diumenge, 18 de novembre del 2018

Casa dels Capellans - Traiguera

Aquest cap de setmana hem tingut als nostres amics Ferran, Fernando i Montse.
Normalment ens veiem a Barcelona (casa d'ells) a l'hivern, i a casa nostra a l'estiu. Aquest any hem fet tard i ha tingut que ser al Novembre per casa nostra.
Aquest diumenge 18/11/18 hem passat de la típica ruta platja+arrosset a una ruta en pluja i fred....però igual de "xula"

Aperitiu a Sant Mateu a La Perdi i dinar a Casa dels Capellans de l'Ermita Reial de Traiguera.
Farem una entrada a cada lloc, ja que la qualitat de cada lloc s'ho mareix


(LA PERDI: Aneu amb aquest enllaç: Post La Perdi)


CASA DELS CAPELLANS
Ubicat (tal com diu el nom del restaurant) a la Casa dels Capellans d'un Reial Santuari.
Aquesta meravella es troba a uns 3 Km al sud de Traiguera, fent frontera amb el terme de Cervera.
Va ser declarat Be d'Interés Cultural amb categoria de monument l'any 2007.
Té el seu origen al segle XIV, i únic amb la categoria Reial de la província, concedida per Carles V durant l'any 1542, renovada per Felip II i confirmada per la Butlla Papal al 1555.

Rafa, un traiguerí de família hostelera, va tindre l'original i genuïna idea de fer un restaurant allà mateix, a les dependències de l'ala esquerra de l'esglèsia, on es va voler fer el Palau per al Duc Alfons d'Aragó al 1523, i que no es va finalitzar i va servir d'allotjament de la casa dels Capellans.




Casa dels Capellans
Reial Santuari Verge Font de la Salut
12330 Traiguera (Castelló)
Xef i Propietari: Rafa Gauxachs
Web: www.casadelscapellans.es
Facebook: www.facebook.com/CasaCapellans

Cuina de producte de la zona, amb un plus de bona selecció de carns y bona brasa.
Aquesta temporada tenen dos menus:
- Un de Tardor fet amb productes de la zona, dins del "Castelló Ruta de Sabors"
- Un altre amb 3 entrants a centre de taula i un segon de totes les seves especialitats.

Nosaltres hem triat el segon.
A destacar el bon servei. De seguida, i abans de preguntar per als grans, hem tancat el menú per als petits. Trobo que aquesta cosa tan simple hi han professionals que no saben gestionar...i de vegades estan menjant els grans....i per unes simples saltxitxes o pollastre rebossat tenim als petits morts de gana i alterats.
Un 10 per als professionals en vista!!

Hem de dir que hem menjat fenomenalment be!!!
El nostre menú ha segut així:

- Per obrir boca, uns aperitius: Ou de guatlla amb formatge fresc.



-1er entrant: Cecina de Lleó (província, no animal) amb virutes de parmesà



- 2on entrant: Calamar amb pataquetes i all




- 3er entrant: Fabes, pernil, foie i ou





- El segon de Gis: "Cochinillo" confitat i al forn



- El segon de Mon: Rabo...sempre rabo si hi ha...jejeje





Filet de ternera i costelletes de xai per als nostres amics, i per guarnició patates i tomaques



- Els postres: Selecció de dolços: Flam de café, pastñis de formatge fresc, milfulls amb cabell d'angel, i pastís de xocolates.





 Un bon dinar, amb un lloc, i bona companyia...no es pot demanar més!!



...i els pètits després del menjar...doncs això....imatge fatal....però real...



I aquí vos deixo els menús d'aquesta tardor:



































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada