dimecres, 22 de setembre del 2021

Casa Gloria - Oviedo

Primer dia del Camino Primitivo i primeres hores a Oviedo!!

Ho tenia a "pendientes"
El Restaurant gastronòmic de Nacho Manzano de la ciutat, on té les 2 estrelles a Casa Marcial, en Arriondas

El de Oviedo es diu Casa Gloria, on té cosetes arxirreconegudes i famoses

CASA GLORIA
Cervantes 24
33004 Oviedo
Phone: 984 83 42 43
Web: 
https://www.estasengloria.com/
Dia de la visita: 29/03/2019


Vaig i com sempre demano lo més característic....
Comencem!!!


VI: LA FANFARRIA

Intento demanar, conèixer i beure lo més km 0 que hagi
En aquest cas me diuen aquest: Vi blanc elaborat a Cangas del Narcea, Astúries. 
Amb varietats Albarín i Albillo. 
Fresc i agradable, del celler Domini de Urogallo



Tant l'Albarin com l'Albillo són característics d'aquestes montanyes...
I de llocs: aquest del Cangas del Narcea, i a l'altra banda d'Astúries, a Cangas de Onis





EL MENJAR

El cap de sala me va treient cosetes....quina gràcia!!!


PLAT 1: REVUELTO DE LA CASA
Sobre torto de panís i ceba confitada i formatge, un dels primers plats de Nacho, ja un plat mític i un mite de plat...





PLAT 2: NEM DE PAPADA, LLAGOSTINS I HERBER FRESQUES
Un altre clàssic, tant arriscat com deliciós




PLAT 3: CROQUETES DE PERNIL CASA MARCIAL
No calen ni presentació!!!
Segons moltes guies, unes de les millor croquetes de tot lo país!!!

De fet, va ser una dels motius que vaig anar...jeje!!
me podria foter-me un poval...directament...


Hi han fins a articles dedicats a esta maravilla de croqueta de pernil de Nacho Manzano...
Vos deixo algunes entrades:






PLAT 4: GOFRE DE PATATES BRAVES
Un altre clàssic...que jo no podia sortir sense tastar-lo 
Cremòs, sutil, elegant...
COm a defecte picava poc...o gens....però això li passa a totes les braves...




PLAT 5: ARRÒS PITU CALEYA ESTIL CASA MARCIAL
Un altre clàssic...
Un clàssic d'ell, de sa mare, i de la gent d'Astúries...
Un homenaje a tot això!!!


Pitu de Caleya es podria traduir de l'asturià com pollastre de camí, un nom ben definitori, perquè trota lliure i menja el que troba en els seus passejos: blat de moro, llavors, cucs ... de tot menys pinso. Aquesta raça campera asturiana no compta encara amb el segell de la Indicació Geogràfica Protegida, una cosa que criadors, restauradors i comensals demanen amb el propòsit de diferenciar i salvaguardar-lo.

L'arròs amb pitu de caleya és un plat tradicional de festa, vinculat a la fi de la matança del porc, quan es complimentava amb ell a tots els que havien participat d'aquestes labors. No només per la seva vida en llibertat, també per l'edat avançada que té a l'ésser sacrificat, el seu sabor segons els entesos recorda més a el de les aus de caça que no a el pollastre comú.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada