diumenge, 20 d’octubre del 2019

Camino Primitivo - Etapa 12: O Pedrouzo-SANTIAGO DE COMPOSTELA

12/10/19: Etapa 4 (12): O Pedrouzo-SANTIAGO DE COMPOSTELA: 21km / 370m desnivell positiu




Sortim de l’alberg ja en el cafe fet. Avui de màquina allà mateix!!
7,30 com sempre, de nit...
Passem per boscs amb sube-baja incorporats. També passem pel costat de l’aeroport
Ja a meitat camí café amb llet. Aquí rebo un whatsapp de Vinyes, m'ha impactat. El meu antic treball tanca les portes definitivament el 31/12/19.
Sort per a la gent que era vàlida, i per a la que no, ho sento nois!!


Ja als 4-5km que mos falten, passem per Monte do Gozo, lloc on es veu que va fer el trajecte el papa Juan Pablo, i que Fraga (suposo que en un moment d'alcohol bastant important) va decidir fer l'alberg més gran d'Europa del camino: 600 places a 4 km de la Catedral....ole tu!! ole tus huevos!!
La pasta que haurà costat tot això, on dubto que pernocti algú algun cop!!!






Poc a poc arrivem a ciutat...i ja entrem dins del casc antic.
I res ja estem a Catedral.





Aquesta vegada no hi ha ulls vidriosos.
Fer-lo amb un amic està be però no surt la part reflexiva de la vida...



Tot i així alegria personal per haber acabat el Primitivo.

Aquests dies m’ha fet mal el genoll. No les tenia totes d’acabar i arrivar ha estat be!!
Després d’aquí a buscar la Compostela.
Aquest any, i després de molts anys amb un sistema de pena, han canviat.
Agafes un numero i per una web vas controlant per quin numero van!!
A les 12,45 hem agafat el 994, i anaven pel 400 i pico...


Hem tornat a per la Compostela sobre les 19 de la tarde!!
Ja cap a Pensió Fonseca. Està devant de la catedral lateral. Més prop, impossible!!
Dutxa i a dinar.


Pintxos al clàssic Tita i Moha: lloc de culte per a mi, on al beure tye donen sempre un pitxo de truita...

Així que ja són incontables les truites que he menjat aqeusts dies...però segur que més de 10 cops!!

Passem pel Mercado de Abastos, i de pasada foto al meu amic Alfons II El Casto, culpable i responsable de tot això.: Alfonso: hemos seguido tus pasos hasta aquí...jejeje!!




I ja anem a dinar a la Rúa San Pedro 16, una casa de menjars: Casa de Xantar O Dezaseis, on Lucia ens ha aconsellat. Gran descobriment, on segur que tornaré.




Aquí el cambrer ens ha fet una masterclass de les DO de vi de Galicia, els tipus de raïm, la catalana, el orujo, etc etc...
Empanada, croquetes de cecina i pasta de tinta de calamar, amb un Godello de la DO Monterrei




D’ahi a descansar i després a buscar la Compostela.

Abans una Peregrina al pati del Parador.
Ja començo a tindre coses que les repeteixo tant aquí a Santiago, que formen part del meu protocol....

Pronte faré el "Pequeño Manual de que hacer, comer y beber en Santiago durante una tarde"....jejeje!!







Nacho demana una aigua en gas (beguda oficial d'ell d'aquest camino).
Un colom se menja la típica "barreja" que donen per a beure algo. Mireu la cara d'asustat, o enfadat que fa....jejeje!!



Ara si, ja tenim la Compostela!!És la meva quinta...i les que vindran...jeje!!!
Ara a comprar alguna coseta per a la família i a menjar!!

Veiem als valencians!! Quina alegria...jeje!!
Fem uns vins en ells a la Rua Franco. Són de Muro d'Alcoi, d'Alacant!!
Molt majos i alegres i divertits tots 5. Que tingueu una bona tornada en la fragoneta fins a casa companys!!





Després acabem refartant a La Otra Tita: Mé
s truita, més albariño, i més pulpo!!



Ara si!!
Cap a casa i a descansar!!
Demà marxem a les 5.30 a agafar el primer vol cap a Barcelona, i després cap a casa!!


Camino fet😉



RESUM DEL PRIMITIVO
He fet el aquest Primitivo en 2 etapes, justament molt diferenciades, tant a nivell de relleu, de paissatges, i de peregrins. També justament un sol, i l'altre en amic!!
12 etapes, on segueixo pensant que és el millor Camino!!

BON CAMINO TINGUEU TOTS EN LES VOSTRES VIDES!!


ETAPA ANTERIOR: ETAPA 11: BOENTE-O PEDROUZO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada