dijous, 12 de juliol de 2012

El Bullit de peix a peu de platja - Eivissa



El bullit: mero, caproig i pataques
Si algun cop aneu a Eivissa, teniu que provar el bullit de peix, que crec que deu ser l'únic típic gastronòmicament parlant.

Normalment es fa a algun xiringuito de platja, i es tracta de menjar el peix que fan servir per fer un caldo de peix.
Pel bullit es sol ficar pataques, i algun peix de carn dura, com és el mero, i el caproig.
Després disfrutes d'un arròs de peix o un arròs negre que hauran fet servir el caldo de peix.


Llocs per fer el bullit
Suposo que hi hauran molts llocs per tota la illa....nosaltres vam trobar els següents llocs típcs:
- al sud-oest: a Cala d'Hort, per exemple al Restaurant El Carmen
- al nord-est: a Cala Boix o Cala Mastella

A Cala Mastella trobareu un lloc molt peculiar, El Bigotes, un lloc on fan el bullit a fora en directe, en teoria és pescador i fa el bullit del que ha pescat....i després menjen tots a la mateixa hora i en taules semi-comunitàries: el bullit i un arròs "popular".
Teniu que reservar, nosaltres vam anar i ja estava tot complert.
A les 12 fan peix a la plantxa i a les 14 el bullit. Mobil: 650.797.633

Així que vam anar a Cala Boix, al Restaurant La Noria (971.33.53.97). Aquí vam poder reservar.
Està emplaçat damunt de la cala, i menjes baix dels pins.
Un banyet baix a Cala Boix, i cap a dinar....un bullit de peix i un arròs negre per a dos, tot regat amb un albarinyo Martin Codax.

Si aneu algun cop, no demaneu res més, per l'amor de Deu!!! és una santa animalada!!
Ja sols en el peix i les pataques acabes fart, i després venen el l'arròs....que animals!!! jeje!!
En resum: si aneu a Eivissa, teniu que pensar que un dia de platja dinareu bullit a algun restaurant de platja, el preu oscila entre els 25 i 35 €/persona.

Salut!!


El restaurant La Noria a Cala Boix
L'arròs negre del bullit













Restaurant El Bigotes a Cala Mastella
Cala Boix des del restaurant




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada