dimecres, 5 d’octubre de 2011

Celler de Can Roca



Al Gener de 2010 ens van donar el "capritxo" d'anar al quint millor restaurant del món d'aquell moment, actual segon millor del món....EL CELLER DE CAN ROCA

Al moment de fer la reserva, uns 4 mesos abans, tenien dos estrelles Michelin, quan vam anar ja el hi havien donat la tercera!!!

Si vos agrada la gatronomia i restauració, jo crec que el CELLER DE CAN ROCA és una visita obligada, encara que sigui un cop a la vida, com suposo que serà el nostre cas....


1. EL LOCAL:

EL CELLER DE CAN ROCA està situat a les afores de Girona, molt prop de la fonda familiar EL RESTAURANT ROCA, on tota la vida ha existit, i el nom del CELLER vé de que ells van començar al costat del restaurant dels pares, al celler...
Ara fa uns 2 anys estan a un magnífic palauet, convertit en l'actual restaurant.
Un lloc encantador, on el dliseny del restaurant, el menjar i el beure, estan cuidats al mínim detall.


2. LA CUINA I ELS PERSONATGES:

Que puc dir que no s'hagi dit dels germans Roca?

Són portada de molts diaris i han fet centenars d'articles i entrevistes. No cal ni dir-ho que són uns grans professionals i que ja han creat escola.
Però jo em quedo en la part romàntica: 3 germans que provenen d'una família restauradora normal, treballadora, i que tots tres van pencar "al bar" com diuen ells des de petits, i emprenen aquest projecte perquè creien en ell, ara treballen tots tres junts i tots tres són complentaris i imprescindibles....no vos sembla que són la enveja de tota família restauradora?

Joan Roca: La Cuina
Jordi: la creació del dolç
El bo d'en Pitu: Josep Roca

Avui són el segon millor restaurant del món, amb la seva filosofia de "dimensió triangular": Joan, Josep i Jordi, cadascú súblim en la seva secció.
La dimensió triangular també siginifica les direccións de treball:
- la lligada a la tradició: als paisatges de la memòria
- la més intel·lectual: ens apropa al món de les emocions
- la més acadèmica: evoluciona les tècniques culinàries clàssiques i crea de noves


3. DADES D'INTERÉS:

CELLER DE CAN ROCA
Propietaris: El trio JR
Cuiner: Joan Roca
Sommelier: Josep Roca
Postres: Jordi Roca
Can Sunyer, 48 - 17007 Girona
Web:  http://www.cellercanroca.com
Tel. 972 222 157



4. QUE VAM MENJAR

Ja que vas a un lloc així, jo crec que s'ha de demanar el menú degustració més complert que tenen, així com el maridatge. Així ho vam fer i així ho vam disfrutar:



En resum:
- 7 Snacks
- 12 Plats
- 13 Vins


Si si...un maridatje de 13 vins, seleccionats amb molta cura per un dels millors experts del planeta, en Josep Roca, un crack d'aquest món!!


Per obrir boca, uns SNACKS molt especials:

- Olives que penjen de la mateixa olivera, i pedres que es menjen
- Bombó de Campari i taronja
- Cruixent d'espina d'anxova amb tempura d'arrós
- Cruixent de sèsam negre
- Brioix de tòfona al vapor d'escudella
- Crema de castanyes
- Torró de foie

Cruixent de sèsam
Olives caramelizades



Seguim en el MENÚ:

- Velouté de crustacis amb bròquil i mandarina: mai un contrast tant fort de sabors, hagués pogut imaginar que mariden tant bé...
- Gamba, amb sorra de gamba i aroma de gamba: sencill i bo
- Truita de caviar d'arengada: un coulant fantàstic


Velouté de crustacis
Restes de truita de caviar
Gamba amb sorra

- Carxofes en foie, anguila i taronja: excepcional!
- Llenguado a la brasa amb oli d'oliva verda, pinyons,fonoll i taronja: Un dels plats més típics del restaurant.
- Escudella de bacallà


Carxofes en foie
Escudella de bacallà
Llenguado amb perfums del mediterrani


- Xai en pa en tomaca: Tant símple i tant rebó
- Steack tarter: per a repetir!! un altre clàssic del Celler
- Oca a la royal


Xai en pa en tomaca

Oca a la Royal
Steack Tartar

Per acabar les POSTRES:

- Parfaît de mandarina amb moniato al fum de la brasa: una escalivada dolça
- Vainilla, regaslèssia, caramel i oliva negra
- Adaptació del perfum Terre d'Hermès: Patxuli, xocolate, gessamí i taronja


Restes de Perfum Terre d'Hermès
Parfaît de mandarina amb fum de brasa...
Vainilla, regalèssia i oliva negra





TOT UN ESPECTACLE!!!

Michelin ja els hi ha donat 3 estrelles
Nota: Unicament voldria fer una crítica (constructiva, per a què no els torni a passar): EL PA
Sóc al·lèrgic als fruits secs, concretament a l'avellana.
Doncs bé, tot el pa, a excepció del clàssic blanc, contenien traces d'avellana. Fins aqui correcte, no passa res, demano blanc i ja està.
El punt negatiu: sols vaig poder menjar pa al començar els snacks, després ja no en tenien més.
Clar!! el segon millor restaurant del món i no tenien PA? pa normal!! Jo crec que deu haver més gent al·lèrgic als fruits secs, i el pa normal és un aliment bàsic...
Per lo demés un excepcional lloc per anar-hi i per recomanar!!



Després del sopar vam tenir el privilegi de parlar amb tots tres, d'entrar a la cuina i que ens ensenyés tots els racons, de poder visitar la bodega del Pitu amb les seves cinc zones preferides....un dia per recordar!!





Xerez
Priorat


LES 5 ZONES PREFERIDES D'EN JOSEP ROCA:
CHAMPAGNE, BORGONYA, RIESLING, PRIORAT I XEREZ






 
Riesling
Borgonya
Champagne


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada