dimecres, 8 d’abril del 2020

Camino del Norte - Etapa 1: Irun - Donosti (05/08/2007)

05/08/2007: Etapa 1: Irun - Donosti: 26Km (+info aquí)

Emprenem la marxa dels primers de l'alberg. Després de que l'hospitalero ens va oferir un cafè amb llet i galetes.
Són les 6.30 del matí i ja estem de camí. Es de nit quan caminem per Irun, on encara trobem gent que torna de marxa, ja que és diumenge de matí i són festes.



Anem caminant direcció ERMITA DE SANTA ELENA, que hem passat per devant sense donar-mos compte.

Anavem molt concentrats en el camí, ja que estàvem esperant la "super-pujada" del dia.





Però com en totes les coses que t'esperes, tot depen de l'espectativa...
Al final, no va ser tant dura...


Durant la pujada hem trobat a un veí d'Hondarribia que "iba a hacer un paseo de los domingos...."
A lo vasco...mai millor dit!!
De fet, al cap d'unes 3 hores a l'altra punta de la montanya, l'hem tornat a vore....
I com ell un fum de gent que passeja ocasionalment o diàriament per estos montes...



Un cop fet el tram més xungo hem agafat una pista que ens ha conduït pel voltant de tot el monte...
Com es pot vore, segueix sent molt de matí...mireu la nostra ombra...


Després de molta estona caminant, com a 3h, i pensant que veiem el mar a la propera corba....al final mos ha ratllat...i no l'hem trobat...més montanya...



Uns burrets mos alegren el matí....


Arrivem a Pasajes amb un últim tram per carretera.


Una iaia molt simpática mos porta fins a l'embarcadero per creuar a l'altre Pasaje..
Però com el barquet no sortia en aquell moment....pos moment per fer une canyes!!


En el bar hem fet amics. Hem trobat a una parella que havíen dormit al mateix alberg que el nostre d'Irun. Creiem que eren de Sevilla, però eren de Múrcia.
En qualsevol cas, vam fer les cerveses...que també eren dels nostres





Després de fer la cervesa a Pasajes de San Juan i travessar fins a Apasajes de San Pedro, vam tornar a engantxar el camí per primer fer una pujada.


Immediatament va trobar-mos en unes vistes espectaculars


Acantilats, ries....






Tot era perfecte fins que els genolls de Gis comencen a queixar-se...



Després de caminar un bon rato, tenim a Donosti a 4 km. Ens desvia el camí per l'interior de la costa i comencem un altre cap a pujades i fortetes, sense indicació a la guia, que encara es pitjor...
En una de les pujades vam trobar a un home i la seua filla que ens esperàven en una infusió de mel i llima....ohhh que be!!
Vam acabant comprant-lis unes pastetes...
Quan el camí creiem que ja s'havia acabat, encara continuava...
Ara ja si...baixem cap a Donosti



On Gis va acabar de petar...





Un cop a la bahia, i caminar per totes les platjes, on moltíssima gent en el mes d'Agost...diuemenge..etc



Vam entrar a un bar, per fer unes tapes i dinar alguna cosa


Fins arribar a l'alberg que estava a l'altr apunta de la bahia.
Per fi arrivem a l'alberg. Però com que no obrin fins les 16.00, encara tenim temps a fer més gana...



Ja a l'alberg.


Després de la dutxa de rigor, marxem en els de Cartagena a pegar una volta pel centre de Donosti....en este cas en bus, que ja estem farts de caminar.
Arrivem al centre històric, i com no, a menjar pintxos...i m é pintxos...
Fem unes rises en los Cartageneros Conchi i Ginés..

Ja sçon les 21.30... ala pos!! Cap a l'alberg que a les 22.00 mos tancaran!!
Xarrem un ratet en los profes d'Alacant i a domir!!

L'alberg és un pabelló d'un institutoak, però clar! dormim al preu de la voluntat que avui ha segur del preu d'un pintxo (ie: 2€)



ETAPA ANTERIOR
ETAPA POSTERIOR

Camino del Norte - Etapa 0: Casa - Irun (04/08/2007)

Etapa 0: Casa - Irun (04/08/2007)

L'inici del nostre 3er camí començava el divendres 3 d'Agost, però vam haber de retrassar el viatge per causes pintoresques...

Per fi, després d'un dia dur i significant va arrivar el dia (dissabte 04).
Sortim de Vinaròs sobre les 6.30 am.
Destí? Hontanas: continuitat del Camí Francés....

Per l'altura de Morella se mos gira el cervell i decidim canviar la ruta tant preparada que teníem en 5min. En principi ens dirigíem a continuar el nostre camí que havíem deixat al 2005, però vam decidir empendre un nou camí: EL CAMINO DEL NORTE.

Així que sense pensar-mos-ho massa, i sense saber res de res, pujem al cotxe, parem a la benzinera d'Alcañís per comprar un mapa de carreteres, i direcció Pamplona-San Sebastian-Irun.

Fem l'entrada a Irun quan encara no erea ni la 1 del migidia, i marxemlo més ràpid possible cap a l'Oficina de Turisme a buscar algu d'info.
(penseu que al 2007 no teníem ni internet ni GPS al mòbil, tot era preguntat i en paper...si no estaves devant d'un PC...

Davant Oficina Turisma Irun

Al no aclarir massa sobre la situació ni sobre la informació d'aquest Camino, ens indiquen d'un cibercafè i acabem d'aclarir algo més, però sense massa detalls.
Això sí, el més important que era si teníem o no teníem Alberg per passar la primer nit: Ja ho teníem aclarit.
A les 16 obrien i erem casi els primers en arribar, així que ens va donar temps d'anar a dinar en calma...

Localitzat l'alberg....a un pis normal...


Buscant lloc per dinar...

Fent la cua per entrar a les 16 hores
Deixant la maleta pel dia final de tornada...
Després de tindre llit i credencial, marxem a caminar. Trobo la meva casa però a lo vasco...jejeje!!

Casa Ramuncho...aiba la ostia...


Anem fins al PUENTE DE SANTIAGO, que és un munt de coses:
- Frontera Espanya-França
- Frontera per supost Irun-Hendaya
- Inici Camí del Nort, és a dir, entrada del Camíno des de França...

Pont de Santiago a Espanya...

Ens engresquem i xafem terra francesa...o sigue...a l'altra banda del pont...

Pont de Santiago....a França...

Teníem una mica de ganes d'arrivar a Hendaia, l'altre poble que configura la comarca del Bidasoa.

Ja a terres franceses...
Tornem cap a Irun, on trobem que són festes, i fan xirinola...






Ja podem tornar a l'alberg a descansar un ratet que des de les 6 del matí que no hem parat...

El nostre niu d'amor (dia 0)
 Un cop carregats d'energiam anem a buscar algo per menjar. Estem al país vasc, i això vol dir...Pintxos, pintxos i més pintxos...quin patir!!


Ara ja són les 21.30, i toca descansar que demà comença el camino!!

BONA NIT!!!!


ETAPA POSTERIOR

divendres, 3 de gener del 2020

The Alchemix - Barcelona

El 4, 5 i 6 de Març de 2019 es va fer unes jornades de cuina i ciència, amb tots els grans del mundo mundial...Ferran Adrià, Josep Roca, etc etc...

Vos deixo el loink per si voleu xafardejar...

http://www.cienciaicuina.cat/


El primer dia, hi havia un sopar al The Alchemix, prop d'Universitat.
Un Gastro-Cocktail-Bar-Restaurant que me va agradar mooolt.
Llàstima que portava una bronquiolitis i estava a 40ºC de febra....
Damunt me vaig sentar en xefs 3 Estrelles Michelin, i estava tant cansat, que ells donant-me conversa, vaig passar d'ells.
Vaig estar al costat de Massimiliano Alajmo, el xef més jove del món en rebre les 3 estrelles Michelin.


THE ALCHEMIX
Calle de València 212
08011 Barcelona
Phone: 913 42 82 401
Web: 
http://www.thealchemix.com/
Dia de la visita: 03/03/2019



Al sopar, ens van atendre molt be, tant el personal de sala, com el Cap de Cuina Sergi Palacin


Vos detallo el que vas tastar....


1. "Pamboli bo" de tomàquet, cherry tebi amb all negre
Coda glutinosa d'aigua de tomàquet, cherry confitat i all negre



2. Ostra Pad Thai
Ostra fresca amb perla de llet d'arròs i cacauet, tamarinde i ceba tendra xinesa




3. Gyozas de carn d'olla Kha Kai
Dim-Sum amb fortes arrels locals, escudella infusionada amb llet de coco, gingebre i galanga




4. Cha Siu Bao caramelitzat de xai confitat
Bao caramelitzat al forn farcit de xai cuinat 12h a baixa temperatura




5. Sardina fumada amb textures de blat de moro
Sardina fumada en sarment de Hickory amb textures de blat de moro



6. Calamar de potera amb ajoblanco de coco i llima d'kafir
Calamar de potera a la brasa, amb ajoblanco estil teilandés, i crema d'all negre




7. Magret d'ànec, Hoisin-Pekin amb peres al sake




8. Lichi amb Shisho morat




...i aquí vos deixo alguna foto de les ponències...