dimecres, 24 de setembre de 2014

Premis XII Concurs de Cuina Llagostí de Vinaròs 2014

Deu professionals de l'hosteleria aconsegueixen elevar el llagostí a ingredient de l'alta cuina en el XII Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí

Font: Premsa Concurs Nacional Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs 


L'Hotel Los Angeles (Dénia, Alacant) ha estat el guanyador de la XII Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí, organitzat per la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Vinaròs, amb la recepta Llagostí en salaó amb crema gelada d'all torrat, romesco i caviar oli d'oliva preparada pel cuiner Federico Guajardo, amb Juan Carlos Leuteneger com a ajudant. El premi una quantia de 1.000 € i llagostí d'or i donarà l'oportunitat, al guanyador, de poder entrar a la Selecció Nacional de Cuina, gràcies a un conveni que es signarà en breu entre l'Ajuntament de Vinaròs i la selecció. Els autors del plat explicaven que "el llagostí de Vinaròs té un sabor molt particular que hem treballat posant en salaó i tostánt-lo a la flama". Es dóna la circumstància que Guajardo va obtenir el 2n premi del concurs en la seva edició de l'any 2009.

1er Premi Llagosti: Hotel Los Angeles: Llagostí en salaó amb crema gelada d'all torrat, romesco i caviar oli d'oliva

El segon premi ha estat per als cuiners Alejandro Platero i Roberto Carlos del restaurant Macellum de València amb la recepta Llagostí de Vinaròs fumat amb fesols i naps. Com a premi obtenien 500 € i el llagostí de plata. 

2on Premi Llagosti: Macel·lum: Llagostí de Vinaròs fumat amb fesols i naps

Completava el palmarès Joviat: Escola d'Hoteleria (Manresa) i el seu cuiner Iván Margalef amb el plat Llagostí de Vinaròs amb mandarina, olives i fonoll, aconseguint el llagostí de bronze i 300 € com a premi.

3er Premi Llagosti: Joviat Escola d'Hoteleria: Llagostí de Vinaròs amb mandarina, olives i fonoll
 

El president del jurat, el xef Kiko Moya, del restaurant L'Escaleta de Cocentaina, destacava que "el llagostí de Vinaròs és una matèria primera excel·lent i per si mateix ja compon un plat sense necessitat de molts artificis" i insistia en "la qualitat d'aquest concurs, que ja ha arribat a un nivell destacat en l'àmbit gastronòmic nacional
".

La resta del jurat estava compost per:
Txaber Allué, responsable del videobloc El cocinero fiel
- el periodista i crític gastronòmic Paco Alonso
el xef i representant de la Selecció Nacional de Cuina, Rafael Arroyo
Margarita Rodríguez, presidenta de l'Associació d'Hotels i Associació de Restauradors de Guardamar del Segura.

Guanyadors de la XII edicio Concurs Macional del Llagostí
En l'acte de lliurament de premis han participat l'alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan, la regidora de Turisme i Platges, Elisabet Fernández, i el diputat provincial de Turisme i vicepresident de la Diputació, Andrés Martínez. I, com ja és tradicional, una representació municipal de Guardamar del Segura -localitat agermanada gastronòmicament amb Vinaròs gràcies als langostinos-, presidida per la seva alcaldessa, Carmen Verdú, també participava en l'acte.

L'alcalde, Juan Bautista Juan, ha destacat que "el llagostí de Vinaròs és el gran protagonista i, en cada nova edició, ens sorprenem amb la preparació dels plats i el lliurament dels concursants". Per la seva banda, la regidora de Turisme, Elisabet Fernández, insistia que "any rere any, aquest concurs es converteix en una ocasió única per donar a conèixer la nostra gastronomia, un dels eixos bàsics de la nostra promoció turística".


Si voleu veure més fotografies, aquí vos deixo la galería de fotografías web creada por EIFWEB.ES:  http://eifweb.es/llagosti2014
 
En el transcurs de l'acte, es feia lliurament del premi a la tapa guanyadora del Llagostí Tapa Tour 2014, que realitzen establiments de Vinaròs i que requeia en l'Hostal-Restaurant Teruel.


Jurat i participants XII Concrus Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada