dimarts, 24 de març de 2015

I Ruta de Tapes Marineres Terres de l'Ebre: Crònica d'un Jurat

El cap de setmana passat i el pròxim es celebra la I RUTA DE TAPES MARINERES DE LES TERRES DE L'EBRE.
Els quatre pobles costaners d'aquestes terres participen en conjunt en presentar una tapa marinera acompanyat d'una cerveseta o copeta de vi per tan sols 3€.

El Patronat de Turisme de les Terres de l'Ebre junt a Turisme de les 4 poblacions ho han coordinat.
Ens sembla una bona idea aquesta proposta: potenciar producte, la cultura de tapejar en amics, potenciar aquestes terres...
Si podem dir alguna cosa per a contribuir, i baix la nostra humil opinió, diríem que es podria millorar ampliant el número de caps de setmana a 4-5, per tal de que la gent tingui més temps per visitar 2-3 pobles o tots...i pot ser tindria més públic en un mes més endavant, en més solet...
Segur que a poc a poc s'anirà polint aquesta idea i serà tot un èxit!!
Enhorabona per la idea!!







Igual va passar l'estiu passat a la Ràpita a La Ruta del Tast 2014, ens van cridar per a fer de jurats!! Tot un plaer i un honor!!

Aquesta vegada cada membre del jurat avaluava una població, ja que la feina de fer-ho tot era gairebé maratoniana.
A nosaltres ens va tocar Alcanar-Les Cases: 7 locals en total.
Així que aquest divendres passat (20/03/15), en un aiguat com si s'acabés el món, vam fer la visita a cada establiment: 1 a Alcanar i la resta a Les Cases.

Segons les bases del concurs, els elements a tenir en compte per la valoració seran:

- sabor
- creativitat
- presentació

Amb aquests paràmetres s'escolliran 3 finalistes per a cada població i quedarà un establiment guanyador.
Es farà públic qui són els guanyadors el pròxim dia 10 d'Abril al Museu del Mar de Sant Carles de la Ràpita.

Podeu comprendre que no direm a aquest post qui ha guanyat a aquesta població. Ho mantindrem en absolut secret.

Us deixem les fotos de les tapes que vam tastar per donar-vos envejeta , i us animem a què aneu aquest cap de setmana (...que diuen que no plourà!!)

1. Pintxo de croqueta de Polp
Una simbiosi entre croqueta i bunyol en format broqueta i una base pataca panadera.


Pintxo de croqueta de Polp: Penya Barcelonista d'Alcanar

2. Sollacru
El Nàutic de Les Cases, del Mariano i Araceli
Sopes de pa seijades amb carpaccio de llagosti en vinagreta ajilimojili amb teula de caldo del llagostí


Sollacru: El Nàutic

3. Bunyols d'eriçons de Les Cases
Sotavent
Uns bunyols fets amb la carn que tenen els eriços.


Bunyols d'eriçò: Sotavent

4. Mixte de Bunyol de Galera i croqueta d'eriçó
El Faro, del l'Angels i la Gema.
Una croqueta de la carn dels eriços i un bunyol de galeres


Mixte de Bunyol de Galero i croqueta d'eriçó: El Faro

5. Delícia del Mediterrani al llagostí
La versió del seu suquet de llagosti en pataca en format tapa

Delícia del Mediterrani al llagostí: Mareny

6. Croqueta de peix amb llagostí
Mesón del Mar
Unes croquetes fetes de peix i llagostí.


Croqueta de peix al llagostí: Mesón del Mar


7. Tartaleta de patata i ceba amb pop i allioli
Una base de pataques i ceba estil "paja" amb pop i allioli gratinat

Tartaleta de pataca i ceba amb pop i allioli: Café del Mar "La Lluna"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada