dimarts, 15 de juliol del 2014

Ruta del Tast 2014 La Ràpita: Crònica d'un Jurat...

Tindre un blog mola...i de vegades mola el doble!!
Avui estem a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita a l'entrega de premis de la Ruta del Tast 2014.

SOM MEMBRES DEL JURAT!!!

Si sí!! El mes passat va contactar amb nosaltres la Rosa Rochet, Coordinadora Oficina de Turisme Sant Carles de la Ràpita, per demanar-nos si podíem formar part del jurat de la Ruta del Tast d'aquest any.
La tasca a fer: passar pels 26 locals on fan la tapa més beguda i evaluar-los...una duríssima feina a fer!!
El jurat organitzat per la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita estava composat per entitats/personatges de la nostra zona:

- La Neus Barberà: de l'agenda de menjar i beure Surt de Casa
- Ramon Bel, presentador d'Imagina Ràdio i Canal TE
- Kevin Salvador, del portal turístic del territori: Evadirte!com
- La Mari González i Eugeni Simó, dels Instagramers Ebre
- I nosaltres: Gisela Sanz i Ramon Adell, del blog gastronòmic No hi ha Ous



El Jurat fen la dura feina de tastar-ho tot....

La Ruta del Tast ocupava dos setmanes: l'última de Juny (26/27/28/29) i la primera de Juliol (03/04/05/06).
Com 26 llocs a tastar i visitar era impossible per temps (i pel notre estòmeg i fetge...) vam anar els 2 dijous per la tarde.
Tenim que dir que hi havia molt de nivell: s'ha de tenir en compte que el tast era beguda + tapa per tant sols 3€.
La Ràpita pot ser sigui el millor lloc per tapejar de la nostra zona, són gent de sortir al vermuth, de terrassetes, de fer la xerrada al bar...
Aquí deixo la meva crítica sobre el nostre territori....tenim coses fantàstiques, moltes!! però ens falta una mica de cultura de bar, ser gastronòmicament més "vascos...o andalusos....o de los madriles..."

Aquestes edicions de jornades, tasts...etc, potèncien esta tendència i des del nostre blog aplaudim tota iniciativa per enriquir el nostre "maestrebre"!!

1er dia: 26/06/14
El primer dia, vam quedar a l'Oficina de Turisme per tal d'agafar les credencials i el llibret...
Presentacions entre el jurat...i al alio!!
Per ordre de tast va anar així la cosa:

- LA PARADA: "Asseitó al vinagrillo": Una tempura de seitó amb un toc acètic!!
- LA NOVA: "Tosta de Llagostí": Unes verduretes de fons en llagostins i salmó.
- LO BALCONET: "Baquejat": un gotet en un fons de ceba caramelitzada, parmentier i un pitxo de pop baquejat.


- PUNT DE TROBADA: "Cod Fish": Un gran petit divertimento, xips de pataca de base amb un bacallà fregidet, ceba caramelitzada, llagostí i musselina d'allioli gratinada.
- LO XIBEC: "Pop a l'oliva lo Xibec": galeta d'amapola, pop en salsa lo Xibec, moniato fregit i una olivada al costat
- LA PASAREL·LA (Nota 1): "Crep Farcit" creppe de confit de pato (ànec) a la taronja, i tancat com un canaló.
- VENTALL FREDDY: "La Cova del Tendó": musclo, rap i llagosti en forma de tartaleta lligat en salsa romesco



La Pasarel·la i la seva barra de montaditos...



Nota 1: Vull fer menció especial a La Pasarel·la, i que quedi clar que ni els conec ni tinc comissió...jeje!!
Em va semblar un lloc per lo que havia dit abans, per tapejar: fantàstic!!
Té una barra plena de "montaditos" d'una gran qualitat. No recordo vore res paregut en la nostra zona...
A més: el  lloc molt peculiar, tot i ser nou, té un ambient "setentero-ochentero": seients vermells, lamparetes blanques...etc...
Un lloc per anar a tapejar....








- NÀUTIC: "Dados de tonyina": tonyina en u toc de plantxa, oli esterificat i concentrat de mòdena
- LA LOLA, LOLA: "Capritxo de carxofa amb formatge" una cullerada de carxofeta arrebossada amb formatge
- LO XICAGO: "Terra Negra": pernil salat en un fons de ceba i ou de codorniu
- LA BODEGA: "La Bodega": un niu de ceba, allporro, pastanaga en juliana i fregidet en un ou arrebossat i farcit, i un acompanyament picantet


2on dia: 03/04/14
El primer dia tant sols vam poder fer 11 locals dels 26, així que per avui ens quedaven els 15 restants...
Si no fos per l'hora, ho haguèssim aconseguit. Sentim que vam trobar tancats el següents locals amb les següents tapes que de ben segur estarien com la resta: boníssimes!!

- HORT DEL REI: amb "La tapade l'Hort del Rei"
- GASTROBAR ARSENAL 31: amb la "Truita Arsenal 31: de pataca i salsa de marisc"
- GORRIA D'OR: amb l"Ànec del delta enreixat": cruixent d'ànec amb caramel

Lo segon dia vam tindre que "sofrir" estes cosetes....

- BAR MARIA: "Galatxo": Hamburguesa, ceba potxadeta i iogurt
- CASA RAMON MARINES: "Conxa de coctel de marisc" tot un clàssic
- LA MODERNA: "Steak de Tonyina": tonyina amb alvocat, wasabi i germinats entre altres coses...
- CAL MANÚ: "Ona": Facellets de pasta brisa mar i muntanya"


- KABAK: "Sutil": bacallà amb poma i maionesa d'all gratinada
- LO PEPET: "El Saladet": caneló de marisc (gambeta, slasa rosa, ou bullit i ventresca de tonyina)
- BAR CAPRICI: "Bombes": pataca farcida de carn
- EL CELLER: "Morro fi": pasta de full, foie i figa caramelitzada


- MAR Y LUZ: "Mar y Luz": farcellet d'espinacs de l'hort, llagostins, salsa d'all porro en fruits secs
- L'EIXAM: "L'Incognit": Torradeta de baco, xampinyons, betxamel i pinyons
- EGO: "Involtini amb vinagreta d'alfàbrega": rollets de pollastre
- LA PENSIÓ: "Bodega Camilo": gelatina de gaspatxo de fruits rojos amb parmentier ide formatge Idiazàbal



PREMIS:
Avui s'ha fet l'entrega dels següents premis: enhorabona als guanyadors i per suposat també felicitacions a tots pel grandíssim nivell!!


- PREMI A LA CREATIVITAT: CAL MANÚ
Premi a la creativitat per a Cal Manú, amb l'Ona i tot!!


- PREMI A LA PRESENTACIÓ: MAR Y LUZ
Premi a la presentació per a Mar y Luz


- PREMI AL MILLOR SABOR: EL CELLER
Premi al millor sabor: El Celler



...l'any que ve tornarem segur...de jurat o de paisà...però tornarem!!



2 comentaris:

  1. Què dura és la vida de blogger!!!!
    La veritat és que tot fa una pinta molt bona!!!!
    La Ràpita pa anar a minjar: MOLA!!!!!
    Mireia Sans

    ResponElimina
  2. Si Mireia! Tota la raó el millor lloc d la nostra zona x tapejar! Més de 90 bars reflexteixen la gran tradició d'anar a fer el vermuth pete ki pete! Són collonuts!!!

    ResponElimina