dilluns, 2 d’abril de 2012

Cata Joselito

Joselito: Un autèntic espectacle...
Dimecres passat vam estar a la FIRA ALIMENTARIA DE BARCELONA.
El principal motiu va ser perquè teníem una cata professional de Jamones Joselito.
Lo que heu sentit!! Joselito ens va convidar a una cata del millor pernil del món!!
Des de la pàgina de Joselito del Facebook preguntaven qui tenia un blog gastronòmic, vam contactar i posteriorment ens van fer la invitació....així que cap a Barcelona...yuju!!!

Suposo que tots sabeu què és Joselito, però si encara hi ha algú que no ho sap, vos faig un breu resum:

JOSELITO és una empresa familiar fundada al segle XIX que cria porcs i fa pernils i altres productes.
Està catalogat simplement com el MILLOR PERNIL DEL MÓN, i el millor producte que el nostre país exporta arreu del món. En això no calen més presentacions.

Sols pots ser el millor del món en alguna cosa si es fa tot be, i si els valors perpetuen en el temps.
Els porcs viuen en plena llibertat i plena natura. Les deveses són enormes, penseu que cada porc li corresponen entre 2 i 4 hectàrees per a poder acoseguir l'allimentació que li toca, cada dia: uns 9 kilos de gla i uns 3 kilos d'herba. D'aquesta forma, realitzen exercici constant buscant
aliment i aigua durant els seus 2 anys.
Els porcs Joselitos són de raça pròpia.
L'emplaçament ja era el millor, com el pernil
A més a més disposen d'un laboratori propi per aconseguir aquesta qualitat i producció natural.
En bodega estaran un mínim de 3 anys amb sal marina.

Bé, si voleu més informació, millor que entreu a la seva plana web, que igualment com els seus productes, és fantàstica:

Nom:           JOSELITO
Web:            http://www.joselito.com/
Localitat:      37770 Guijuelo (Salamanca)

LA CATA:
Fins ara havíem anat a cates de vi, però mai a una de pernil.
Doncs bé, de seguida vam compendre que aquest producte, el pernil JOSELITO, es poden trobar aromes, gustos i sensacions igualment que un vi.
Quin parell de pernils: un 2008 i un 2005 Vintage
Aquest producte es cria en plena natura, i com al vi es troba el "terroir", a aquesta fantàstica "pota" també està present la natura que li ha envoltat.
Així un Joselito d'un any dependrà de les condicions climatològiques que ha tingut, i serà diferent d'un altre any.
I seguint en l'analogia del vi, podem trobar pernils VNTAGE, que són els pernils que saben que són d'un bon any i tindran més criança en bodega.
Disposen de diferentes bodegues, unes recobertes de resina, unes altres de pedra, cadascuna té unes condicions per secar els pernils diferents. Tot ho tenen estudiat i parametritzat. Una cosa està clara: Joselito no és el millor pernil per casualitat.
Vam provar un Joselito del 2008 amb 3 anys en bodega i un altre 2005 Vintage amb 6 anys en bodega.
Tots dos estaven boníssims, però el 2005, tot i tindre el doble de temps de curació, tenia més greix intramuscular.
Fixeu-vos en el greix que va deixar el plat, era oli!! això és degut al tipus d'alimentació: gla, herbes, algun bolet i exercici constant fa que els greixos siguin insaturats, amb una temperatura de solidificació inferior de la resta dels greixos animals.

En el torn de preguntes vam dir-li com es podia conseguir un Vintage, doncs bé, com igual que es fa en la pràctica francesa de Bourdeos, es fa en PREMIER, és a dir, es compra anys abans del producte final.

Tallar un Joselito és una experiència

Joselito 2005: mireu quina pinta
Greix que queda després del Vintage: per sucar pa







No et cansaries de degustar
Un vinet per maridar-ho perfectament
Les explicacions de la Dra. Beatriz Isabel


Per acabar ens van regalar unes mostres dels diferents productes que vos deixo els links per més info:

- Paleta: http://www.joselito.com/esencia_paleta.htm
- Llom: http://www.joselito.com/esencia_lomo.htm
- Xoriç: http://www.joselito.com/esencia_chorizo.htm 
- Llonganissa: http://www.joselito.com/esencia_salchichon.htm

D'aqui hem tret unes receptes que les hem penjat per si les voleu fer, i si no, simplement amb pa en tomaca i un bon vi també ho podeu menjar....

- Revolt d'espàrrecs i carxofes amb Joselito
- Saltejat de verduretes i Llom Joselito

A més a més un devantal que l'aprofitarem molt.
En resum: GRACIES PER LA CATA JOSELITO!!!!

Nota: Joselito ha fet un report de 2 minutets on resumeix tot això. Val la pena vore'l:

Falta una "pota" de veritat per fer música
Don José: lo puto crack!!
Gràcies pels obsequis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada