dimarts, 31 de gener de 2012

El Celler de l'Àspic - Falset

Amb Jordi, Encarna i Gisela deprés de dinar
El passat dissabte 28 de Gener vam estar de visita enològica-culinària per terres de la meva infància:
- Visita al Celler Joan d'Anguera de Darmós
- FIO de Mora la Nova

Vam anar amb uns bons amics, així que bona excursió i bona companyia....ens feia falta...doncs un bon dinar, clar!!

Ens van recomanar aquest restaurant ubicat a Falset, dints del mateix edifici de la Cooperativa.


Cuiden molt la cultura del vi. Tenen una extensa carta de vins i el reconeixement de diferents premis.
La cuina és catalana, vull dir, de productes pròxims.
Té una carta, i un menú degustació que va canviant durant les estacions de l'any.
L'estructura d'aquest menú és 4 mitjos plats (una amanida, un arrós, un peix i una carn) i dos postres.



Dades d'interés:

EL CELLER DE L’ASPIC
Cuiner i propietari: Toni Bru
Miquel Barceló 31
43730 Falset (Tarragona)
TEL: 977 831 246

Nosaltres vam demanar el menú degustació d'hivern.

Primers: 

Vam començar amb una amanida de barreja d'enciams, panís, taronja i virutes de foie
Després vam fer un arrós amb galeres i carxofes, ben típic de les terres de Montsià i Maestrat.
Un caldós que tot i que el cuiner va dir que no, semblava que estava fet a la llenya, ja que havien notes de fumat.
Arrós amb galeres i carxofes

Barreja d'enciams, panís, taronja i virutes de foie

















Segons: 

Vam seguir en un peix fres de llotja, amb fessols i cloïsa

La carn era una cuixa de gall de raça molt gustós i ben guisat.



Peix amb fessols i cloïssa
Gall raça Penedés rostit amb vermuth


















Maridatje: 

Amb tant de menjar vam demanar dos tipus de vi, un blanc i un negre.
Vam buscar que fos de la zona, i que el blanc tingués cos mig, vull dir, no massa lleuger.

Blanc: un Morlanda Blanc.
Un blanc de la DOQ Priorat, amb Garnatxa Blanca i Macabeu, i amb una criança de botea de roure. Un vi fresc i amb cos, de ampli maridatje.

Negre: Les Sorts Vinyes Velles, del Celler del Masroig.
Un Montsant fet amb Garnatxa, Carinyena, Cabernet i Syrah, i envellit en barrica de roure francés i americà.
Un vi elegant, fet amc ceps de vinyes velles (les no tant velles formaran part de Les Sorts)


Com a curiositat destacar que té gairebé un museu de decantadors, de totes les formes i maneres possibles.























Postres:

Per acabar de rematar-ho, un parell de postres per a compartir:
Menjar blanc (del de Reus) amb gelat d'avellana
i uns mil fulls caramelitzats amb crema de taronja.


Menjablanc amb gelat d'avellana i cafè

Mil fulls caramelitzats amb crema de taronja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada