dilluns, 22 de setembre del 2014

Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs 2014

Aquest dilluns 22 de Setembre Vinaròs presenta la XII Edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí.
El nostre Blog No hi ha Ous ha segut convidat a aquesta jornada com en les anteriors per formar part de la premsa especialitzada per tal de poder donar difusió. Des d'aquí mostrem el nostre agraïment. Malaugradament aquest any per problemes logístics no podrem assistir.
 
El concurs tindrà lloc al Mercat Municipal de Vinaròs.
 
Font: Premsa Concurs Nacional Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

Ja està tot a punt per celebrar una nova edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs. Com és tradicional, el Mercat Municipal es convertirà en l'escenari d'aquest esdeveniment gastronòmic organitzat per la Regidoria de Turisme, que arriba aquest any als seus dotze anys d'història. Deu professionals de l'hosteleria, arribats des de punts molt diversos, es disputaran convertir-se en la recepta més ben valorada, amb el llagostí de Vinaròs com a ingredient central.  
Entre els participants trobem establiments d'Alacant, València, Barcelona, Vigo, Àvila, Madrid, Tenerife, Màlaga i fins i tot, com ja va succeir en la passada edició, un professional procedent de Rússia. Els criteris que s'han seguit en la preselecció dels candidats han estat: el grau d'innovació de la recepta, la presentació final del plat, haver participat en anteriors edicions i comptar amb representació de diverses comunitats autònomes.


XI EDICIÓ 2013:
En la passada edició, el palmarès quedava compost pel:
- 1er premi: Restaurant Les Magnòlies (Arbúcies), amb el plat Llagostí de Vinaròs en el seu suc rostit de pollastre i vermicelli d'arròs amb toc de gingebre presentat pels cuiners Vanessa Merino i Daniel Vives
- 2on premi: l'Hotel Montenieve de Mosqueruela (Terol) i el plat Llagostí de Vinaròs amb préssec de la vinya de Calanda
- 3er premi: Llagostí de Vinaròs, pintada, salsa coreana i cítrics, del Restaurant Terra del Hotel Valdepalacios (Torrico, Toledo)

JURAT:
- Kiko Moya, propietari del restaurant L'Escaleta de Cocentaina, amb una Estrella Michelin i Premi Nacional de Gastronomia, serà l'encarregat de presidir el jurat. L'acompanyaran 

com a vocals:
Txaber Allué, responsable del videobloc gastronòmic El Cuiner Fidel 
Rafael Arroyo, cap de cuina del Claustre i tercer premi del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí en l'edició del 2012 i que assisteix en representació de la Selecció Espanyola de Gastronomia
Paco Alonso, escriptor, periodista i crític gastronòmic 
- Margarita Rodríguez, gerent i directora de l'Hotel Meridional i el restaurant El Jardí de Guardamar del Segura.

La preparació de receptes donarà inici a les 17.00 hores, a la zona posterior del Mercat Municipal. A partir de les 18.30 hores i fins a les 20.00 hores, el públic assistent podrà degustar la tapa guanyadora en la Tapa Tour Llagostí de Vinaròs, preparada pel Hostal Terol. El jurat deliberarà entre les 19.00 i les 20.00 hores ia les 20.30 hores començarà el lliurament de premis

PREMIS:
Pel que fa als premis, queden estructurats en una sola categoria que comptarà amb tres distincions: 
Primer premi: llagostí d'or i diploma. 1.000 €
Segon premi: llagostí de plata i diploma. 500 €
Tercer premi: llagostí de bronze i diploma. 300 € 


Gràcies a la repercussió que aconsegueix aquest concurs, Vinaròs compleix l'objectiu de continuar difonent l'excel • lència de la seva llagostí que converteix la localitat en un referent, tant gastronòmic com turístic.

Podeu trobar més informació a la web de l'esdeveniment:

www.langostinodevinaros.com  

Vos deixem els guanyadors de cada any:

Any
Xef
Restaurant
Població
Plat
2013
Vanessa Merino y Daniel Vives
Resturante Les Magnòlies
Arbúcies
Llagostí de Vinaròs en suc rostit de pollastre i vermicelli d’arròs amb tocs de gingebre
2012
Ignacio Hernandez
Oriental Monkey
Tenerife
Paella de llagostí
2011
Germán Espinosa / Albert Cases
Vermell
Sant Cugat
Caneló de llagostí de Vinaròs farcit de verdures de mar, papada ibèrica i emulsió de safrà
2010
Iñigo Almenara López
Monkey and Grill
Tenerife
Llagostí de Vinaròs sobre la sorra
2009
Luis Arrufat Calbet
Casino Antiguo
Castelló
Llagostí d'Or 2009
2008
R.Sánchez i F.J.García
El Bodegón
Daimiel
Llagostí, escabetx de verdures i maionesa d'ull de llebre
2007
Joan Pau Bassi
Mirador de Ulia
San Sebastián
Carpaccio de llagostins
2006
Alberto Moreno Vaquero
Dos Hermanos
Madrid
Rotllets de llagostins i bledes amb tomàquet Cherry confitat
2005
Gerson Vidal
La Grava
El Morell
Llagostins amb verduretes, soja i pernil
2004
Francisco Javier Adell Orella
No representa restaurant
--
Orient i occident. Sushi de llagostins amb olives negres
2003
Vicent Guimerà Sales
Casa Santi
Ulldecona
Dos textures de llagostins amb fruites tèbies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada