El nostre Blog No hi ha Ous ha segut convidat a aquesta jornada per formar part de la premsa especialitzada per tal de poder donar difusió. Des d'aquí mostrem el nostre agraïment.
El concurs tindrà lloc al Mercat Municipal de Vinaròs.
Vinaròs celebrarà el dilluns 23 de setembre el XI Concurs Nacional de
Cuina Aplicada al Llagostí . Com en anteriors edicions, seran deu els plats que
entraran a concurs, amb el requisit que el llagostí de Vinaròs ha de ser
l'ingredient principal de la recepta. Després de valorar les propostes
presentades, finalment s'ha configurat la llista de participants. La integren
deu establiments d'hostaleria de diferents punts d'Espanya i fins i tot
presència internacional, amb la participació de l'Hotel Goldenring de Moscou.
Entre els participants , hi ha el guanyador del segon premi de l'edició de
l'any passat , el restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies (Girona) . Altres dels participants
provenen de Màlaga, Pontevedra, Benidorm, Madrid, València, Terol, Toledo i Lleó.
La preparació de receptes donarà inici a les 17.00 hores, a la zona posterior del Mercat Municipal. A partir de les 18.30 hores i fins a les 20.00 hores, el públic assistent podrà degustar les tapes guanyadores del IV Tapa Tour Llagostí de Vinaròs . Després de les deliberació del jurat, a les 20.30 hores, donarà inici el lliurament de premis als guanyadors. El tercer premi està dotat amb 300 €, llagostí de bronze i diploma. El segon premi són 500 €, llagostí de plata i diploma. I el primer premi compta amb una dotació de 1.000 €, llagostí d'or i diploma.
El jurat d'aquesta edició està presidit per:
- Pere Castells Esqué, especialista
en investigació científic-gastronòmica i coordinador de la Unitat UB – Bullipèdia.
Com
a vocals, està integrat per:
- Paco Alonso- periodista gastronòmic i blogger
-
Rafa Soler- premi millor Restaurant Nacional de Tapes i director del Concurs
Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia
- Josep Àngel Guimerà -
professor de Periodisme i Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma
de Barcelona i blogger gastronòmic
- Maria Teresa Rius -hostalera i
representant de l'Associació de Restauradors de Guardamar del Segura-.
Es
tracta d'un jurat conformat per professionals de reconegut prestigi, amb àmplia
experiència en les seues trajectòries professionals. .
Com en cada edició , el principal objectiu del certamen és difondre l'excel·lència del llagostí de Vinaròs, aconseguir una important repercussió a nivell nacional i convertir la localitat en referència, quant a potencial gastronòmic i turístic.
Com en cada edició , el principal objectiu del certamen és difondre l'excel·lència del llagostí de Vinaròs, aconseguir una important repercussió a nivell nacional i convertir la localitat en referència, quant a potencial gastronòmic i turístic.
Podeu trobar més informació a la web de l'esdeveniment:
www.langostinodevinaros.com
Vos deixem els guanyadors de cada any:
Any
|
Xef
|
Restaurant
|
Població
|
Plat
|
2012
|
Ignacio Hernandez
|
Oriental Monkey
|
Tenerife
|
Paella de llagostí
|
2011
|
Germán Espinosa / Albert Cases
|
Vermell
|
Sant Cugat
|
Caneló de llagostí de Vinaròs
farcit de verdures de mar, papada ibèrica i emulsió de safrà
|
2010
|
Iñigo Almenara López
|
Monkey and Grill
|
Tenerife
|
Llagostí de Vinaròs sobre la sorra
|
2009
|
Luis Arrufat Calbet
|
Casino Antiguo
|
Castelló
|
Llagostí d'Or 2009
|
2008
|
R.Sánchez i F.J.García
|
El Bodegón
|
Daimiel
|
Llagostí, escabetx de verdures i
maionesa d'ull de llebre
|
2007
|
Joan Pau Bassi
|
Mirador de Ulia
|
San Sebastián
|
Carpaccio de llagostins
|
2006
|
Alberto Moreno Vaquero
|
Dos Hermanos
|
Madrid
|
Rotllets de
llagostins i bledes amb tomàquet Cherry confitat
|
2005
|
Gerson Vidal
|
La Grava
|
El Morell
|
Llagostins amb verduretes, soja i
pernil
|
2004
|
Francisco Javier Adell Orella
|
No representa restaurant
|
--
|
Orient i
occident. Sushi de llagostins amb olives negres
|
2003
|
Vicent Guimerà Sales
|
Casa Santi
|
Ulldecona
|
Dos textures
de llagostins amb fruites tèbies
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada