dijous, 8 d’octubre del 2015

Jornades Dia Mundial de la Tapa: Vinaròs 2015


Vinaròs amplia la seua oferta gastronòmica amb una ruta del Dia Mundial de la Tapa per 18 establiments

Del 25 de setembre al 12 d'octubre, tapa i beguda a un preu únic de 3 euros

Vinaròs s'adhereix, un any més, a la celebració del Dia Mundial de la Tapa, una iniciativa de Saborea España i Tourespaña que se celebra a nivell internacional. Aquest any, són 18 els establiments que se sumen a la ruta de tapes, que podrà realitzar-se des del 25 de setembre al 12 d'octubre. Cada establiment participa amb dues tapes i a un preu únic de 3 euros (tapa + beguda).

El fullet editat per la Regidoria de Turisme, que ja es pot recollir a la Tourist Info, inclou les imatges de totes les tapes que s'ofereixen, així com les dades dels establiments participants -direcció, horari en què se serviran les tapes, etc.-. A més, a la part posterior apareixen els espais en què imprimir els segells dels establiments participants als quals s'acudeix a degustar les tapes, podent votar la que més haja agradat. Per votar, cal segellar un mínim de set establiments. Un cop emès el vot, es podrà dipositar a la Tourist Info. Entre tots els participants, se sortejaran 18 degustacions de tapes per a dues persones.


El regidor de Turisme de Vinaròs, Domènec Fontanet, recordava que "des de la Regidoria de Turisme ens sumem a les diferents iniciatives que s'organitzen des Saborea España, organisme al qual pertanyem com a destinació gastronòmica de nivell. Aquestes activitats se sumen a les que, de forma habitual, ja venim organitzant i que completen el nostre calendari gastronòmic ". Fontanet animava a "veïns i visitants a sumar-se a aquesta ruta de tapes que ens permet degustar petites delícies gastronòmiques, a un preu molt econòmic, i, alhora, passejant i recorrent la nostra ciutat".

Podeu vore les tapes i els establiments que participen tant en la pàgina de:


Alguna de les tapes són les següents:

Kura2: Rollito de queso al ajo con vinagreta de frutos del bosque

Rafel Lo Cristalero: Delicias rellenas de foie, queso de cabra y higo de temporada con reducción de pedro ximénes y polvo de palomitas

Nòmada Gastrobar: Galleta de foie con tártar de pato y salmorejo de remolacha

Far West: Toro sentado

Hostal Restaurante Teruel: Pechuga de ave rellena con sus perlas de pepitoria y su jugo


divendres, 25 de setembre del 2015

Premis XIII Concurs de Cuina Llagostí de Vinaròs 2015

El restaurant Alamar, de l'Hotel Vincci Selecció de Benalmádena, primer premi del XIII concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de VinaròsEls Brancs de Girona s'alça amb el segon premi i el Club Nàutic de Saragossa aconsegueix el tercer


El primer premi

Vinaròs, 21/09/15


Deu restaurants provinents de diferents punts de la geografia espanyola participen en aquesta cita, que ja s'ha convertit en una cita molt valorada dins del circuit gastronòmic nacional. Els participants són:

- Restaurant Palau del Duc (Sagunto)
- Restaurant La Cúpula (Tenerife)
- Restaurant Sirimiri (Ermua, Vizcaya)
- Restaurant Alamar, Hotel Vincci Selección Aleysa (Benalmádena, Málaga)
- Restaurant Los Jardines del Plaza (Borja, Zaragoza)
- Quinoa Restaurant (Falset, Tarragona)
- Club Náutico (Zaragoza)
- Restaurant Lienzo (Valencia)
- Centro de Formación de cocina de Cáritas Diocesana Cartagena (Murcia)
- Restaurant Els Brancs (Roses, Girona)

1er premi a Restaurant Alamar, Hotel Vincci Selección Aleysa (Benalmádena, Málaga)

Els premis
 El restaurant Alamar, de l'Hotel Vincci Selecció Aleysa (Benalmádena, Màlaga) ha estat el guanyador de XIII Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí, organitzat per la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Vinaròs. Els cuiners Daniel García Peinado i Eva Moncayo han estat els autors de la qual s'ha considerat com a millor recepta de les deu presentades a concurs: Llagostins de Vinaròs amb plàncton, umami i algues. El premi té una quantia de 1.000 € i llagostí d'or.

El segon premi es concedia al restaurant Els Brancs (Roses, Girona) amb el plat Llagostí de Vinaròs especiat i coco verd, cuinat en fulla de plàtan,

obra de Javier Aguilera González i Javier Andrade, amb 500 € de premi i el llagostí de plata. Finalment, el tercer premi era per al Club Nàutic de Saragossa i el cuiner José Miguel Sánchez Zampaña, la recepta concurs era Llagostí de Vinaròs a la brasa d'alzina, puntallete cremós i algues, amb llagostí de bronze i 300 € amb premi.

El president del jurat, el xef Luis Arrufat, que va ser guanyador del Concurs en la edició del 2009 destacava "l'alt nivell dels cuiners participants i del certamen ". Completaven el jurat el xef Miguel Barrera, propietari del restaurant Cal Paradís de la Vall d'Alba -únic restaurant de la província de Castelló amb estrella Michelin-, el cuiner Carlos Durán, capital de la Selecció Nacional de Cuina, la blogguera i crítica gastronòmica Cova Morales, i el xef i propietari del restaurant Chema de Guardamar del Segura, Alejandro García.

El diputat provincial Joan Baptista Joan, recordava "l'aposta per aquest concurs que, en els seus tretze anys d'història ha aconseguit situar Vinaròs en el panorama de l'alta cuina nacional, i el suport que se li proporcina, des de la Diputació Provincial, amb iniciatives com la Ruta dels Sabors ". L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, assenyalava que "per aquest concurs han passat, al llarg dels seus tretze anys d'història, cuiners, que ja es troben al capdamunt de la cuina a nivell nacional "i recordava" el valor d'un producte de milla marina zero, com és el nostre llagostí "i la promoció realitzada des del consistori en la línia del turisme gastronòmic. 

Els participants de la XIII edició

En el transcurs de l'acte, es feia entrega del premi a la tapa guanyadora del Llagostí Tapa Tour 2015: Trio de llagostins, a càrrec del restaurant Rafel El Cristalero.

Font: Premsa Concurs Nacional Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs  


dimecres, 29 de juliol del 2015

Raul Resino (II) - Benicarló

24 de Juliol de 2015, vesprada de Sant Jaume, avui toca fer un Resino!!
Feia temps que no anavem i ja havien ganes...

A Raúl el vaig conèixer ara fa uns anys, pel Novembre de 2013, als poc dies que va obrir i em va agradar des del minut 1. Aquí vos deixo la primera visita:

Raul Resino visita 2013.11.29

Resino seria un exemple clar que un somni es pot fer realitat: tant sols fa falta il•lusió i treball incondicionalment.
El seu segell: producte, proximitat i molta tècnica!!
Actualment sols treballa un sol menú, que va canviant-lo cada 2 o 3 setmanes.

Així, que, sense pegar més "la xapa", vos enseyo que vam menjar Giseleta i mimendalerenda:



1. Los "Pica Pica"







2. Gaspatxo de meló amb caballa marinada i fonoll marí

Gaspatxo de meló amb caballa marinada i fonoll marí


3. All i pebre de pop fumat, terra d'olives i shimegis

All i pebre de pop fumat, terra d'olives i shimegis

4. Llagostí en salaó amb crema d'escamarlans de Sant Carles de la Ràpita al lemon-gras, i salicòrnia

Llagostí en salaó amb crema d'escamarlans de Sant Carles de la Ràpita al lemon-gras, i salicòrnia


5. Arrosset de musclos del "terreno"amb mollet de roca i codium

Arrosset de musclos del "terreno"amb mollet de roca i codium

6. Boquerons de la llum en sambiazu, amb espaguetti de mar, navajes del Delta de l'Ebre i poma verda en llima-llimona

Boquerons de la llum en sambiazu, amb espaguetti de mar, navajes del Delta de l'Ebre i poma verda en llima-llimona


7. L'ou perfecte, cremòs de pataca, "entirites" de sèpia, verdolagues i marinera de miso
L'ou cuit a 62.5ºC, ni un grau més ni un grau menys, durant una animalada d'hores (no les recordo...), boníssim el rovell, però encara més bona la clara, cosa poc usual en un ou...


L'ou perfecte, cremòs de pataca, "entirites" de sèpia, verdolagues i marinera de miso


8. Bonítol del nort amb verdires en la seva diversitat de l'hort ecològic de Joan Miquel Segura

Bonítol del nort amb verdires en la seva diversitat de l'hort ecològic de Joan Miquel Segura



LES POSTRES


9. La "nostra" aigua de València

La "nostra" aigua de València


10. Orxata d'arròs amb llet, fató d'amela i gelat de turrò

Orxata d'arròs amb llet, fató d'amela i gelat de turrò

...amb l'orxata...

11. Polo de gintònic

Polo de gintònic


El menú gastro



dimarts, 14 de juliol del 2015

VIII Jornades de Cuina del Llagostí i la VI Llagostí Tapa Tour de Vinaròs

Les VIII Jornades de Cuina del Llagostí de Vinaròs i la VI Llagostí Tapa Tour centren l'oferta gastronòmica local

Menús i originals tapes amb el llagostí de Vinaròs com a protagonista

El llagostí de Vinaròs es converteix en l'estrella, més si és possible, de l'oferta gastronòmica de la localitat durant les pròximes setmanes. Divendres passat 10 de Juliol es van presentar les VIII Jornades de Cuina del Llagostí de Vinaròs i la VI Llagostí Tapa Tour, que es prolongaran fins al 9 d'agost.

VIII Jornades de Cuina del Llagostí de Vinaròs
En el cas de les jornades, hi participen onze restaurants que ens ofereixen diferents menús on el llagostí és present, tant com als des dels aperitius, els entrants i els plats principals. Trobem plats molt innovadors i que podríem considerar dins de les noves tendències culinàries però també preparacions habituals dels llagostins, sense oblidar plats mariners i arrossos on els llagostins també donen un toc especial. Els menús oscil·len entre els 30 i els 35 euros, un preu molt competitiu, tenint en compte la qualitat d'un marisc com és el llagostí.

Podeu trobar info de cada establiment aquí:


El regidor de Turisme, Domènec Fontanet, destacava que "la nostra Regidoria té en la gastronomia un dels seus eixos promocionals, com ho demostra la nostra participació al Club de producte Turisme Gastronòmic i plataformes com Saborea España" i insistia que "aquestes jornades compten, a més, amb un atractiu afegit: el llagostí, el nostre producte estrella, es converteix en l'absolut protagonista i sabem que això genera un interès notable, com s'ha comprovat en edicions anteriors ".



VI Llagostí Tapa Tour
D'altra banda, són tretze els establiments que participen en la VI Llagostí Tapa Tour, amb propostes molt originals i presentades com a autèntics plats de petit format on els llagostins van ser maridats amb productes molt diversos. El funcionament d'aquesta Tapa Tour és com el d'anteriors edicions: es tracta de fer la ruta, visitant un mínim de cinc establiments i votar la que més hagi agradat. En tots els establiments, les tapes, que se serveixen amb beguda, tenen un preu de cinc euros.

Més info...aquí:




Les votacions es realitzen emplenant les pàgines centrals del fullet informatiu i dipositant el vot en una urna en una Tourist Info o en el mateix establiment. Tots aquells que participen entraran en el sorteig de:

- lots de xocolates Creo
- lots de formatges de Catí
- lots de conserves artesanes Coarvi
- visita i tast de vi al celler Magnanimus de Vilafamés
- el llibre La Cuina del Mercat de Vinaròs
- tractaments de bellesa de luxe al centre d'estètica Beauté
- lots de rutes Vinaròs Llépol.
- degustacions de tapes per a dues persones en un dels establiments participants
- un cap de setmana per a dues persones a Vinaròs, a l'hotel RH Vinaròs Platja en règim d'allotjament i esmorzar.

En el material que ja està disponible a la Tourist Info, i també al web de Turisme Vinaròs www.turisme.vinaros.es, es pot trobar tots els menús complets, així com les adreces i telèfons dels restaurants participants en ambdues iniciatives.

Fontanet finalitzava agraint "el sector de la restauració local la seva implicació i il·lusió, sempre disposats a participar en aquestes iniciatives de dinamització gastronòmica, que reforcen Vinaròs com una destinació gastronòmica de primer nivell" i animant "als veïns de Vinaròs i comarca ia tots els que ens visiten a sortir al carrer i aprofitar el dinamisme de les nostres iniciatives gastronòmiques i la qualitat del nostre llagostí ".

Font: Servei Comunicacio Ajuntament de Vinaros- Turisme Vinaros

dijous, 9 de juliol del 2015

Ruta del Tast 2015 La Ràpita: Crònica d'un Jurat...

Com ja he dit an alguna altre ocasió...Tindre un blog mola...i de vegades mola el doble!!

Aquest any, repetim de jurats a la Ruta del Tast de Sant Carles de la Ràpita
Avui estem a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita a l'entrega de premis 2015.

Repeteix el mateix jurat, a excepció de Ramon Bel que aquest any no ha pogut assistir.
El jurat organitzat per la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita estava composat per entitats/personatges de la nostra zona:

- La Neus Barberà: de l'agenda de menjar i beure Surt de Casa
- Kevin i Bul, del portal turístic del territori: Evadirte!com
- La Mari González i Eugeni Simó, dels Instagramers Ebre
- I nosaltres: Gisela Sanz i Ramon Adell, del blog gastronòmic No hi ha Ous



La Ruta del Tast ocupava dos setmanes: l'última de Juny (25/26/27/28) i la primera de Juliol (02/03/04/05).
Aquesta edició formaven part 21 establiments, que els vam evaluar en 2 dies.

Tenim que dir que hi havia molt de nivell: s'ha de tenir en compte que el tast era beguda + tapa per tant sols 3€.
La Ràpita pot ser sigui el millor lloc per tapejar de la nostra zona, són gent de sortir al vermuth, de terrassetes, de fer la xerrada al bar...
Aquí deixo la meva crítica sobre el nostre territori....tenim coses fantàstiques, moltes!! però ens falta una mica de cultura de bar, ser gastronòmicament més "vascos...o andalusos....o de los madriles..."

Aquestes edicions de jornades, tasts...etc, potèncien esta tendència i des del nostre blog aplaudim tota iniciativa per enriquir el nostre "maestrebre"!!

1er dia: 02/07/15
El primer dia, vam quedar a l'Oficina de Turisme per tal d'agafar les credencials i el llibret...
Per ordre de tast va anar així la cosa:

- PUNT DE TROBADA: "Hot Ice Cream", un divertimento de boles de pataca que simulava un gelat de boles
- LO XIBEC: "Llagostí gaddafí en crema d'alcaparres" acompanyada amb una copeta de cava
- LA PASAREL·LA: "Ou poxe Florentina" Una base d'espinacs a la catalana amb ou i salsa de marisc
- LA LOLA, LOLA: "Carpaccio de tonyina", amb sèsam en una torrada, molt fresquet





- LO XICAGO: "Delícia de bacallà" un vol au vent de brandada de bacallà amb taronja
- GASTROBAR ARSENAL 31: "xopet deconstrucció d'escalibada" capes de albargínia i primentó roig amb anxoves
- LA MODERNA: "Saquet de marisc": un envoltall de marisc amb una base de cous cous i musclo amb toc àrab
- GORRIA D'OR: "Sambubia! salmorejo de papaya amb ibèric




- LA PENSIÓ: "Sushi in the Sky" sushi de musclo i llagostí
- BAR CAPRICI: "Capritxet" peus de porc "desossats" amb el seu toc picant
- LO PEPET: "Pastís de rap" amb la seva salsa marinera
- LA MÀGIA: "Carpaccio de llonganissa" amb patat trufada
- KABAK: "Joanet": llom amb la seva salseta i seva caramelitzada




2on dia: 03/07/15
A l'endemà ja vam anar cada membre del jurat pel dseu compte, i es va tastar el següent:
Nota: Sentim que vam trobar tancats 2 locals: Lo bar de la Chalé i Lo Flamenc

- LA NOVA: "Croqeta de musclo" amb un llit d'algues
- LA PARADA: "Montadito de seitó", unclàssic


- CAL MANÚ: "Ona ja en té un": una mena de carpacció de pop a la gallega en una confitura de carxofa




- EL MASSET: "Pintxo d'ortigues" fumades de taronger amb amanida de nopals
- EGO: "Gaspatxo de prèssec" amb un fals sushi de pernil al curry
- ACCUA LA RÀPITA: "Patata al caliu farcida de cua de bou"





PREMIS:
Avui s'ha fet l'entrega dels següents premis: enhorabona als guanyadors i per suposat també felicitacions a tots pel grandíssim nivell!!




- PREMI A LA CREATIVITAT: LA MODERNA



- PREMI A LA PRESENTACIÓ: LA PASSAREL·LA



- PREMI AL MILLOR SABOR: PUNT DE TROBADA



Ah! Damunt de donar-mos el privilegi de ser els jurats, també han tingut un detall amb nosaltres...MOLTES GRÀCIES!!!

Els detalls per al jurat
Gisela rebent un agraïment



















...l'any que ve tornarem segur...de jurat o de paisà...però tornarem!!

Premiats i jurats

dimarts, 2 de juny del 2015

50 millors restaurants del món 2015

Ahir, com ja va ser de costum, la revista RESTAURANTS va donar la llista dels millors restaurants del món, entre altres coses....
Normalment es fèia a finals d'Abril, però aquest any ha segut 1 de Juny.

A destacar premi al millor pastisser del món 2015: que Albert Adrià


Celler de Can Roca torna a ser el millor del món!!
Des del nostre blog, aplaudim i celebrem aquesta distinció!!
Si l'any passat va tornar a saltar la sorpresa, quan el Noma desbanca al Celler de Can Roca, aquest any han sigut els germans Roca qui han toprnat a treure el podi al René del Noma

Mugaritz es manté en la 6a posició
Arzak baixa del 8è a 17è lloc
L'Assador Etxebarri de Victor Arguinzoniz puja del 34 al 13è lloc
Dacosta és manté del 41 al 39
DiverXo puja del 96 al 59, de ben segur que l'any que ve entra als top 50

Podeu veure i/o comparar amb els anterior anys en aquests enllaços:

2014: Millors Restaurants del Món
2013: Millors Restaurants del Món


1. El Celler de Can Roca de Jordi, Josep y Joan Roca (España)
2. Osteria Francescana de Massimo Bottura (Italia)
3. Noma de René Redzepi (Dinamarca)
4. Central de Virgilio Martinez (Perú)
5. Eleven Madison Park de Daniel Humm (Estados Unidos)
6. Mugaritz de Andoni Luis Aduriz (España)
7. Dinner (Mandarin Oriental Hyde Park) de Heston Blumenthal (Reino Unido)
8. Les Creacions de Narisawa de Yoshihiro Narisawa (Japón)
9. D.O.M. de Alex Attala (Brasil)
10. Gaggan de Gaggan Anand (Tailandia)
11. Mirazur de Mauro Colagreco (Francia)
12. L’Arpege de Alain Passard (Francia)
13. Asador Etxebarri de Víctor Arguinzoniz (España)
14. Astrid Y Gaston de Gastón Acurio (Perú)
15. Steirereck de Heinz Reitbauer (Austria)
16. Pujol de Enrique Olvera (México)
17. Restaurante Arzak de Juan Mari Arzak (España)
18. Le Bernardin de Eric Ripert (Estados Unidos)
19. Azurmendi de Eneko Atxa (España)
20. The Ledbury de Brett Graham (Reino Unido)
21 Le Chateaubriand de Iñaki Aizpitarte (Francia)
22. Nahm de David Thompson (Bangkok)
23. White Rabbit de Vladimir Mukhin (Rusia)
24. Ultraviolet de Paul Pairet (China)
25. Fäviken de Magnus Nilsson (Suecia)
26. Alinea de Grant Achatz (Estados Unidos)
27. Piazza Duomo de Enrico Crippa (Italia)
28. The Test Kitchen de Luke Dale Roberts (Sudáfrica)
29. Ryugin de Seiji Yamamoto (Japón)
30. Vendome de Joachim Wissler (Alemania)
31. Frantzen/Lindeberg The One To Watch (Suecia)
32. Attica de Ben Shewry (Australia)
33. Aqua de Sven Elverfeld (Alemania)
34. Le Calandre de Massimiliano Alajmo (Italia)
35. Quntonil de Jorge Vallejo (México)
36. L’Astrance de Pascal Barbot (Francia)
37. Biko de Mikel Alonso y Bruno Oteiza (México)
38. Amber de Richard Ekkebus (China)
39. Quique Dacosta Restaurante de Quique Dacosta (España)
40. Per Se de Thomas Keller (Estados Unidos)
41. Mani de Helena Rizzo (Brasil)
42. Tickets de Albert Adrià (España) y Boragó de Rodolfo Guzmán (Chile)
43. (Empate y no hay 43)
44. Restaurante Maido de Mitsuharu Tsumura (Perú)
45. Restaurante Relae de Christian Puglisi (Copenhagen)
46. Andre de André Chiang (Singapur)
47. Alain Ducasse Au Plaza Athénée de Alain Ducasse (Francia)
48. Schloss Schauenstein de Andreas Caminada (Suiza)
49. Blue Hill at Stone Barns de Dan Barber (Estados Unidos)
50. The French Laundry de Peter Goossens (Estados Unidos)







També existeix un llistat fins a la posició 100: Podeu consultar el llistat del 51 al 100 aquí

Ens fa molta gràcia el lloc 67, el NoMad del Daniel Humm, on vam anar fa una setmana en la nostra estància a New York

51. Geranium (Copenhague), Dinamarca
52. Tim Raue (Berlin) Alemania
53. Hertog Jan (Brujas) Bélgica
54. Hof Van Cleve (Kruishoutem) Bélgica
55. The Clove Club (Londres) Reino Unido
56. Saison (San Francisco) Estados Unidos
57. Septime (París) Francia
58. Quay (Sidney) Australia
59. Diverxo (Madrid) España
60. Hedone (Londres) Reino Unido
61. Martín Berasategui (San Sebastián) España
62. 8 ½ Otto e Mezzo Bombana (Hong Kong) China
63. L’Atelier de Joël Robuchon Paris (París) Francia
64. Maaemo (Oslo) Noruega
65. Combal Zero (Rivoli) Italia
66. Amass (Copenhague) Dinamarca
67. NoMad (Nueva York) Estados Unidos)
68. Nerua (Bilbao) España
69. Momofuku Ko (Nueva York) Estados Unidos
70. Waku Ghin (Singapur)
71. De Librije (Zwolle) Países Bajos
72. Restaurant at Meadowood (St. Helena) Estados Unidos
73. The Fat Duck (Bray) Reino Unido
74. Jaan (Singapur)
75. Coi (San Francisco) Estados Unidos
76. Fu He Hui (Shanghai) China
77. Indian Accent (Nueva Deli) India
78. La Maison Troisgros (Roanne) Francia
79. Ryunique (Seúl) Korea del Sur
80. Daniel (Nueva York) Estados Unidos
81. Joe Beef (Montreal) Canada
82. Le Louis XV (Monte Carlo) Mónaco
83. Tegui (Buenos Aires) Argentina
84. Sepia (Sídney) Australia
85. L’Effervescence (Tokio) Japón
86. Hajime (Osaka) Japón
87. Brae (Birregurra) Australia
88. The Tasting Room at Le Quartier Français (Franschhoek) Sudáfrica
89. Zuma (Dubai) Emiratos Árabes Unidos
90. Estela (Nueva York) Estados Unidos
91 Belcanto (Lisboa) Portugal
92. St John (Londres) Reino Unido
93. Jungsik (Seúl) Corea del Sur
94. Masa (Nueva York) Estados Unidos)
95. Fu1015 (Shanghái) China
96. Mikla (Estambul) Turquía
97. Esperanto (Stockholm) Suecia
98. Vila Joya (Albufeira) Porrugal
99. Lung King Heen (Hong Kong) China
100. Manresa (Los Gatos) Estados Unidos