dissabte, 16 de gener de 2016

Lando: de vermut per Bcn

De vermut pel Carrer Parlament: una nova zona
Com és ja tradicional, als voltants de Nadal sempre fem una escapada a les barnes, a casa els nostres amics Montse i Fernando i Ferran.

Aquest any vam anar el 11-13 de Desembre.
Aquell dissabte havia una fira de Slow Food al Parc de les Tres Ximeneies, amb jocs infantils.

Carrer Parlament:
Va arribar l'hora de dinar i vaig recordar que prop havia el Carrer Parlament, a l'altura de Poble Sec, baix del Barri Adria (com es fa anomenar la zona d'èxit de l'Albert Adrià)
Aquest carrer, des de fa uns mesos s'ha convertit en el lloc ideal per a fer un vermut, o per fer el brunch (per als més modernillos), o simplement per a fer una trobada.
Avui el carrer Parlament és una de les zones de moda de la Barcelona que evita la zona guiri: locals amb decoració industrial i vintage.

Vam anar a l'hora perfecte, sobre les 13h, hora ideal per fer el vermut.
Avui en dia fer el vermut està de moda, com el gintonic...però fer el vermut és una de les coses més clàssiques que tenim en aquestes terres. Simplement, com el gintonic, ha ressorgit i tot apunta a que tindrem un "boom" del vermut en poc temps.

El vermut:
Aquesta beguda és en el fons és un vi macerat amb una gran quantitat d'herbes, però la principal és la donzell, en castellà anomenat ajenjo, i en alemà wermut.
D'aquí se suposa que el nom de vermut és degut al nom de l'herba pronunciat en alemà.
Es diu que aquesta beguda va ser inventada per Hipòcrates i que fins a l'edat mitjana s'anomenava vi hipocràtic.
Fou cap al segle XVIII, amb l'arrivada de la nova tecnologia que aquest vi aromatitzat es va industrialitzar, concretament a la comarca de Piamonte (Itàlia nort-occidental). Un segle més tard, al 1879 a la capital del Piamonte, Turí, es va fundar la coneguda marca de vermut Martini.


Lando:
Carrer Parlament i els seus carrers travessers com Passatge de Pere Calders estan ple de locals per fer aquest vermut i fer un mos, com és el cas de:

- Bar Calders
- Federal Café
- Bodega Vinito
- Lando
- Dinàmic de Bcn

Natros vam anar al Lando, suposo que ni el millor ni el pitjor, simplement per disponibilitat...anem a ser clars...jeje!!!
Local acollidor, d'una cuina amb arrels mediterrànees amb un toc de modernitat.
Preu car per a la meva modesta opinió, però ja se sap....froma part de la Barcelona moderna...

Vam demanar:

- xips bonilla, unes patates xips per al vermut, algo obligat....
- croquetes de bacallà i kale (col risada...molt de moda..)
- ensaladilla russa amb fumats
- mandonguilles d'albargínia amb crema de ceos i romesco
- "tacos" amb carillera ibèrica pibil (la tradicional cochinita pibil mexicana)
- truita de pataques, algo que no pot fallar quan Fernando i Ramon s'ajunten...
- carbonara romana


Tinc que dir que em va sobtar molt la carta de vins que tenien. Aquí vos deixo la carta.



En resum, un altra zona que no coneixíem de Barcelona i recomanable per a fer el nostre clàssic vermut!!

Després "the Ramones" van marxar a vore el Barça, i després vam celebrar el cumple de la nostra amiga Montse. Aquí vos deixo un petit foto-resum:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada