diumenge, 26 d’abril del 2020

Restaurante El Batan - Tramacastilla

Vam estar a Albarracín este finde...i clar...a 14km està la única Estrella Michelin de tot Teruel...
Així que vam reservar per a aquella nit.

Malaugradament, aquesta serà una entrada negativa.
He estat a varies Estrelles Michelin, i tinc que dir que aquest local, per al meu criteri, no és mereixedora de l'estrella.
Però vull insistir que sols és el meu criteri....sols faltaria...


Pot ser sigui degut que feia 3 dies que havíen obert de les vacances invernals...no ho sé...però el que si que sé que he estat a llocs en molta més qualitat i no tenen aquest galardó...




RESTAURANTE EL BATAN
Xef: Maria José Meda
Cap de sala-Sommelier: Sebastián Roselló

Ctra. Comarcal 1512, Km 42
44112 Tramacastilla (Teruel)
Tel: 978 70 60 70

Dia de la Visita: 01/02/2020




Passem a presentar el que vam menjar.
S'ha de dir que el lloc és molt bonic, i que segurament també va influïr que vam "apretar" al migdia...
Però tot així, hi han aspectes que no eren d'estrella....
Per exemple: la beguda.
Sebastián ens va oferir la posibilitat de maridar el menú degustació. Ens vam inclinar per un Recaredo. Fins aquí, res a dir...
Però vam fer 3 passes, i natros sense vi ni aigua...
A cada passe, demanàvem el nostre Corpinnat (que al final era un cava encara).
Ho vam demanar com a 6 vegades (sense exagerara)
Quan al final va vindre, després de 3 plats, la resposta de Sebastián, enlloc de disculpar-se va ser: "es que la cocina va a otro ritmo que el servicio"...

Com si agafar una ampolla de vi fos més complicat que emplatar 3 plats...
Crec que se va equivocar no demanant disculpes.
Després, més o menys, el servei va ser correcte.



A. RESPOSTERIA SALADA
1. Sushi Roll de longaniza de Aragón
2. Bombon de morcilla de Teruel
3. Buúelo aéreo de chorizo de Bronchales

Bé: correcte per fer la intro al menú. Uns "divertementos" inicials cuidant la matèria autòctona. Tot i que no va haber cap efecte "guau".
(bé, ni aquí ni en cap plat)



B. HUERTO
4. Flor de Alcachofa, yema y su agua
5. Cardo y trufa de invierno

La carxofa era correcta, el cardo, tot i que li apludeixo que vulguin buscar veracitat al terreny i a la zona, no tenia cap virtut gastronòmica (vullo dir, te'l menjes perquè està al menú i tens que degustar-lo...però no repetiries ni de conya...)





C. VERMOUTH
6. Perla Negra, ostra con espuma de pepino
7. Gamba roja y migas serranas
8. Gilda molecular del Bajo Aragón

L'ostra me cosat molt, i més odio el pepino (això ja és cosa meua)
La gamba roja no tenia cap sentot si el menú anava integre de lo que es Teruel, i "las migas serranas" eren molles
La Gilda molecular està bé lo de les olives, però ja està més vist que el tebeo...




D. BOSQUE Y MONTAÑA
9. Crema-Fondue de trufa, boletus y parmesano
10. Seta Lengua de Vaca con esencia de jamón

La crema era correcta, la mescla de tots 3 ingredients, és victòria segura!!
La seta de lengua: el caldo espés de pernil no arredonia el plat.




E. MAR Y RÍO
11. Gallineta y legumbres de Cuaresma

Bé: correcte!! tot i que la gallineta de Teruel en té poc. Però sabròs.



F. CAMPO
12. Wagyu Mudéjar a la llama

La posada en escena era xula, en un soplete de la òstia, t'ho flambejava devant teu. La vaca "wagyu" es veu que la tenen vivint per la província.
Negatiu: la quantitat, el plat era pels dos, sent tant gustòs, pot ser hagués agraït 3 trossets...




13. Lomo de ciervo, puré trufado y encurtidos

Podria ser per a mi el plat estrella: Cocció i sabor extraordinari.
A més, mos conta Sebastián que a la zona de Tramacastilla tenen al cèrvols més grans d'Espanya, i que tenen molt de turisme per a fer batudes.
Ara entenc que fga aquí el Batan: tenen gent de diners que van a caçar.



G. DE LA LECHE
14. Quesos y texturas

Mos va contar tota una història dels formatges de Teruel (be!!) però acaba en un parmensaso italià (mal!)
M'agraden els formatges...però no té cap valor afegit que uns estrella te doni un sortit de formatges que qualsevol distribuïdor te pot abastir....
Nota: me va passar igual en les 2 estrelles de Les COls, no li vaig trobar la gràcia...




H. TEJADO
15. El nido sobre la teja

I aquí lo que podria ser el pitjor plat...això si: venut com una història de lo més interessant...que més o menys Sebastán mos contar dir això:
"En Teruel, levantas un teja, y te sale un nido. Por lo tanto, hemos querido simular un nido encima de una teja, el nido en sí lo hemos conseguido congelando una manzana y posteriormente rallándola. Los huevos son bolitas de nuestro apreciado Melocotón de Calanda en almívar!

En resum: poma rallada en melocotó....a pelo!!
I damunt, la poma post-congelada que tota la fibra estava trencada i aiguada!!
En resum: Horrible!! Un insult a un postre...ni estava bo, ni estava treballat!!

Nota: insisteixo, baix el meu punt de vista...pot ser no sóc conscient del treball que tenia el plat, ni la fase organolèptica...



I. POSTRE
16. Tarta de queso, con crema de queso helada
17. Chocolate, chip de almendra
18. Espejo dulce del Batan

Tarta formatge en gelat formatge: bo!! no pot fallar mai, però podria ser d'un restaurant de menú mig correcte!

Xocolate en mousse: lo mateix d'abans...

Espejo dulce del Batan:(els clàssics petits fours finals per als cafès)
Vindria a ser una mescla de:


- els formatges: poc elaborat perquè són confits de caramel que se compren: res més!!
i la teja del nido: una película de lo que significa, però no estava gens bo! impossible acabar-teu













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada