Fa temps que volia anar a L'Antic Molí. A més precisament a aquestes jornades: Tot un menú dedicat a la Galera!!
Personalment m'agrada molt més que un llagostí...i que me perdonen els "forofos" del llagostí, però amb l'únic que guanya a la galera és per la facilitat de la manipulació: és a dir; de pelar-la, de xupar-la...el llagostí o la galera me refereixo....eh?? jeje!!
Pel sabor, la galera és extraordinàriament més bona i més gustosa, i si en aquesta ocasió, no tenim que patir gens per menjar-les, doncs com dirien...oli en un cresol....
He buscat info, però qui vulgui saber d'ella que entri a aquest enllaç de la Viquipèdia:
https://ca.wikipedia.org/wiki/Galera_(crustaci)EL MENÚ
Vicent Guimerà fa un homenatge a aquest crustaci cada any per les voltes de Febrer.
Ara fa un any....el 18 de Febrer, vaig anar...penjo el post...tant sols en 4 dies de retart....i un any de no res....
PART I: ELS SNACKS
1. Mantega de galera amb brioix d'algues (2017)
Comencem en una mantega amb gust a galera molt lograda, per a untar amb un pa de brioix
![]() |
Mantega de galera amb brioix d'algues |
2. Dentelle de galera (2017)
"dentelle" és un terme francés que traduït voldria dir "encaix". En termes culinaris seria lo més paregut a una "teula" de les espanyes...en el nostre cas, un cruixent de galera.
![]() |
Dentelle de galera |
3. Galera en txangurro i en globus esfèric (2017)
Al més estil vasc, la carn esmicolada del "centolo" amb la galera
![]() |
Galera en txangurro |
4. Galera al mar amb cruixent de moniato, escabeix i vermut (2014)
Increïble com estan les galeres perfectament pelades, i s'unta de l'escabetx i vermut com si fos la soja al peix, al més estil "japo"...
![]() |
Galera al mar amb cruixent de moniato, escabetx i vermut |
5. Cap i pota de galera (2015)
Un divertimento molt xulo...i molt bo!!
![]() |
Cap i pota de Galera |
6. Royale de galera amb gerds (2015)
Tècnica i convinació. I per damunt de tot: sabor.
7. Bombó de galera i pebrot vermell d'Alcanar (2014)
Una llepolia. Mireu quina pinta!!!
![]() |
Bombó de galera i perbrot vermell d'Alcanar (foto1) |
![]() | |
|
SNACKS CALENTS
8. Fals nigiri de galera amb plàncton i limequat (2014)
La galera més nippona de tot el dinar amb tocs cítrics (limequat)
![]() |
Fals nigiri de galera amb plàncton i limequat |
9. Aspic tebi de galera amb verdures crudités i curri vermell Thai (2014)
Àspic, paraula que ve del llatí, encara que de vegades s'usa com a sinònim de "gelatina", es tracta en realitat d'un menjar "tancat. És el cas d'aquets plat, un àspic de galera amb verduretes "a mig coure". Molt oriental.
![]() |
Àspic tebi de galera amb verdures crudutés i curri vermell Thai |
10. Galera en tempura amb escuma d'oli de galera (2012)
Allò que dieuen "una imagen vale más que mil palabras"...doncs això...mireu!!
![]() |
Galera en tempura amb escuma d'oli de galera |
11. Xocolate marí amb xurro de galera (2016)
Un "trampantojo" divertit: no sé ben be que és el xocolate marí, suposo que una reducció d'alguna crema de marisc fosca. Bona combinació.
![]() |
Xocolate marí amb xurro de galera |
PLATS PRINCIPALS
12. Galera cuita a la plantxa inversa amb tomàquets, ajoblanco i salicòrnia (2014)
Una de les coses que més m'ha soptat, és com queden "pelades" les galeres, quina pefecció.
El plat no té res a dir: se pot intuïr quin sabor tindrà al vore'l...
![]() |
Galera cuita a la plantxa inversa amb tomàquets, ajoblanco i salicòrnia |
13. "Cebiche" de galera sobre fulla de caputxí i flor de taronja (2016)
La cuina peruana cada cop més internacional. En aquest cas, la galera en "cebiche"
![]() |
Cebiche de galera sobre fulla de caputxí i flor de taronja |
14. Sandwich de galera, poma, alfàbrega i cola-api (2016)
Al més pur estil oriental...
![]() |
Sandwitch de galera, poma, alfàbrega i cola-api |
15. Galera cuita amb bufador, tartar de llagostí, faves i all negre (2013)
Cada vegada m'agrada més les coccions en "bufador", a la flama...
Amb tartar de llagostí, faves i all negre d'acompanyament "el tiro" està assegurat!!
![]() |
Galera cuita amb bufador, tartar de llagostí, faves i all negre |
16. Bao de galera amb iogurt i escarola (2017)
Pot ser un dels menys intensos...però es que ja en portem 16...
![]() |
Bao de galera amb iogurt i escarola (2017) |
17. Fideus negres de galera amb escopinyes, tomàquet, all i julibert (2014)
Tampantojo de fideu amb producte assegurat!!
![]() |
Fideus negres de galera amb escopinyes, tomàquet, all i julibert |
PLATS CALENTS PRINCIPALS
18. Velouté de galera, anguila fumada, caviar d'arengada, bolets de cardo i fonoll
Convinació de terreny, convinació de productes clàssicament pobres...ben jugat!!
![]() |
Velouté de galera, anguila fumada, caviar d'arengada, bolets de cardo i fonoll |
19. Llauna de galeres amb tomàquet i julibert
Simplicitat amb un dels sabors més intensos
![]() |
Llauna de galeres amb tomàquet i julibert |
20. Risotto cremós de galeres amb carxofes
Faltava amb l'arròs (personalment carxofes, galeres i arròs: una de les combinacions terrenals i de terreny més acertades)
![]() |
Risotto cremós de galeres amb carxofes |
ELS POSTRES
21. Cruixent de panko amb gelat de galera, remolatxa, iogurt i pastanaga
Molt arriscat fer un postre de galera, però aquí està!! Personalment millor la galera "saladeta", però bon treball i ben estructurat!!
![]() |
Cruixent de panko amb gelat de galera, remolatxa, iogurt i pastanaga |
22. Pantone de taronja
Els diferents colors (i diferents textures) que pot presentar la taronja.
![]() |
Pantone |
EL MARIDATGE
Aquestes Jornades van ser maridades amb el celler AT Roca:
- Cava AT Roca Rosat: amb Macabeu i Monastrell
- Blanc Estones PX: amb Pedro Ximenez
- Cava AT Roca l'Espartec: amb Macabeu
- Blanc Cantallops AT Roca: amb Xarel·lo
- Cava AT Roca Brut: amb Macabeu, Xarel·lo i Parellada
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada