dijous, 26 de febrer del 2015

StreetXO - Madrid

Fa dies que tinc pendent fer aquesta entrada, i no sé com començar ni que dir d'aquest genial lloc, massa informació per dir...de fet vam anar el 13/12/2014, fa més de 2 mesos...

Vam fer un cap de setmana pels madriles en plan romàntic, evindenment no havia taula per anar a DiverXO, així, que vam passar pel Gourmet Experience del Corte Inglés de Callau a la sèptima planta a tastar el que David Muñoz fa al StreetXO. (nota 1)

Nota 1: eren els últims dies de l'StreetXO a Callau, al cap d'una setmana es van traslladar i van inaugurar el StreextXO Serrano, un espai de 220m2 que tornarem a assistir.


StreetXo Madrid: un nova i revolucionaria forma de menjar


EL CUINER:
David Muñoz (Dabiz com signa) és el capità de tot aquest univers XO. He llegit moltes cròniques sobre ell i entrevistes...el vaig descobrir ara fa uns quants anys quan Jeroni el xef de Les Moles em va dir que havia anat a un restaurant d'una estrella a Madrid que era una passada...
Allà vaig començar a seguir-lo...després li va arribar la segona estrella, i ara fa poc més d'un any la tercera...l'únic restaurant triestrellat a Madrid.
Actualment David està "en la cresta de la ola" mai millor dit...ha esclatat mediàticament.

Si tingués que fer un resum d'ell, ocuparia massa espai...per mi un "puto" crack!!
Vos deixo algun link d'alguna entrevista que ha donat en l'últim any que valen la pena:

- Viajando con Chester, amb Risto Mejide (quan tenia el segon restaurant Diverxo)
- Iñaki Gabilondo con David Muñoz, Canal +

Un tio amb les idees molt clares, una persona a admirar, tant dins com fòra de la cuina.

Cuina urbana StreetXO


EL RESTAURANT: 
DiverXO és l'origen i ho seguirà sent d'aquesta revolució culinària. Un espai on Dabiz i el seu equip "destrossen" el concepte de cuina que teníem fins ara.
Ara fa uns parell d'anys que va voler fer un negoci pararel, menjar "callejero" però d'alta cuina: StreetXO!!
T'ho fan devant de tu, al foc (wok, flames) amb molta música, menjant amb els dits, o com a màxim amb "palillos"...tot un homenatge al menjar de carrer asiàtic.
David és un fan d'aquest tipus de cuina, tot i que el fusiona, el barreja amb altres cuines i cultures, com pot ser la mediterrànea, mexicana, peruana, etc etc...

StreetXO Callao era una barra per a 8-10 persones màxim...t'ho cuinen tot al moment, en directe, davant teu!!
L'actual, el de Serrano, té més de 200m2.
Els seus companys ens van dir que l'StreetXo de Londres serà la bomba!! I ell mateix diu que StreetXO London serà únic en tota la city...
En l'actualitat estan treballant per obrir un StretXO Singapur i un a New York.

Menjar a sobre d'un paper
La coberteria: plastic, rentamans i tovallons de paper









Un cuiner-cambrer per client...i molta música!!

















LA CUINA: 

Plats que fusionen diferents sabors i cultures per produïr-te un plaer explosiu en la boca. Una autèntica barbaritat...poc espai, treballant amb ordre a tota màquina, tot un espectacle contemplar com treballen: la preparació dels ingredients, les flamerades del wok, la música forta, la cara d'extassiats de la gent que està menjant a la barra...una animalada!!


Periòdicament van canviant la carta, deixant alguns plats emblemàtics, com el Cocido Hong Kong-Madrid, el Tuètano y Cocotxa a la brasa, els Nyoquis d'arrós amb bolonyesa coreana, el Sandwich Club...

Nosaltres vam demanar dos plats dels clàssics:

- Pad Thai - versió paella: cintes d'arròs cremades al wok, col xinesa, carabineros, musclos i pell de tortilla. En boca t'arribava un picant molt suau i fresc que anava pujant d'intensitat justament quan ja te l'havies empassat...


Pad Thai amb la tortilla...
...menjant Pad Thai...




- Chili Crab: un dels plats, o el plat, més famós de la cuina d'StreetXO: cranc tallat en viu i cap al wok, amb chipotle (un chile sec maexicà), chile tailandès, tomaca deshidratada i palo cortado. Es menja amb els dits i es suca amb l'ajuda del mantou. S'acaba en barra afegint unes gotes de suc de llima, chalota fregida cruixent, ceba tendra fresca molt fina i coriandre (cilandro).
Per menjar-ho has de fer servir les mans si o si...
No sé com definir l'experiència de menjar aquest plat....vulgarment diria que vaig tindre un "orgasme gastronòmic", no podia parar de menjar, cada cop amb més intensitat....cada cop amb més plaer...a mesura que anaves menjant amb els dits en volies més...és com si ja no pots controlar el que t'està passant...
Si això és la cuina de DiverXO entenc perquè tothom parla d'ell i li han donat tres estrelles....

Chili Crab: brutal
He trobat un vídeo on David Muñoz cuina aquest Chili Crab a StreetXO Callau. Aqui el teniu:


En resum....una passada...molt recomanable anar a StreetXO, i en moltes ganes de que ens donin reserva al DiverXO....ja us ho contarem quan anem!!


La factura nostra
L'última carta d'StreetXO Callao














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada