dilluns, 19 de març del 2012

Hotel Villarretiro - Restaurant Torreó de l'Indià - Xerta

Ja fa temps que voliem anar, i clar...tot arriva!!
El passat Febrer vam anar a l'Hotel Villarretiro de Xerta: sopar al Restaurant Torreó de l'Indià i una nit a l'hotel.
Molt recomanable, si us agrada el mon culinari, teniu que anar. Aprofiteu una gran celebració o que sigui un regal (a nosaltres mos ho va portar els reis mags).


1. EL LOCAL:
Jo crec que no cal presentació, però vos faig 5 cèntims, encara que si voleu saber amb més dades, entreu a la web de l'hotel:
Villarretiro és la casa d'estiu de Jaume Martí.
Els Martí eren comerciants i els anava molt be. El negoci va passar a l'hereu (fill gran) per tant els altres tres (Jaume, Ramon i Fernando) van tindre que fer altres coses, van marxart a fer les amèriques a Argentina i els hi va anar molt bé.
Ramon va tornar i va comprar l'antiga Casa Ceremines i Fernando es va quedar a Argentina.
Jaume va tornar molt ben posicionat i va fer aquesta casa per estiuejar.
Després de la guerra civil i postguerra, la casa es deshabita i al 2001 la familia Lopez-Gilabert la compra per fer aquest hotel 5 estrelles obert al 2006


Entrada a Villarretiro
Villarretiro


























2. EL RESTAURANT TORREÓ DE L'INDIÀ:

La casa del costat de l'hotel, antiga casa del servei, és on s'ubica el restaurant amb una estrella michelin.
A més a més, també disposa de salons per fer banquets.

El restaurant, conserva detalls que es mantenen des de la seva construcció l’any 1882.
- Un ficus enorme centenari d'origen argentí, que una de les arrels entra a la mateixa casa.
- Un pou fet amb maó (que també hi ha una arrel buscant aigua)
- Antiga nevera excavada en la pedra.

Restaurant Torreó de l'Indià, l'antiga casa del servei
Arrels del ficus dints del restaurant
Antic pou de la casa




















3. LA CUINA:

Una cuina mediterrània amb productes de les nostres terres i molt de treball que té com a resultat una estrella Michelin guanyada any a any.
El cuiner i propietari és el Francesc López, prové d'una família restauradora de les Terres de l'Ebre.
Va estudiar i treballar a Barcelona i en l'equip del restaurant de l'hotel Plaça Athenée de París (tres estrelles Michelin)

4. DADES D'INTERÉS:

RESTAURANT TORREÓ DE L'INDIÀ
HOTEL VILLARRETIRO *****
Cuiner i propietari: Francesc López 
43592 Xerta (Tarragona)
Tel: 977 473 003 / 977 473 810
Web: www.hotelvillaretiro.com

5. QUÈ MENJAR:

Vam sopar un menú degustació amb maridatge inclós.
Es composava d'uns entrants, un arrós, un peix, una carn i dos postres....casi res!!
Els vins maridats tenen una entrada al nostre blog de vins. "Clickant" al mateix nom vos portarà al post.

ENTRANTS:
Per començar ens van treure un bunyol de pensament de cabrit i unes ostres amb "juanoles".
El maridatge es ca fer amb un cava Llopart Reserva Brut Nature

Pensament de Cabrit
Ostra amb pols de "Juanola"
Cava Llopart




Arrós melós de corneta i xipiró i cruixent de safrà



ARRÓS:
Un arrós melós amb corneta i xipiró amb un cruixent de safrà.
Molt bo, i a més vaig descobrir que la corneta a l'arrós li diu molt...en les cornetes que he fet bussejant...
El vi escollit va ser un rosat de Gramona: Gramona Primeur Rosat

















Lluç a la beurremose amb espinacs
PEIX:
Lluç a la beurremouse (tècnica culinària francesa: cocció amb mantega) amb espinacs a la catalana.
El vi escollit va ser un blanc de garnatxa blanca d'elaboració pròpia: L'Indià 2011













Galta de vedella amb salsa castanye



CARN:
Galta de vedella amb salsa de catanyes en pinyons i  cruixent de baldana.

El vi escollit va ser un negre del Montsant: L'Heravi Selecció 2008













Les tres Maries


POSTRE 1:
Les tres Maries: Gelat de coco, caneló de pinya, gelat de galeta Maria, anís Marie Brizard

El vi escollit va ser un "Vino Naranja" del Condado de Huelva: Par Vino Naranja












POSTRE 2:
Trilogia de cítrics.
Trilogia de cítrics

En quest cas ens van donar un glop de ginebra Bombay Sapphire, increïble però maridava molt bé.


















....i per acabar....cafés i petit fours...
Petit fours















Ficus de més de 200 anys











Nota 1: aquella nit va fer tant de fred que en la cova que tenen de pedra es va gelar provocant autèntiques esralactites de gel
Nota 2: mireu la magnitud del ficus portat d'Argentina

Cova feta amb roques argentines i gelades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada