dijous, 20 de juliol de 2017

Camino de Santiago - Etapa 12: O Cebreiro - Melide

20/07/17
Són les 7 del matí i estem a 8 graus, en vent, boira i a punt de ploure...😬😬⛄️⛄️❄️🙈


RELIVE: https://www.relive.cc/view/1092772584

Fot mooooolt de fred, i el meu maillot/cullote de bicicliste és d'estiu...ups!!No me atreveixo a sortir...de fet, sóc l'últim de l'alberg (també sóc l'únic bicigrino)
Esmortzo a un dels restaurants, ja sol i parlo un ratet amb Jacob, l'amo, que és de Villafranca del Bierzo. Parlem i critiquem a la classe política (ha començat ell dient que lo de Blesa d'ahir, com lo de Rita, són assessinats per part del govern).
Acaba explicant-me que Rajoy porta barba per tapar la cicatriu, perquè se va pegar una òstia en cotxe baixant per O Cebreiro quan currava al seu poble. Quines coses...jajaja!!

Au, me fico tota la roba que tinc i cap avaaall!!Fins a Triacastela els peus i mans en estat de semicongelació...
No m'he tret la roba extra fins a Sàrria!!
Per cert, Sarria va ser el primer lloc on vaig començar el camino a l'any 2000. Ahí va ser com me vaig engantxar al camino!!
A l'estil Piqué diria: Sàrria...contigo empezó todo!!!

Just abans de fer la parada de descans, he vist una família peregrina molt divertida...😉


Els nens van avançant amb patinet...jeje!!
Cafè a Sàrria i xarradeta amb els lugareños, on m'aconsellen que si o si vagi per la mateixa carreta que he vingut fins a Portomarín. Allí pícnic-esmortzar:


Ja porto 3 etapes naturals del camino: O Cebreiro - Triacastela - Sàrria - Portomarin (i uns 65km)
Pròxima parada natural: Palas de Rei, a 25km: Au!! Pos som-hi!!
Xino-xano me planto ahi...però ja fa rato que me ronda pel cap Mèlide, simplement perquè recordo que fa 17 anys vaig menjar un polp molt bo a Pulperia Ezequiel...

I penso...si me quedo aquí, demà, quan passaré per Ezequiel serà hora d'esmotzar o del café...i el polp no vindrà de gust...i sols són 15 kilometrets...i són km fets pa demà...
Au pos! Cap a Melide: 108 km la jornadeta!! 
Lo més fort és que com l'he feta xino-xano he arrivat molt be físicament!! 

Arrivant al centre ja veig la pulperia. I damunt, al costat, ells mateixos, tenen un alberg...maravillós!!

L'alberg fa 1 setmana que està obert: per a 20 persones: en llançols, tot nou, i a més te renten i sequen la roba...ohhhhh!!

Me dutxo i cap a Ezequiel!! Pulpo a feira, pimientos de Padrón, pa d'allà i un botelleta de vi blanquet servit en tassa de ceràmica...vaya beee, i vaya boooo!!A mig menjar parlant amb Alfonso (el cambrer) entrem en conversa la taula de darrere, pare i filla: la Jordina i el Pepe, de Vilafranca del Penedés, que estan fent el camí tots dos junts!!
Ens acabem les ampolles i fem petar la xarrada, parlant una mica de tot, com és habitual aquí al camino...que no et coneixes de res, i en 5 minuts, ja ets amic...jeje!!Quan vagi algun dia a Vilafranca, passaré a saludar-vos, segur!!

Ja al marxar veiem que preparen per tornar a bollir polp!! Ens comenten q en 20 minuts al lio!!També tenim el video!!Jorge Pereiro és el que està bollint: ens conta que fan uns 500 Kg de polp cada dia, uns 120.000-140.000 Kg de polp a l'any!!

Després una volteta pel poble...
Vaig a l'esglèsia, lloc on arriva el final del Camino Primitivo, que va d'Oviedo a Melide.A l'alberg sols som dos: jo i Damià, un italià que fa el camí des del 13 de Juny, últimament molt poc a poc...

Abans de marxar a dormir, parlo amb Jorge Pereiro, l'amo de la Pulperia, be, ell diu que és la dona!
Son sogre era Ezequiel, el fundador.
Jorge és un d'aquells personatges bons de veritat. M'ha contat una mica el tema de l'apertura de l'alberg, la trajectòria de la pulperia...ja ho explicaré al post que li dedicaré a la pulperia.
Una d'aquestes converses xules, una conversa amb una gran persona, una persona de pau!!

I ara a dormir en llançols nets!! Un alberg de 10!! Bona nit!!

Etapa ANTERIOR
Etapa POSTERIOR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada