dilluns, 28 de gener del 2019

Sant Pau - Sant Pol de Mar

El Sant Pau de la Carme Ruscalleda, la dona amb més estrelles Michelin del món: 7!!...
Ni sé com començar, ni sé que dir...s'han escrit centenars....inclús mils d'articles sobre El Sant Pol i sobre la Carme Ruscalleda, de gent que en sap infinítament més que jo...
Per tant no diré res...simplement...QUE VAM ANAAAAAR!!!.



I taaaant que vam anar!! I lo QUE VAAAM XAAALAAAR!!!

Va reservar ja l'any passat per al 15 de Setembre, sabent que coincidia aquella data amb el triatló de Sant Pol de Mar....
Esport i gastronomia mesclades en un cap de setmana de nuvis....no cal dir res més!! jeje!!

La sorpresa va ser quan a principis d'estiu, la Carme va anunciar el tancament del Sant Pau per a mitjans d'Octubre....on les peticions de reserva es van multiplicar per 100....i natros teníem reserva per al dissabte 15/09/18....yujuuu!!

Així, que aquell dia cap amunt...i a l'hora de dinar al puesto!!!

Moments abans d'entrar al Sant Pau...cares d'alegria



Restaurant Sant Pol
Xef i Propietària: Carme Ruscalleda
Carrer Nou 10
08305 Sant Pol de Mar
Barcelona
Phone: 937600517
Web: https://www.ruscalleda.cat
Facebook: Sant Pau de Sant Pol
Dia de la visita: 15/09/2018


Per tal de donar-li major èmfasi al tancament de tota una vida, la Carmen i el seu equip havien fet per a aquestes dates un MENÚ DEGUSTACIÓ DELS 30 ANYS DE GASTRONOMIA SANTPOLENCA.

El local està davant del mar....el que passa per per Sant Pol davant del mar també estan les vies del tren...i el tren...quines coses...

Fantàstic paissatge...a excepció que estan les vies del tren...

Ens van donar la taula amb les millors vistes...així que copeta de cava i començar a disfrutar!!



Amb el menú degustació ens van donar un llibret explicatiu dels 30 anys de la història del Sant Pau i de la Carme Ruscalleda...també la carta de vins...
S'ha de dir que una carta de vins d'un restaurant de 3 Estrelles Michelin és similar a un llibre...per tant, per llegir-ho, tindríem que donar-li la mateixa dedicació....i en un dinar és inviable!!
Solució: parlar amb el sommelier i deixar-mos aconsellar...
Vam decantar-mos per un maridatge amb el menú dels 30 anys....
Però amb la primera copa, vam vora que seria massa acumulació de sabors....
Així que vam corregir, i vam demanar el líquid que marida amb tots els plats, i a totes hores: CAVA!!



Ens va aconsellar per un Chardonnay de la DO Allela (filosofia Km.0): Un Mirgin!!
Un cava de poca producció, quasi artesanal...
Bé, un no, que al final, com sempre...van ser DOS!!



PETITS ENTRANTS

Comencem el menú: com tot va començar en un botiga, fa els honors a productes típics de les "botiguetes" de poble. Uns entrants que es podria repetir i tripetir les vegades que facin falta.

1.MEMÒRIA DES D'UNA BOTIGA
- Croqueta de bacallà, pebrot verd picant
- Ganxet, botifarra negra i del perol, pa amb tomàquet
- Pastís salat de formatge, olives i herbes

Memòria des d'una botiga

Com es pot vore, les cares són de patiment i de poc "disfrute"...

Mirades mesclades de felicitat i amor...

COMENÇA EL MENÚ 30 ANYS...

2. DÉNTOL CURAT A LA JAPONESA, vinagreta de remolatxa i vegetals
El dèntol segons guies, és un dels peixos més gustos del mediterrani. En aquest cas, cru al més estil japonés, cuina que li agrada molt a la Carme.

Déntol curat a la japonesa


3. ANIMALÓ, O PLANTA, raviola d'anènoma, alfàbrega, festucs
Essència de mar en estat pur

Animaló, raviola d'anèmona


4. SABORS DEL TROS, gorgil, romesco, llenties i pebrots
Gorgil és la cansalada, d'origen del porc duroc italià

Sabors del tros


5. LLAGOSTINS, sobre vellut de tomàquet i maduixots
No vam preguntar d'on eren els llagostins...esperem que de Vinaròs...jeje!!

Llagostins sobre vellut de tomàquet i maduixots


6. WAGYU JAPONÉS, pa torrat, labneh de fines herber
Wagyu és l'animal boví japonés, ubicat a la regió de Kobe.
Labneh és un tipus de formatge, una espècie de iogurt d'origen àrab

Wagyu japonés...


7. GAMBA, amb safrà, celeri i hortalisses del Maresme
No sabia que celeri és api

Gamba amb safrà

En aquest punt va sortir la Carme (ja és una tradició no escrita que els xefs més rellevants passen a fer-se la foto de rigor amb els comensals...).
Quan li vam dir de fer una foto, ens va dir que primer el plat, que se'ns refredaria les gambes...jeje!!
Després va tornar a passar i ens vam fer la foto...bé...dos fotos!!

Carme i la nostra alegria d'estar amb una llegenda en actiu

Segona tanda de fotos....

8. LLOBARRO, curri, xutnei, pinya, flor de carbassó
Xutnei és un condiment que es fa servir en la cuina dels països sud asiàtics, que normalment conté espècies i una mescla de verdures.


Llobarro, currim xutnei, pinya i flor de carbassó

9. MEMÒRIA D'INFÀNCIA, vedella de Girona amb cama-secs
Cama-sec és un bolet de prat, també anomenat carrereta, carrioloa, cremallola, clavellola, moixeriga, etc

Vedella de Girona amb cama-secs

I ja amb aquestes delícies, passem als postres...
Moment descans, i seguim amb l'espectacle!!



POSTRES

10. PETÓ D'AMETLLES, sorbet d'aigua de mar
Molt sutil, sense textura, sabor com diu el plat d'ameles i mar!!

Petó d'amtetlles, sorbet d'aigua de mar

11. MEL I MATÓ, nou concepte
Coses de la innovació, sols cal observar la imatge, i vore que hi ha tècnica i procediment...

Mel i mató

12. EL MARESME, roses i maduixes
Sant Pol està al Maresme, terra per excel·lència de les plantacions de roses.
Un delicat xocolate simula els pètals de la rosa. El cor és una fresa, terra també del Maresme

El Maresme

13. MISIVA AL CLIENT, te matxa, gingebre, passió
Misiva ve de "missus", que vol dir enviat. Vindria a ser la carta com  a mitjà de comunicació escrit per un emisor i enviat a un receptor.
Entenem el nom ja que té forma de "sobre"

Misiva al client

...i ja a fer els ja clàssics Petits Fours...
En aquest cas, vam sortir fora, al pati, d'on es veu la primera planta (on estàvem) i la planta inferior, on està tota la cuina...tot un espectacle vore a tanta gent treballant en un lloc que sembla quasi un laboratori!!

La cuina del Sant Pol

Aquí portant-mos els petits fours..
La noia és la filla de la Carmen, i ell és el cap de sala, el seu home...el gendre de la Rusqui!!
Negoci familiar a tope!!
De fet, al parlar en ells dos, ens cometen que el Sant Pau canviarà a un negoci de bar, on el regentaran ells dos.
La cuina seguirà sent per la Carme, on seguirà treballant i investigant per les altres activitats que tenen a Barna i Tokyo...entre d'altres...

Filla i gendre....

...i aquí els Petits Fours!!
Un porquet i un martellet dels metges per trencar-lo
Dins unes "xuxes" divertides:
- Arbre de llima i llimoa
- Merenga de pebre de Jamaica
- Macaron d'Amarula
- Núvol de gerds
- Panellet de pastanaga i coco
- Bombó d'aigua de mar

Petits fours del Sant Pol dins del porquet!!

I aquí el mosntruito (que tots els exfumadors tenim...) se li despertar a Gisela!!
Va demanar un cigarro com si demanés aigua al mig del desert....i el va aconseguir....
I se'l va fumar...mireu quina cara de satisfacció!! jejeje!!

Moments de plaer Gis...
...i ja varies fotos postureo-en alguna copa de més....jeje!!

Selfie borrosa...jeje

Selfie en un camamreo que passava per ahi...jeje

EN RESUM: UN DELS DIES "GRANDES" GASTRONÒMICAMENT PARLANT!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada