diumenge, 25 de novembre del 2018

APTC Mexican Food - Alcossebre

Tenim un bon mexicà a Alcossebre!!!
Fa un temps el vam tastar quan estaven una mica més amunt. Ara estan molt ben situats, al passeig, a mig camí entre Les Fonts i Alcossebre, a l'antiga zona dels pubs (per als que teniu una edat com la meua....jeje).


APTC Mexican Food
Cami l'Altall 23A (devant Guardia Civil)
12579 Alcossebre
Phone: 605270019
Facebook: https://www.facebook.com/APTCmexicanfood
Web: https://aptcmexicanfood.eatbu.com


Ho porten una parella. Ell és de València (crec) i ella mexicana.
Per tant, és nota i és d'agraïr que la cuina és mexicana 100%, i no aquell tipus de cuina "sucedánea-prefabricada" que en molts locals mexicans podem trobar...

Vam anar un 02/11/18, és a dir: a l'endemà del dia dels morts...dia que a Mèxic es celebra de manera extraordinària!!
De fet, teníen a l'entrada, com no podia ser d'una altra forma, un homentage als seus morts: fotografies, recort, dibuixos de catrines, etc...



Aconsellats pel cambrer i propietari, vam fer unes degustacions (dos entrants i un segon): tots 3 tipics de la cuina mexicana.
A ficar en valor que quan vam parlar de picants, ens va assessorar molt bé, i ens va oferir una trilogia de salses, diferents entre ells en el sabor i en el potencial picant...


ENTRANTS

1. De primer: NACHOS RANXEROS: Totopos casolans (veure nota 1), salsa cheddar, formatge en pols, salsa barbacoa, vedella al pastor, "fríjoles" (fesols), i Pico de Gallo (veure nota 2)




2. L'altre entrant ben clàssic: JALAPEÑOS: Chiles jalapeños, arrebossats i farcits de cheddar. Almenys semblaven fets de casa, no pas congelats com molts...




SEGON

Sols en vam fer un per a compartir. Ell ens va aconsellar el seguent:

ALAMBRE AL PASTOR: Una Cassoleta de primentó roig i verd, ceba, all, vedella al pastor (tipus de cocció i cuinat) formatge fundit i dues salses. Com som de la colla del picant, ens va portar tres salses...tot amb les típiques "tortitas" de panís per a fer les fajites.
Amb el picant, un menjar 100% mexicà



En resum: llarga vida al mexicà d'Alcossebre que ens agrada aquesta cuina i volem tornar més vegades!!


(Nota 1)
Totopo és el nom que se li dóna a Mèxic als trossos de truita fregits o torrats fins a adquirir una textura cruixent, i generalment varien en grandària. Solen consumir-se en companyia de fesols, salses, guacamole, etc. És possible trobar en els establiments comercials diverses marques de totopos comercials ja preparats.
Els totopos tradicionals provenen de les cultures prehispánicas, específicament del nom de l'acció totopochtli, que en náhuatl significa daurar o torrar. Aquests són torrades de blat de moro pur cuinades indirectament al foc en recipients de fang (comal) i sense fregir. Acabades de fer són cruixents, mes no dures. Són fetes en diferents mides, com les truites: "discos" de 10 cm de diàmetre fins a de 30 cm. Actualment és més comú trobar-los a la venda fregits. Aquesta última varietat és la més reconeguda actualment pels habitants del país.
És important notar que els totopos contemporanis són també elaborats a força de truites de blat de moro, i no a força de massa de blat de moro (com els truita xips). Dit manera d'elaboració respon a la necessitat d'utilitzar els sobrants de truites i les que ja no hi són fresques, però que encara són comestibles.

El consum de totopos tradicionals es dóna principalment al sud-est de Mèxic, en els estats d'Oaxaca i Chiapas.
El totopo també és utilitzat per preparar els chilaquiles, els quals s'elaboren introduint els totopos amb salsa bullint, i posteriorment extraient.
(Font: Viquipèdia)


(Nota 2)
Pico de gallo (literalment, en català "bec de gall") és el nom que reben a la cuina mexicana un tipus de salses regionals que sempre inclouen fruita i verdura fresca tallades en quadradets. També se l'anomena salsa mexicana o salsa bandera. El pico de gallo normalment no és un plat, sinó una salsa que serveix per acompanyar altres plats, com el guacamole, els molletes, una amanida, el turmes, etc.

Els picos de gallo són un acompanyament habitual de molts plats mexicans. La varietat més comuna d'aquesta salsa, una barreja de tomàquet, ceba i bitxo verd, té ingredients els colors dels quals corresponen als colors de la bandera de Mèxic.
(Font: Viquipèdia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada