dimarts, 24 de desembre del 2013

Les Moles: menús econòmics amb Estrella Michelin

Jeroni, la seva caricatura, i la Guia 2014
Tenia ganes d'escriure aquest post.
Este Novembre, al meu restaurant preferit (ja era hora...) li han donat l'estrella que els hi tocava!!

Vam anar divendres passat per sopar, justament quan fèia un mes del seu nou estrellat. L'alegria que respiren està més que justificada. Tornem a dir des d'aquí que la vostra alegria és compartida!!

Com sabeu, sempre escric el menú degustació que solen inaugurar cap al Febrer i que tenen durant la resta de l'any:

- Les Moles: Jornades 2013
- Les Moles: Jornades 2012
- Les Moles: Jornades 2011

Aquests menús són les noves creacions, el treball imaginatiu de cada any.
A més a més d'aquestes degustacions i la carta pròpiament dita, tenen entre setmana dos tipus de menús.
Aquest post és per això: per parlar dels menús.
Tenen un menú d'uns 16€ i un altre de 30.5€.

Algun cop havia anat a dinar i demanat el menú low cost, que l'unic que té de "low" és el preu.
Pensant-ho be, crec que ho hem tastat tot a les Moles: degustacions, cartes, bodes, batejos, celebracions i aniversaris fets a mida.....i el que em faltava era el menú de 30€, doncs dit i fet!!


El menú està compost per dos aperitius, vi, aigua, pa, primers, segon i postre.
Em sembla increïble com poden donar amb aquest preu la qualitat i segell que tenen.
Vos conto el que vam demanar, que suposo que en funció del temps, els plats van canviant...ja que no és un menú rígid.

Nota: Aquesta gent ens tenien preparat un regal: la Guia Michelin 2014: quina ilu!! a més li vaig demanar que me la signès!!
Per la nostra part vam pensar de fer-li una "fofucha" simpàtica del seu personatge amb una estrelleta a la ma.
No podia faltar una bona xarrada i una ampolla de cava que van ficar per brindar l'estrelleta.....


- ELS ENTRANTS:
- Com sempre, una carta de pa recent fets (d'oli, sal, sobrassada, oliva, xapata, nous, etc etc)
- Vi Les Moles de la D.O.Terra Alta (tenen el seu blanc fet amb garnatxa i macabeu, i el negre amb garnatxa i samsó)
- Aigua de Benassal: cuiden fins l'aigua al menú: no és molt comú trobar aquesta aigua a menús....
- Dos "divertimentos" que suposo que van alternant: en aquest cas eren aperitius del menú degustació 2013: Pa amb oli i sal, i Cucurutxo de pa amb tomaca i pernil.
"divertimentos", pa, vi i aigua


- PRIMERS:
Es pot demanar un primer però la idea és fer dos mitjos plats cadascú i compartir-ho, que és el que vam demanar nosaltres: 4 mitjos plats per degustar:
- Pernil ibèric: aquest plat el pots ficar a qualsevol menú: no falla mai....que bo és el pernil bo....cheeee!! jeje!!
- Làmines de foie en pa de mantega
- Galets farcits de bolets i foie: aquest plat té un valor afegit: podriem parlar que va ser un punt d'inflecció: és la primera creació de la línia on volien anar.
- Amanida de caballa amb verduretes: un clàssic també en les amanides a Les Moles....tonyina, escamarlans, llagontins.....els hi agrada convinar peix/marisc a l'amanida...
Primers en format mitjos plats per degustar

- SEGONS:
De tot el que hi havia vaig llegir: Canelons de cua de bou.....
Doncs no cal dir res mes, oi Jeroni?? jeje! Sóc un adicte al seu plat!!
I la jefa va demanar peus de porc en escamarlans....brutals...però mala sort, ja no li quedaven....és lo que té tindre una estrella i començar a desbordar-se...
Lo bo d'aquest menú és que hi han plats per escollir...un Bacallà a la llauna també era una bona opció...

Caneló de cua de bou i bacallà a la llauna

 - POSTRES:
Una Trilogia del Calmant d'Ulldecona: 100% Moles: treball, innovació...creativitat...(no recordo de quin any és)
Menjar blanc: un clàssic de les notres terres amb una bona presentació
Menjar Blanc i Trilogia de calmant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada