dimarts, 28 d’agost del 2012

Rincon del Puerto - Eivissa

La mítica pissarra mítica del Rincón del Puerto
Estem de volta per Eivissa ciutat. Vos recomano molt passejar pel casc antic, tant dalt de la murada, com a baix de tot....perdeu-vos i quan vos vingui de gust, pareu per menjar o beure.

1. EL LOCAL:
Avui parlem d'un restaurant que hi ha al carrer del mig, en ple centre d'Eivissa. Es diu el Rincon del Puerto.
Un petit indret on si teniu la sort que no hi ha massa gent, podreu disfrutar en parella o en amics d'una cuina italiana (van ser dels primers en instal·lar-se a la illa...)
El restaurant no és massa gran, i es recomana anar amb reserva.

Està ubicat al Carrer del Mig nº50 i també tenen plana web

2. LA CUINA:
Cuina tradicional italiana. Jo diria que té dos coses molt peculiars:

1. No té cartes. Tant sols té una pissarra que te la deixen al costat de la teva taula per llegir. En aquesta illa vam trobar un altre restaurant així....pot ser sigui una costum...qui sap....
2. La pasta. És d'elaboració pròpia i fan uns tagliatellis al parmesà mooolt peculiar...


3. DADES D'INTERÉS:

EL RINCON DEL PUERTO
Carrer d'Enmig 50
07800 Eivissa
Tel:971 31 46 65
Web: http://www.rincondelpuertoibiza.com



4. QUÈ MENJAR:
Nosaltres ja recomanats vam fer:
- Mejillones Buenísii....mos: això diu a la mateixa carta...bé..pissarra...uns musclets amb salseta picant, bons, encara que pot ser que per la nostra zona també els sabem fer tant o més bons
- Pasta farcida. tota la pasta la fan ells: Ravioli de Berenjenas y Mozzarella
- Tagliatelle al Parmesan nel Parmesan. Per supost el plat estrella

Una forma molt curiosa i senzilla a la vegada.
En resum és que te fan els Tagliatelle davant teu dins d'un parmesà enorme.....
Primer "rasquen" el parmesà que anirà a la teva ració, i després afegeixen damunt els tagliatellis calents amb una mica d'aigua calents i ho menegen tot junt...
El resultat? Uns Tagliatellis impregnats de parmesà...boníssims


Tauleta on vam sopar
Mireu quina cara d'alegria....






















Musclos buenísi....mos....això diuen...
Tagliatelle al Parmesan nel Parmesan


























1er procés: treure el parmesà
2on procés: meclar amb els tagliatellis















Ravioli de Berenjenas y Mozzarella
Les dades per tornar-hi a anar




dilluns, 16 de juliol del 2012

Ses Salines - Restaurant Guaraná - Eivissa

Un dinar a peu de platja a l'hamaca....
Seguim per la nostra ruta en Eivissa.
Avui anem a una platja coneguda: La platja de Ses Salines.
Després de la Platja d'En Bossa, deu ser de les més famoses i de "famoseo" de la illa.
La veritat que és una platja llarga i bonica, a més veus de fons Formentera....és pot demanar  algo més??
Doncs si, volem algun xiringuito....!!
Justament en aquesta platja hi han quatre restaurants a peu de platja, entre ells el famós Malibú.
Nosaltres vam parar per temes d'hamaques davant del Guaraná, de fet, sols vam trobar una hamaca enorme per a rics, un llit....així que encara que no som rics, vam agafar-la...fixeu-vos en les fotos....

El servei era molt bo, al mateix peu de platja pots demanar des d'una cervesa....fins a un arròs en llangosta en una ampolla de xampany....bestial!!
L'únic problema?? com vos havia dit abans, és una platja de nivell, i la carta del restaurant...també...
Al final vam demanar un sandwich, una burguer i dos cervesses....però tot i anar a buscar els low cost de la carta, va pujar 62 euros....uf!! jeje!!
L'hamburguesa valia 25€, això si, molt bona!!

En resum: una dia de platja a cos de rei, ens hagués faltat trobar uns 400€, que de ben segur que en mojitos i llangosta mo'ls pulim!!!


GALERIA FOTOGRÀFICA


La factura d'1 sandwich i d'1 hamburguesa...

El nostre llitet i el Restaurant Guaraná


























Que bonic són les vacances....
Apunt d'entaular-mos...o de tumbar-mos....























Ses Salines i els seus velerets
Cales entre Ses Salines i la Torres de Ses Portes
























Torres de Ses Portes vigilant Formentera
Illetes entre Eivissa i Formentera

dijous, 12 de juliol del 2012

El Bullit de peix a peu de platja - Eivissa



El bullit: mero, caproig i pataques
Si algun cop aneu a Eivissa, teniu que provar el bullit de peix, que crec que deu ser l'únic típic gastronòmicament parlant.

Normalment es fa a algun xiringuito de platja, i es tracta de menjar el peix que fan servir per fer un caldo de peix.
Pel bullit es sol ficar pataques, i algun peix de carn dura, com és el mero, i el caproig.
Després disfrutes d'un arròs de peix o un arròs negre que hauran fet servir el caldo de peix.


Llocs per fer el bullit
Suposo que hi hauran molts llocs per tota la illa....nosaltres vam trobar els següents llocs típcs:
- al sud-oest: a Cala d'Hort, per exemple al Restaurant El Carmen
- al nord-est: a Cala Boix o Cala Mastella

A Cala Mastella trobareu un lloc molt peculiar, El Bigotes, un lloc on fan el bullit a fora en directe, en teoria és pescador i fa el bullit del que ha pescat....i després menjen tots a la mateixa hora i en taules semi-comunitàries: el bullit i un arròs "popular".
Teniu que reservar, nosaltres vam anar i ja estava tot complert.
A les 12 fan peix a la plantxa i a les 14 el bullit. Mobil: 650.797.633

Així que vam anar a Cala Boix, al Restaurant La Noria (971.33.53.97). Aquí vam poder reservar.
Està emplaçat damunt de la cala, i menjes baix dels pins.
Un banyet baix a Cala Boix, i cap a dinar....un bullit de peix i un arròs negre per a dos, tot regat amb un albarinyo Martin Codax.

Si aneu algun cop, no demaneu res més, per l'amor de Deu!!! és una santa animalada!!
Ja sols en el peix i les pataques acabes fart, i després venen el l'arròs....que animals!!! jeje!!
En resum: si aneu a Eivissa, teniu que pensar que un dia de platja dinareu bullit a algun restaurant de platja, el preu oscila entre els 25 i 35 €/persona.

Salut!!


El restaurant La Noria a Cala Boix
L'arròs negre del bullit













Restaurant El Bigotes a Cala Mastella
Cala Boix des del restaurant




dijous, 5 de juliol del 2012

Quiosc La Pau - Castelló

Quisc La pau
Si algun cop esteu per Castelló, el que podeu fer és anar de tapes.
Un dels llocs emblemàtics són a les tasques, un parell de carrers petits que hi han entre la plaça Santa Clara i el carrer Major.
També prop d'aquí, a la Plaça de la Pau, hi ha el Quiosc de La Pau, un quiosc d'estil modernista que tant ell com la plaça, són llocs emblemàtics de Castelló.

Tant un lloc com un altre em porten grans recorts.
Les tasques era un punt per fer unes cerveses i tapejar algo plantat al mig del carrer (és peatonal).
El quiosc de La Pau era el punt de trobada per anar a fer sopars de classe i ahi començavem a fer més cerveses....

Si aneu, senteu-vos i difruteu de la Plaça i del Teatre Principal, que tindreu al davant.
Per menjar, noslatres vam fer uns montaditos.

- Botifarra de Burgos amb formatge de cabra
- Truita de pataca
- Una torraeta d'anxoves

Un d'ells, LA TORRAETA, és típic de Castelló.
Es tracta de fer una torrada de pa, fregar un all i al damunt ficar unes anxoves, oli i primentó roig dolç....una autèntica meravella!!
Proveu de fer-ho a casa....vos encantarà!!!

Els "montaditos" i la "torraeta"


















dimarts, 19 de juny del 2012

Callau el Xiringuito - Vinaròs

Callau: un restaurant a peu de platja
Quan arriba l'estiu a la costa nort de Vinaròs s'obre i només a l'estiu Callau, el xiringuito, el de la platja del barco....un restaurant a peu de platja que es pot anar a fer un arròs en ulleres de sol i banyador...

1 . EL LOCAL:
El local és de lo més "senzill" per dir algo....
Taules de plàstic amb cadires de plàstic mirant el mar: un xiringuito de tota la vida


2. LA CUINA:
La cuina és lo que té que ser un local d'aquestes característiques: calamars, musclos, almejes, gambes, sardines i arrós. Quan dic arrós em refereixo a que sols tenen un tipus d'arròs, igual com un sol tipus d'amanida i un sol tipus de fer els musclos, etc etc...
La fòrmula és perfecta: bons i pocs productes i ben fets.
Vistes al mar per menjar un arròs
De fet, fins fa poc no tenien ni carta. Ara es veu que amb la crisis la gent pregunta el preu i han fet una petita carta (que per cert jo ni la vaig vore, ni la vaig necessitar....ja sabia el que volia...)

3. DADES D'INTERÉS:
Aquí normalment fico les dades, telefon, mail, etc.
Lo bo que té aquest local és la seva autenticitat. Ni té telèfon, ni té plana web, ni res de res.
Tens que anar i demanar "in situ" l'arròs hores abans i no et reserven taula, sols l'arròs.
Vas, i si hi ha gent, doncs t'esperes fent una cervesseta davant del mar...si hi ha lloc també...clar!!


4. QUÈ MENJAR:
Com ja he dit abans, el plat estrella es encomanar un arròs i abans fer unes picades.
En el nostre cas vam fer uns calamars, uns musclos i després l'arròs.
Un altre clàssic de Callau és que els plats te'ls donen tots junts amb els coberts i tu mateix els fiques i que l'arròs el fiquen al mig de la taula amb una pala per a que sigui servit per nosaltres mateixos.
Callau: una manera diferent d'entendre la restauració, que particularment en l'entorn que té, em sembla perfecte!!


Calamars a la romana









Arròs de Callau








Musclos a la marinera





















Can Roig - III Jornades de la Tapa - Alcossebre

II Jornades de la Tapa
Un dels nostres Restaurant preferits, per quan rondem per Alcossebre.

El dissabte passat vam celebrar el meu cumpleanys en la meva germana&cunyao i vam anar a fer les III jornades de la tapa.


1. EL LOCAL:
Es tracta d'una masia molt prop de la platja, un lloc molt tranquil per fer un àpat molt tranquil 

2. LA CUINA:
El cuiner Joan Roig, ens ofereix una cuina de mercat, marinera, mediterrànea, on combina productes autòctons de molta qualitat amb elaboracions tremendes.
També no vos podeu perdre els seus arrosets.

3. DADES D'INTERÉS:
Restaurant Can Roig
Cuiner i propietari: Joan Roig
Platja Manyetes s/n
12579 Alcossebre (Castelló)
Tel: 964 412 515
Web: www.canroig.es/


4. QUÈ MENJAR:
En aquest cas vam anar a degustar les Terceres Jornades de la tapa que durant la segona quinzena de Maig i la primera de Juny, tot un mes.
Un menú de 14 tapes + 2 postres, que no sabies quina estava més bona.
Ho vam maridar amb un GR-174 de la DOQ de Priora....bé...amb dos!!


A) PER CALENTAR MOTORS:
1. Bloody Mary: un cocktail de benvinguda
2. Tempura d'algues amb Teriyaki, una manera molt simpàtica de menjar-les
3. Xupa-xups de formatge de cabra i tomaca, un "divertimento" que el copiarem algun dia.
1. Bloody Mary
3. Xupa-xups de formatge de cabra i tomaca
2. Tempura d'algues amb Teriyaki


B) COMENCEM:
4. Musclos a la marinera: una llauna de musclos sense closca i a la marinera calentets...
5. Design amanida: una amanida envoltada d'un cruixent de formatge
6. Com una croqueta ibèrica: una deconstrucció amb tot el sabor
7. Pizzeta Napolitana: productes de la nostra terra en una coqueta...que bo...un dels millors


4.Musclos a la marinera & 5.Design amanida
7. Pizzeta Napolitana
6. Com una croqueta ibèrica


C) SEGUIM:
8. Gamba amb pataca: tant simple i tant gustós
9. En el Molino: tomaca de penjar, sardina, ceba, all i un ou fregit: un plat antic, autòcton i segurament de gent treballadora per a donar forces per a treballar. Un dels millors
10. Pop al forn: una cassoleta en tot el seu sabor

8. Gamba amb pataca
10. pop al forn
9. tomacade penjar, sardina i ou fregit

D) CONTINUEM:
11. Xipirons en la seva tinta: un clàssic que no enganya, molt saborós
12. Coca de verat amb pesto: molt bona combinació amb el pesto
13. Pollastre de corral amb el suc del rostit: bona matèria prima i bon rostit
14. Cruixent de "cochinillo" amb meló: per mi un dels millors

11. Xipirons en la seva tinta & 12. Coca de verat
14. Cruixent de "cochinillo" amb meló
13. Pollastre de corral amb el suc del rostit


E) POSTRES PER ACABAR:
15. Iogurt de pinya: pel meu gust els dos postres eren massa cremosos, un podia ser més refrescant, per exemple aquest
16. Trifàsic: dic lo mateix, però aquest l'hagués mantingut, bona combinació de sabrós
16. Trifàsic
15. Iogurt de pinya

dimarts, 12 de juny del 2012

Vinya d'Alós - Vinaròs

Aquest mes de Juny Vinarós celebra les jornades de la galera.
Podem trobar durant l'any diferentes jornades, com la de l'arrós, llagostí, tapes, fideuà, etc...
Crec que aquestes jornades van molt bé per a conèixer tant un restaurant, com un producte. A més, el preu està molt ajustat i tots els locals tenen el mateix preu. Un menú com aquest amb beguda, postre i café té un preu de 25€.
En aquest cas vam anar al Restaurant Vinya d'Alós.

1. EL LOCAL: 
Està ubicat al passeig marítim de Vinarós. Quan fa bon temps es pot menjar fora al costat de la mateixa platja.

2. LA CUINA:
El Vinya d'Alós és un restaurant de cuina marinera, on treballen molt bé l'arrós.

3. DADES D'INTERÉS:
Restaurant VINYA D'ALÓS
Passeig Blasco Ibaéz 13 (Passeig Marítim)
12500 Vinaròs (Castelló)
Tel: 964 45 49 62
Web: www.restaurantevinyadalos.com


4. QUÈ MENJAR:

En aquests menús de jornades, els restaurants solen fer unes picades i una fideuà a escollir.

Picades:
Primer ens van servir uns gotet de crema de fideuà i gambes.
Tot seguit un pastís de peix i porros.
Després una samfaina de verdures i polp
Per acabar les picades, uns típics llagostins de Vinarós amb ceba.



Gotet de crema de fideuà i gambes
Pastís de peix i porros




Llagostins amb ceba


Samfaina de verdures i polp


Fideuà:
Es podria escollir entre:
a) Melós de fideuà, ànec i bolets
b) Fideuà amb calamarsons
c) Fideuà marea negra
d) Fideuà amb llagostins i marisc

Com erem 4, vam fer 2 fideuàs: la segona i tercera.


Fideuà amb calamarsons
Fideuà negra




























Postre:
Un postre cassolà: una mena de tiramisú
Postre cassolà amb taronja i tiramissú