dissabte, 7 de maig de 2016

Suculent - Barcelona

Sempre tenim restaurants pendents d'anar, de fet, tinc un llistat per ciutats, per categories i tot...apunto més que visito...no m'acabo la faena...jeje!!
Suculent el tenia a la llista...fa uns mesos vam anar al Disfrutar i la pastissera Sandra Pérez, una xica molt maja, ens va recomanar aquest lloc. Coneix al cap de cuina Toni Romero, que es veu que ell és de Nules i la Sandra d'Onda, i natros de Vinaròs...trilogia castellonera!!

La setmana passada vam anar a les barnes per l'Alimentària a fer el Showcooking, així que reserva i cap allà la nit del 27/04/16.

Suculent està ubicat en plena Rambla del Raval, en un antic celler, una petita taverna on freqüentaven grans personatges al segle passat.
Forma part dels locals que dirigeix Carles Abellán (cuiner amb ADN bulli) com la Guingueta, Tapas 24, l'Ena de Sevilla, Bravo de l'Hotel W, i La taverna del Suculent i 4 amb 5 de la mateixa Rambla del Raval.

La filosofia del Suculent: Sucar lent...una cuina amb molta cuina, amb especial importància als sucs i caldos...cuina catalana, cuina de Barcelona.

Com ja vos he comentat abans, Suculent està en petit celler del Raval, és a dir: en una casa antiga, amb totes les seves dificultats, el que fa que sigui molt autèntic. Per pujar al menjador del pis de dalt, tens que passar literàlment per la cuina, per la secció fregaplats, pujar unes petites escales i passar per un petit magatzem per arribar a la teva taula.

Petita entrada al Suculent

No vos pego més la "xapa" i vos conto el que vam menjar, tema important del post...
Com érem 6, vam demanar uns quants entrants per compartir i un segon per a cadascú.


ENTRANTS

BRANDADA DE BACALLÀ, amb olivada dolça, i en el seu punt de sabor i textura

SEITONS MARIDATS AMB RASPA, amb ratlladures de cítrics, producte en estat pur

CROQUETES DE CUA DE VACA VELLA, amb trompetes de la mort. Sols per aquesta croqueta ja val la pena anar els cops que facin falta...com diria la Belen Estevan en la seva filla, doncs jo ho diria per aquesta croqueta: "yo por la croqueta del Suculent....maaatooooo"!! jajajaja!!

SSÄM LLENGUA DE BOU, ssäm és una tipus de plat coreà, on s'usa verdureta de fulla per envoltar una peça de carn, en aquest cas, llengua curada.

...i una mica de pa de vidre!!

Uns entrants molt "suculents"


PLATS PRINCIPALS

RAJADA A LA MANTEGA NEGRA
Una escrita sense cap cartílag, i amb un gust molt suau i subtil....i uns pinyons que van be on sigui!!

Escrita a la mantega negra

POP A LA BRASA I CIGRONS SOFREGITS
Una combinació simple però que no l'havíem tastat mai. Simple i encara més bo.

Pop a la brasa i cigrons sofregits

LLOM DE TONYINA VERMELLA A LA BRASA AMB EMULSIÓ DE PINYONS
Doncs...crec que no cal dir res més...Ah sí, amb unes petites tomaques confitades...

Llom de tonyina a la brasa amb emulsió de pinyons

CUA DE VACA VELLA AMB MINI PASTANAGUES I LA SEVA SALSA DE XOCOLATE
Sempre que veig "rabo de toro" o el que s'assembli paro de llegir la carta...
Sabreu també qui va demanar les croquetes d'entrants, no?
Aquí es veu l'ADN del Suculent: caldos, reduccions...a més en aquest cas, introdueix el xocolate, molt utilitzat en la cuina catalana per fer carns.

Cua de vaca vella


POSTRES
Aquí vam demanar els més llèpols...

PASTÍS DE XOCOLATE, TARONJA I MANDARINA
PINYA AMB GINEBRA, FONOLL I TOFEE
SORBET DE MANGO AMB VAINILLA I AVELLANA

Postres per als més llèpols

LA CRÍTICA
Lloc per recomanar d'aquests de categoria sense estrella michelin: dels millors!!!
Única cosa com a crítica negativa: els preus dels vins i caves. Són massa elevats, cosa que no passa amb el menjar, que tenen preus justos i correctes per la qualitat, en canvi, penso que tenen una carta del celler massa elevada. Per lo demés tot elogis!!


L'ANÈCTODA
Quan vam baixar i tornar a passar per la cuina, vam aprofitar per saludar a Toni Romero, va ser uns dels moments de la nit, quan li vaig preguntar a un cuiner i em va dir: Toni està aquí dins....senyalant una pared de la cuina...
Encara estava pensant si m'estava fotent el pèl, va empènyer aquella pared, que resultava que era una porta....i a dins estava Toni, concentrat en uns papers!!
Ens va contar que aquell habitacle era un reservat per dinar, una petita habitació adjunta a la cuina, amb una vidriera que podies (o no) vore l'espectacle de la cuina en directe!!

El xef Toni Romero al reservat VIP


Ah! no he ficat les dades del restaurant!!

DADES RESTAURANT
Restaurant Suculent
Cap de cuina: Toni Romero
Rambla del Raval 43
08001 Barcelona
Tel: 93 443 65 79
Web: http://suculent.com
Facebook: https://www.facebook.com/SuculentBCN


...i aquí la foto de família...

Falduts a la capital...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada