dilluns, 29 d’octubre del 2012

Tast del Territori al Mercat de Vinaròs - Ca Massita

Tast del Territori amb Helena Guimerà de Ca Massita
Al Tast del Territori al Mercat de Vinaròs d'aquesta setmana van parlar de pa i pastes...que booo!!!

Ca Massita, un forn de tota la vida de Vinaròs (amb més de 120 anys d'existència) van ser els encarregats de donar a conèixer com es fan els productes tradicionals de qualitat i de proximitat.


Helena Guimerà és qui regenta aquest forn de pa. Una autèntica crack!!
Ella ens explica quins tipus de productes fan mentres els anem tastant:



1. Pa tradicional: un pa recuperat de com es feia abans, un pa a l'antiga, amb moltes hores per fermentar-lo, quasi 7 hores. El resultat: un pa amb més crostra, amb la "molla" més ullada.


2. Pa estirat de sal i oli: massa estirada i aplanada amb oli i sal. Ademés li van voler donar un toc de sabor especial, un sabor d'ermita, amb romer i timó.


3. Pa de Festa: un pa de viena en pell de taronja confitada, un pa molt divertit, perfecte per menjar-te'l amb un confit de pato...per exemple....

4. Farinà de repassos: un dels productes estrella, un dolç recuperat d'abans de la cuina que es feia d'aprofitament: es feia de la farina de tercera molta, de molt baixa qualitat (es deia de repassos...). Es fa la pasta amb aquesta farina i s'ompli de farina, canyella, llima ratllada, aigua, oli i sucre (també es pot ficar primentó).
Amb aquest dolç, Ca Massita va crear un galardó, un tipus de premi: La Farinà d'Or, una farinà de 2 metres que fan cada desembre i que se li dona cada any a alguna institució o persona involucrada amb la cultura de Vinaròs.

5. Xocorrocs: Pot ser el plat fort, un postre fet  en honor als Nanos i Gegants  en forma de castanyes.
El van crear Ca Massita, amb l'ajuda de Juanjo Roda. Un xocolate fet simulant el que es feia abans, a la pedra, fet amb una mica de farina de garrofa, al ritme de xoc-xoc-xoc-xocorroc!!
Un postre boníssim!!

En resum i com en cada Tast del Territori: Una tarde molt xula i molt profitosa!!

GALERIA FOTOGRÀFICA

1. Pa Tradicional
2. pa estirat de sal i oli












3. Pa de festa
4. Farinà de repassos













5. Xocorrocs
Els Nanos repartint Xocorrons












2 comentaris: