Samsha no és un restaurant com la resta, és una altra cosa...una mescla d'espectacle, so, llum i gastronomia...un Show Gastronòmic en tota regla!!
Aroa López i Victor Rodrigo formen l'equip.
Victor és el ex-topxef que procedeix de Castelló, el "grafitero". Va ser 1er premi Cocinero del año 2012.
Aroa López li està seguint els passos i ja està a la final del pròxim concurs 2019
Aquesta vegada vaig anar al Samsha amb Jesús: teníem una cita a València amb el seu amic Juan.
Juan presentava a nivell mundial un dels seus productes estrella, que feia anys que estava en fase d'investigació.
Juan fent la presentació del seu nou producte |
Així que vam dissenyar aquell divendres: a la tarde a vore a Juan, i a la nit espectacle al Samhsa.
Fotia una calor de mil dimonis....
Un cop ja la presentació de Juan + cerveseta, marxem cap al Samsha.
SAMSHA
Plaça del Periodista Ros Belda 4
46021 València
Phone: 963891902
Web: http://www.samsha.es
Facebook: https://www.facebook.com/samsharestaurante
Dia de la visita: 22/06/2018
La gent estem fora, hem d'entrar tots a la vegada, com una funció. S'obrin les portes a les 21.00 en punt. Ens rep el Victor i l'Aroa. Hi ha una antesala, on prendrem els aperitius.
Ens donen seient (sofàs, en dos zones). Entenc que és per iniciar una relació en el que seran els nostres companys del sopar.
L'espectacle consta de:
- ESCENARI 0: APERITIU, en l'antesala.
- ESCENARI 1: PEIX, "el desembarco pirata", al més pur estil dels piratas del caribe.
- ESCENARI 2: CARN...homentatge a la cuina francesa.
- ESCENARI 3: POSTRES, un homenatge als videojocs dels 80
Mos conta Victor i Aroa que al Samsha ha evolucionat. Primer era un restaurant com els que tots tenim en ment...
Després van pensar en aquest show únic i van fer el nou Samsha
Al cap d'un temps han canviat el show sent el Samsha 2.0
L'espectacle consta de 3 actes, tots 3 no hi ha plats, és la mateixa taula la que fa de plat.
ESCENARI 0: L'ANTESALA...ELS APERITIUS
La nostra zona tenim a la Lorena i la seva parella, i a la Susana, i la seva família: tots gent molt xula!!
En els aperitius fem una cervesa, una Brewdog Punk IPA, i comença els aperitiu presentats per ells i de forma personalitzada. Comencem...
BARCO PIRATA: bandera pirata feta de tinta de calamar, i unes fustes de naufragi, fetes de merengue swuitzi. Era el preludi del primer espectacle.
OUS D'ÀNEC, en una caixa, amb la seva "pòssima" groga beguda en palleta...
Ous i la seva "pòssima" secreta |
Aquí Victor ens explica la forma i l'ordre de menjar...
Victor al nostre sector i l'Aroa a l'altre... |
GELAT "TWISTER" de Sandwich Mixte amb ketxup sòlid. Bona creativitat, amb la "performance" de portar-los sobre nitrogen liquid per mantindre'ls en fred.
Jesús no entenia res....
Jesús amb carta de no compendre res...un sandwich en un polo? jeje.. |
I després d'aquesta intro....cap a la sala!!
La sala és diferent a qualsevol restaurant. Es menja en barra, en forma de "U", on ells estan dins, fent l'espectacle.
Aquí unes fotos de felicitat....música a tope, lo més semblant a un pub, o un concert...
Moment xalera... |
Selfie d'idiotes... |
El desembarco pirata està dedicat a la cuina nipona.
Cuina japonesa al Samsha |
Comensa la preparació!! El galió Samsha està a punt de desembarcar...
Poc a poc va col·locant els elements que podeu llegir en la pantalla projectada, mentres sona la música de "Piratas del Caribe"
Més o menys aniria així...
. Mar del caribe: es tracta de soja de calamar
. Cremoso: alga wakame. Royal de galeras. Arena, feta amb gambes y semillas. Arrecife: esponja fresca de aguacate amb llima i soja / cruixent d'alga nori / pedres fetes d'ostra. Conchas: velouté d'escopinyes. Estrellas: pa i kimchi / patitas de chipirón Viodoory, picantetes. Cangrejo: cruixent de mantega de cranc. Algas frescas. Sushi Samsha style:
Aquí baixava una taula com si fos unes pasarel·les dels vaixells, i es fiquen els:
- Niguiri tataki de tonyina
- Maki de gamba i alvocat
- "Mejillon tigre"
- Gounkan all i pebre
- Dumpling de salmó i wasabi
- Merengue de iogurt grec amb sardinna, jalapeño i all negre
- Gamba roja i llima
Una posada en escena, per mi la millor de tot el sopar. Molt de treball darrere de tot aquest escenari. A més a més, disfrutant, rient, content!!
Vos deixo les fotos, i vídeos del muntatge.
. Cremoso: alga wakame. Royal de galeras. Arena, feta amb gambes y semillas. Arrecife: esponja fresca de aguacate amb llima i soja / cruixent d'alga nori / pedres fetes d'ostra. Conchas: velouté d'escopinyes. Estrellas: pa i kimchi / patitas de chipirón Viodoory, picantetes. Cangrejo: cruixent de mantega de cranc. Algas frescas. Sushi Samsha style:
Aquí baixava una taula com si fos unes pasarel·les dels vaixells, i es fiquen els:
- Niguiri tataki de tonyina
- Maki de gamba i alvocat
- "Mejillon tigre"
- Gounkan all i pebre
- Dumpling de salmó i wasabi
- Merengue de iogurt grec amb sardinna, jalapeño i all negre
- Gamba roja i llima
Una posada en escena, per mi la millor de tot el sopar. Molt de treball darrere de tot aquest escenari. A més a més, disfrutant, rient, content!!
Vos deixo les fotos, i vídeos del muntatge.
Comencant la platja... |
Victor el·laborant de manera milimétrica la seva idea |
Contxes: voluté d'ecopinyes |
Arrecife: esponja d'alvocat i soja, i pedres d'ostra |
Crancs: cruixent de mantega de cranc |
La platja preparada per al "desembarco" |
Comença el "desembarco" |
El plat fort: el Sushi Samsha Style |
Victor flamejant la gamba |
I amb tota això: fi del desmebarco...
Es baixa el teló, i també una esponja amb ham inclós per xupar el líquid, fent de cocktail.
ESCENARI 2: CUINA FRANCESA
No sé quin és el nom de l'escenari, però és un homenatge a la cuina francesa. Suposo que ho fa perquè aquesta cuina va ser l'origen: tant per l'alta cuina, com per la cuina moderna.
Si el primer era peix a l'estil nipó, aquest era uns segons "càrnics" "gabatxos".
En el teló baixat, i amb la música que sona, sembla més be una disco que un restaurant...
Puja el teló i apareix el nou escenari...
Escolteu la música i observeu les imatges...
Comencem: de dins "artilugi" tenim la peça de carn.
Vos explico que tenia tota aquesta taula:
SOLOMILLO A LA PIMIENTA: va en flama. Pur espectacle!!
"Solomillo a la pimienta" |
Seguim MENESTRA EN TEXTURES: amb una cistella feta amb yuca, un xampinyó cremós, una "mazoquita" comfitada, causa limena de pastanaga, i tirabec cruixent
Menestra en Textures |
PATO A L'ORANGE: magret lacat, bombolles d'"orange"...i puturrú de foie (com un lingot d'or de foie)
Pato a l'orange |
...i el puturrú de foie.... |
Per acompanyar-ho tot: BRIOCHE EN MOCHI DE PELL DE TARONJA
Brioche de mochi de pell de taronja |
Igual com abans, un cocktail per netejar els sabors entre escenaris...ens tiren una bols lluminosa que tens que agafar-la...
Dins, una altra esponja per "xupar"!!
ESCENARI 3: VIDEOJOCS 80-90'S
I arriba l´'ultim acte: LES POSTRES!!
Victor és un fan dels videojocs dels 80, edels comecocos, dels jocs d'Atari, dels Nintendo, de Mario Bros, de Pac-man...
La música com podreu imaginar és 100% de jocs ochenteros...
Aquí vos deixo el panell com la resta...comencem!!
Culte al videojocs dels 80-90 |
Tetris i Panna Cotta |
GANACHE de xocolate, caramelia i bescuit de Anou de Pecan
TRUFA de xocolate i pistatxo, CARAMEL ÀCID de mango i papaya
El Pac-man era dinàmic...havia que parar-lo i menjar-se'l |
PREMI FINAL, baixava unes caixes de dalt el sostre, on contenien un tresor, que en els videojocs tenien que ser monedes. En aquest cas comestibles!!
I aquí vos deixo la versió auditiva del tercer acte, amb les caixes sorpresa incloses:
ESCENARI FINAL:
Els cafes!!
Aquí ja tots amics. Tots en el "subidon" d'haver assistit al show-gastonòmic
Aquí estem el "fondo sur"...
El "fondo norte" eren més paradets...
A destacar la família de Susana. Un matrimoni amb dos filles ja adolescents....
Des de que les xiketes tenen us de raó, cada dos divendres surten tots 4 a sopar: única condició: que el restaurant no sigui "convencional".
Tots quatre estan orgullosos de fer això. Ho tindríem que aplicar a les nostres famílies...ment oberta per a poder fer-ho.
I fotos varies amb el xef!!
RESUM:
Un lloc únic, agradi o no mai et deixarà indiferent!!
Experiència molt xula, que hi ha que coneixer-la!!
Ens comenten que era la segona versió d'aquest nou Samsha
Tornarem quan canvien a la versió 3.0
Aquí ja tots amics. Tots en el "subidon" d'haver assistit al show-gastonòmic
Tots contents esperant el café i copa.. |
Aquí estem el "fondo sur"...
El "fondo norte" eren més paradets...
A destacar la família de Susana. Un matrimoni amb dos filles ja adolescents....
Des de que les xiketes tenen us de raó, cada dos divendres surten tots 4 a sopar: única condició: que el restaurant no sigui "convencional".
Tots quatre estan orgullosos de fer això. Ho tindríem que aplicar a les nostres famílies...ment oberta per a poder fer-ho.
I fotos varies amb el xef!!
Amb Victor Rodrigo |
RESUM:
Un lloc únic, agradi o no mai et deixarà indiferent!!
Experiència molt xula, que hi ha que coneixer-la!!
Ens comenten que era la segona versió d'aquest nou Samsha
Tornarem quan canvien a la versió 3.0
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada