divendres, 20 de desembre del 2013

Les Noves Algues - La Ràpita

Les Noves Algues

Fins avui sols fèia entrades d'aquells restaurants que eren dignes de tornar a repetir. Els que no me dien res o no els trobava interessants no els publicava.
Després d'anar a Les Noves Algues i sortir decebut, he pensat que aquests tipus de restaurants també els publicaré i explicaré els motius del perquè no m'ha agradat.
No és objecte d'estar per damunt del bé i del mal per tindre un blog gastronòmic i poder dir el que penso, l'objectiu és justament tot lo contari: ser objectiu en tots els llocs on visito, i que les critiques negatives puguen ser constructives, vull dir, que siguin per a millorar, ja que de vegades des de dins no es veuen els defectes.

Dit això, vos parlaré d'aquest restaurant.
Aquest any van re-obrir Les Algues, un restaurant ubicat al mateix port deportiu de la Ràpita, davant de les barquetes que es lloguen. Un lloc realment excepcional.
Jo havia anat algunes vegades abans de tancar: feien uns menús assequibles, primers i arròs per uns 15€.
També tenen una part per fer una copa tranquila.
Després d'estar tancat més o menys un parell d'anys...o més...han tornat a re-obrir dient-li "Les Noves Algues".
Des d'aquí aplaudim que aquest local torni a tindre les portes obertes. A més, estan redissenyant la part del local "copa tranquila" per a que sigui més còmode durant tot l'any.
Fins aquí tot correcte.
La part negativa (baix la meva modesta opinió) és que volen diferenciar-se de la típica gastromonia local (picadetes, llagostins, arrosos, etc) per fer una cuina més elaborada.
Jo sóc un defensor 100% de la cuina elaborada, però sempre quan estigiu a aquesta altura. Fer aquest tipus de cuina implica molt més que ficar uns plats de disseny.
Si volen seguir en esta línia els hi falta més sabor, arredonir més els plats, més rapidesa (entre plat i plat estàvem més de 15-20 minuts....vam entrar a les 15.00 i sortir a les 18.00....), així com un servei més eficient.
A més la relació preu-qualitat-quantintat no era adequada: el menú valia 35€, beguda a part. Per ser un menú entre setmana els vaig trobar car, amb vinet una mica normal marxes cap als 50€.
He de dir que pot ser no vam demanar be, ja que també tenien un altre menú de 25€ amb beguda inclosa. Pot ser aquest tindria més equilibrada la relació qualitat-preu....segur!!

EL MENÚ:
Estava compost per 6 degustacions i un postre.

- Mousse de musclo: Un petit aperitiu amb la temperatura del mousse: gelat i sense gust.
El van ficar sense tenir ni la beguda ni el pa a taula, vaig tindre que demanar-ho per favor un parell de cops.....errada de primer de bàsica: abas de tot, beguda i pa a taula....


Mousse de nusclo

- Torrada d'anguila fumada, foie i poma amb amanida de fruits vermells: La idea és bona: però per mi la poma tindria que haber estar cuita i no crua...i el foie entenc que sols estava al full del menú...

Torrada d'anguila fumada amb poma
- Timbal de bacallà: be, producte simple i bo...un abadetjo damunt d'un fons de pataca...la ració minimalista...aquesta foto era el bacallà per als tres....una microdegustació....

Timbla de bacallà per compartir


- Carxofa amb salsa de foie: quarts de cor de carxofa cuita amb salsa cremosa de foie. Bé, aquest plat era correcte...

Carxofa amb salsa de foie


- Llagostins de la Ràpita a la sal: llagostins amb "s" perquè eren dos, encara que estaven molt be!

LlagostinS rapitencs

- Degustació d'arròs amb llamàntol: Un clàssic avui en dia. Acertat de ficar-lo en el menú. El nom no enganyava: degustació.

Desgustació d'arròs amb llamàntol


- Ànec a l'estil del xef: Per mi el millor plat, acertat qualitat i quantitat per ser un menu degustació: bona textura, bon sabor i bona presentació, era com un embolcall d'una pasta fina amb pato desmollat, com un nova versió d'un canaló

Ànec a l'estil del xef
- Postre de la casa: Hi havien varies coses, algú va demanar profiterols i altres dos una crema amb compota de poma en un farcellet de pasta. Sabors clàssics, bo!!



En resum: un bon lloc on la cuina té que fer un pensament d'on vol anar...si profunditzar en la cuina elaborada, o tornar a la cuina rapitenca, que per cert ho fan de maravilla esta gent al restaurant que tenen al costat de la piscina.

2 comentaris:

  1. Hola amor; em sembla perfecte que diguis el que penses, sempre va bé saber l'opinió dels altres. La veritat que la cuina moderna o de diseny és més complicada del que sembla i a pocs restaurants del nostre terreno es pot menjar bé aquest tipus de cuina, requereix pràctica deixare'm passar un temps, però el fort és que el servei tampoc va estar a l'altura, ja que a La Ràpita són bons anfitrions gastronòmics i porten anys dedicant-s'hi, això és imperdonable!

    ResponElimina
  2. Va, jo també m'apunto a la línia de Gisela, és Nadal i hem d'estar de bon rotllo, done'm una oportunitat ¡¡¡¡ En definitiva l'associació Ràpita&Restauració no pot defraudar mai ¡¡¡¡ Bons Nadals ¡¡¡

    ResponElimina