dilluns, 14 de novembre de 2016

Casa Marcelo - Santiago de Compostela

El passat 15/10/16 vaig arrivar a Santiago, fent el camí Portugués.
Ho tenia clar, volia sopar a un molt bon lloc, i si podia ser, prop de la Catedral.

Casa Marcelo va ser l'elecció: fusió gallego-japonesa i just carrer avall de la Catedral (Rúa das Hortas és el carrer que baixes de la plaça Obradoiro des del Parador dels Reis Catòlics!!

Un restaurant on el producte és Galícia en estat pur a l'estil més japo...cuinat a vistes, menjant a la barra...

L'entrada de Casa Marcelo: no sembla un restaurant de qualitat...
Aquest restaurant ja té un recorregut important....compta amb una Estrella Michelin.
De fet, ja l'ha tinguda en dos ocasions més fa anys. Me contava Martin (el gerent) que des de fa 7-8 anys que la tenen, no la tenen, la tenen....ara aquest any la tenen....vorem este mes si li tornen o se la treuen...jajaja!!!
La veritat que és un local amb un bon nivell gastonòmic.

CASA MARCELO
Rúa das Hortas 1
15705 Santiago de Compostela
Phone: 981 55 85 80
Web: www.casamarcelo.net
Facebook: Casa Marcelo


Un dels plats més típics de Casa Marcelo és la Fritura de Cabratxo, amb pilpil de Xile Roig
Netejen el peixet, i el fregeixen tot sencer....fa una pinta que té que estar boníssim...a la pròxima vegada el demano...jeje!!

Especialitat de Casa Marcelo: Fritura de Cabratxo, i devant de mi un xef treballant el peix cru...

És molt peculiar el sistema de reserves: NO HI HA!!
Quan està ple, pots demanar "turno" igual com a la carniceria: agafes un numeret i t'esperes a que et toque o marxes a pegar una volta i deixes el mòbil i te truquen quan ja està la teva taula a punt.
Jo vaig anar després de la misa del peregrino, molt pronte!! Unica forma de poder menjar en un dissabte a Casa Marcelo sense demanar "turno"...

Un cop sentat a la barra d'on treballaven el peix cru, va vindre el maitre-xef Martin, un crack...un tio amable i mot vàlid.

Hi ha una carta que va variant per setmanes per a que puguis escollir, i també hi ha l'opció que et poden confeccionar el menú.
En aquest cas, el meu cas, te pregunta les teves tendències culinaries, plats i productes favorits, grau de picant, magnitut de la gana, etc...i te'l fa a mida!!

Aquest va ser el menú que me van fer:


- Gilda de Bonito de Burela, Mojo de Bloody Mary

El Bonitol de Burela és un dels més famosos de la nostra penísula!!

Gilda de bonitol de Burela amb Mojo de Bloody Mary

- Dim-Sum de Cachuca i Gambes

El Dim-Sum (xinès tradicional: 點心, xinès simplificat: 点心, pinyin: diǎnxīn) és un menjar cantonés lleuger que sol servir amb té. Es menja en algún moment entre el matí i les primeres hores de la tarda. Conté combinacions de carns, vegetals, mariscs i fruites. Es Sol servir en petites cistelles o plats, depenent del tipus de Dim-Sum.
Dim-Sum és un terme cantonès que es pot traduir com «Ordenar fins satisfer al cor», «Tocar el Cor»,
El dim sum tradicional inclou una varietat de pastes al vapor, com el carbó siew bany, petits mossos de massa, i atropellats d'arròs, que contenen diferents ingredients, com carn bovina, pollastre, porc, gambetes i opcions vegetarianes

Cachucha és un plat molt típic galleg, és el cap del porc salat i guisat.


Shao-Mae de Pollo Casero al Curry

El Shao-Mae també és un menjar tradicional xinès, segons la regió, pot ser cantonès o de Jiangnan.
Aquest era a l'estil cantonès, on el farcit és de carn picada i especiada de tocino. La versió de Marcelo era amb pollasstre de corral al curry i espinacs per damunt.

Dim-Sum i Shao Mae

- Temaki Especial de Tonyina

Faig un breu resum del Sushi:
El Sushi deu ser un dels plats més famosos de la cuina nippona. És la combinació de diferents ingredients, generalment fets a base d'arròs, i diferents productes del mar (peix fresc, algues marines, etc).
Segons la forma de preparar-ho tenen diferents noms:

- ROLL: els més "occidentals" arròs farcit d'algun peix fresc

- MAKI: com un roll, però envoltat de la famosa alga marina "nori" de color negre

- TEMAKI: com un maki, però més gran, com una espècie de taco mexicà

- NIGIRI: actualment el més internacional: una mena de "canapé" d'arròs, i damunt la versió que correspongui del peix fresc

- SASHIMI: directament peix filetejat cru amb una tècnica de tall de les més difícils per als "sushiman" (xef de sushi)

He llegit i encara hi han més noms de diferents sushis, però per al meu nivell, ja en tinc prou...jeje!

En aquest cas, el temaki es va versionar com un canaló d'aquí, amb tonyina de l'Almadrava del mar de Cadis...
Aquí vaig dir al xef que tenia que canviar per la tonyina de l'Amtella de Mar...jeje, tot i acceptar que estava brutal!!




- Steak Tartare de "Solomillo del País"

Un altre "clàssic" de Casa Marcelo. Molt fi, molt golós!!

Steak Tartare de "Solomillo del País"


Pedralonga Albariño
Per beure vaig fer unes quantes...bastantes copes d'un albariño que el servien en Magnum: Pedralonga
Casi que hagués pogut demanarf l'ampolla des d'un inici...jejeje!

A la barra justament erem tots peregrinos...
Una parella de catalans que venien de Pontferrada, i dos dones de NY que també havien fet el camino...de fet van vindre i van marxar sense conèixer ni Madrid ni Barcelona, sols van vindre a fer el camino!!

Es brutal lo internacional que s'està fent això. Cada cop venen més de fòra de la península. Segur que descomptant l'estiu, els peregrins internacionals superen als peregrins nacionals...segur!!


En resum, un bon final de Camino de Santiago!!

Fent un brindis amb les peregrines americanes Barbara i Michelle










Catedral de Santiago: lloc de peregrinatge mundial i universal: de dia i amb la lluna de la nit...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada