divendres, 20 de setembre de 2013

Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs 2013

El pròxim dilluns 23 de Setembre Vinaròs presenta la XI edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí.
El nostre Blog No hi ha Ous ha segut convidat a aquesta jornada per formar part de la premsa especialitzada per tal de poder donar difusió. Des d'aquí mostrem el nostre agraïment.

El concurs tindrà lloc al Mercat Municipal de Vinaròs.


 Vinaròs celebrarà el dilluns 23 de setembre el XI Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí . Com en anteriors edicions, seran deu els plats que entraran a concurs, amb el requisit que el llagostí de Vinaròs ha de ser l'ingredient principal de la recepta. Després de valorar les propostes presentades, finalment s'ha configurat la llista de participants. La integren deu establiments d'hostaleria de diferents punts d'Espanya i fins i tot presència internacional, amb la participació de l'Hotel Goldenring de Moscou. Entre els participants , hi ha el guanyador del segon premi de l'edició de l'any passat , el restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies (Girona) . Altres dels participants provenen de Màlaga, Pontevedra, Benidorm, Madrid, València, Terol, Toledo i Lleó.


La preparació de receptes donarà inici a les 17.00 hores, a la zona posterior del Mercat Municipal. A partir de les 18.30 hores i fins a les 20.00 hores, el públic assistent podrà degustar les tapes guanyadores del IV Tapa Tour Llagostí de Vinaròs . Després de les deliberació del jurat, a les 20.30 hores, donarà inici el lliurament de premis als guanyadors. El tercer premi està dotat amb 300 €, llagostí de bronze i diploma. El segon premi són 500 €, llagostí de plata i diploma. I el primer premi compta amb una dotació de 1.000 €, llagostí d'or i diploma.


  El jurat d'aquesta edició està presidit per:
- Pere Castells Esqué, especialista en investigació científic-gastronòmica i coordinador de la Unitat UB – Bullipèdia.
Com a vocals, està integrat per:
- Paco Alonso- periodista gastronòmic i blogger
- Rafa Soler- premi millor Restaurant Nacional de Tapes i director del Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia
- Josep Àngel Guimerà - professor de Periodisme i Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona i blogger gastronòmic
- Maria Teresa Rius -hostalera i representant de l'Associació de Restauradors de Guardamar del Segura-. 

Es tracta d'un jurat conformat per professionals de reconegut prestigi, amb àmplia experiència en les seues trajectòries professionals. .

Com en cada edició , el principal objectiu del certamen és difondre l'excel·lència del llagostí de Vinaròs, aconseguir una important repercussió a nivell nacional i convertir la localitat en referència, quant a potencial gastronòmic i turístic.

Podeu trobar més informació a la web de l'esdeveniment:
www.langostinodevinaros.com  

Vos deixem els guanyadors de cada any:



Any
Xef
Restaurant
Població
Plat
2012
Ignacio Hernandez
Oriental Monkey
Tenerife
Paella de llagostí
2011
Germán Espinosa / Albert Cases
Vermell
Sant Cugat
Caneló de llagostí de Vinaròs farcit de verdures de mar, papada ibèrica i emulsió de safrà
2010
Iñigo Almenara López
Monkey and Grill
Tenerife
Llagostí de Vinaròs sobre la sorra
2009
Luis Arrufat Calbet
Casino Antiguo
Castelló
Llagostí d'Or 2009
2008
R.Sánchez i F.J.García
El Bodegón
Daimiel
Llagostí, escabetx de verdures i maionesa d'ull de llebre
2007
Joan Pau Bassi
Mirador de Ulia
San Sebastián
Carpaccio de llagostins
2006
Alberto Moreno Vaquero
Dos Hermanos
Madrid
Rotllets de llagostins i bledes amb tomàquet Cherry confitat
2005
Gerson Vidal
La Grava
El Morell
Llagostins amb verduretes, soja i pernil
2004
Francisco Javier Adell Orella
No representa restaurant
--
Orient i occident. Sushi de llagostins amb olives negres
2003
Vicent Guimerà Sales
Casa Santi
Ulldecona
Dos textures de llagostins amb fruites tèbies



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada