dilluns, 20 de febrer de 2012

Casa Ceremines - Xerta

El passat divendres 03 de Febrer, amb l'entrada del fred siberià vam anar a un lloc fantàstic, un autèntica joia modernista convertida en un Hotel-Restaurant.

1. EL LOCAL: 
El restaurant és la planta baixa de la Casa Ceremines de Xerta, i les habitacions evidentment és l'hotel.
Un breu resum de la casa, ens trobem al segle XIX. Els Martí eren una família de Xerta comerciant i ben posicionada amb 4 fills.
El negoci li van donar a l'hereu, així que els altres 3 van marxar a Argentina a fer les amèriques, amb molt d'èxit.
Un dels fills, en Ramon, va tornar i va reformar al 1887 una casa que data la seva estructura del segle XVII i XVIII. (trobareu tota la info detallada a la web).

Tinc la costum de ficar sols les fotos que fem quan visitem el restaurant, però la casa és tant maca que avui farem una excepció. He copiat algunes imatges de la web per a que vos feu una idea


Recepció
Menjador Sala Noble









Menjador Sala Hereva
Menjador Sala Llar
















2. LA CUINA:
Una cuina de productes de les nostres terres i cuinats com a casa.
Entre setmana tenen un menú de 11 € i en cap de setmana un  de 20 €.
A més a més, pots gaudir de la carta i de 1 menú especial i 2 més de picadetes (reservant-ho prèviament)


3. DADES D'INTERÉS:
CASA CEREMINES
Santa Teresa 14
43592 Xerta (Tarragona)
Tel: 977 473 664 / 620 264 966


Entrada a la Casa Ceremines i molt de fred
Menjador al costat de la llar de foc







4. QUÈ MENJAR:
Vam anar en divendres a dinar. Vam demanar el menú.
Vos tinc que dir que per 11€ el menú és fantàstic, no és pot demanar més. De fet, ja tinc ganes de tornar a fer un menú de picadetes o anar a la carta.

Primers: Una sopa de pollastre i verdures i una fideuà....boníssims

Sopa de pollastre i verdures
Fideuà


















Segons: Un lluç fresc a la plantxa en amanida i uns flamenquins fets de casa en albargínia plantxa.


Lluç fresquet
Flamenquins cassolans amb albargínia























De postre menjar blanc i fruita del temps.
Després el cuiner, un noi molt simpàtic ens va fer una visita per tota la casa i ens va explicar l'origen i anècdotes.

Després vam marxar cap a l'Hotel Villarretiro a sopar i dormir.
Vos recomano fer esta ruta o a la inversa, és a dir:
- dinar a Casa Ceremines i sopar/dormir Villaretiro
- dinar Villaretiro i sopar/dormir Casa Ceremines

No sé si té nom, però se li podria dir: "una escapada de 24 hores a Xerta"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada