Amb Jordi, Encarna i Gisela deprés de dinar |
- Visita al Celler Joan d'Anguera de Darmós
- FIO de Mora la Nova
Vam anar amb uns bons amics, així que bona excursió i bona companyia....ens feia falta...doncs un bon dinar, clar!!
Ens van recomanar aquest restaurant ubicat a Falset, dints del mateix edifici de la Cooperativa.
Cuiden molt la cultura del vi. Tenen una extensa carta de vins i el reconeixement de diferents premis.
La cuina és catalana, vull dir, de productes pròxims.
Té una carta, i un menú degustació que va canviant durant les estacions de l'any.
L'estructura d'aquest menú és 4 mitjos plats (una amanida, un arrós, un peix i una carn) i dos postres.
Dades d'interés:
EL CELLER DE L’ASPIC
Cuiner i propietari: Toni Bru
Miquel Barceló 31
43730 Falset (Tarragona)
TEL: 977 831 246
Miquel Barceló 31
43730 Falset (Tarragona)
TEL: 977 831 246
Nosaltres vam demanar el menú degustació d'hivern.
Primers:
Vam començar amb una amanida de barreja d'enciams, panís, taronja i virutes de foie
Després vam fer un arrós amb galeres i carxofes, ben típic de les terres de Montsià i Maestrat.
Un caldós que tot i que el cuiner va dir que no, semblava que estava fet a la llenya, ja que havien notes de fumat.
Arrós amb galeres i carxofes |
Barreja d'enciams, panís, taronja i virutes de foie |
Segons:
Vam seguir en un peix fres de llotja, amb fessols i cloïsa
La carn era una cuixa de gall de raça molt gustós i ben guisat.
Peix amb fessols i cloïssa |
Gall raça Penedés rostit amb vermuth |
Maridatje:
Amb tant de menjar vam demanar dos tipus de vi, un blanc i un negre.
Vam buscar que fos de la zona, i que el blanc tingués cos mig, vull dir, no massa lleuger.
Blanc: un Morlanda Blanc.
Un blanc de la DOQ Priorat, amb Garnatxa Blanca i Macabeu, i amb una criança de botea de roure. Un vi fresc i amb cos, de ampli maridatje.
Negre: Les Sorts Vinyes Velles, del Celler del Masroig.
Un Montsant fet amb Garnatxa, Carinyena, Cabernet i Syrah, i envellit en barrica de roure francés i americà.
Un vi elegant, fet amc ceps de vinyes velles (les no tant velles formaran part de Les Sorts)
Com a curiositat destacar que té gairebé un museu de decantadors, de totes les formes i maneres possibles.
Postres:
Per acabar de rematar-ho, un parell de postres per a compartir:
Menjar blanc (del de Reus) amb gelat d'avellana
i uns mil fulls caramelitzats amb crema de taronja.
Menjablanc amb gelat d'avellana i cafè |
Mil fulls caramelitzats amb crema de taronja |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada