dimarts, 24 de març del 2015

I Ruta de Tapes Marineres Terres de l'Ebre: Crònica d'un Jurat

El cap de setmana passat i el pròxim es celebra la I RUTA DE TAPES MARINERES DE LES TERRES DE L'EBRE.
Els quatre pobles costaners d'aquestes terres participen en conjunt en presentar una tapa marinera acompanyat d'una cerveseta o copeta de vi per tan sols 3€.

El Patronat de Turisme de les Terres de l'Ebre junt a Turisme de les 4 poblacions ho han coordinat.
Ens sembla una bona idea aquesta proposta: potenciar producte, la cultura de tapejar en amics, potenciar aquestes terres...
Si podem dir alguna cosa per a contribuir, i baix la nostra humil opinió, diríem que es podria millorar ampliant el número de caps de setmana a 4-5, per tal de que la gent tingui més temps per visitar 2-3 pobles o tots...i pot ser tindria més públic en un mes més endavant, en més solet...
Segur que a poc a poc s'anirà polint aquesta idea i serà tot un èxit!!
Enhorabona per la idea!!







Igual va passar l'estiu passat a la Ràpita a La Ruta del Tast 2014, ens van cridar per a fer de jurats!! Tot un plaer i un honor!!

Aquesta vegada cada membre del jurat avaluava una població, ja que la feina de fer-ho tot era gairebé maratoniana.
A nosaltres ens va tocar Alcanar-Les Cases: 7 locals en total.
Així que aquest divendres passat (20/03/15), en un aiguat com si s'acabés el món, vam fer la visita a cada establiment: 1 a Alcanar i la resta a Les Cases.

Segons les bases del concurs, els elements a tenir en compte per la valoració seran:

- sabor
- creativitat
- presentació

Amb aquests paràmetres s'escolliran 3 finalistes per a cada població i quedarà un establiment guanyador.
Es farà públic qui són els guanyadors el pròxim dia 10 d'Abril al Museu del Mar de Sant Carles de la Ràpita.

Podeu comprendre que no direm a aquest post qui ha guanyat a aquesta població. Ho mantindrem en absolut secret.

Us deixem les fotos de les tapes que vam tastar per donar-vos envejeta , i us animem a què aneu aquest cap de setmana (...que diuen que no plourà!!)

1. Pintxo de croqueta de Polp
Una simbiosi entre croqueta i bunyol en format broqueta i una base pataca panadera.


Pintxo de croqueta de Polp: Penya Barcelonista d'Alcanar

2. Sollacru
El Nàutic de Les Cases, del Mariano i Araceli
Sopes de pa seijades amb carpaccio de llagosti en vinagreta ajilimojili amb teula de caldo del llagostí


Sollacru: El Nàutic

3. Bunyols d'eriçons de Les Cases
Sotavent
Uns bunyols fets amb la carn que tenen els eriços.


Bunyols d'eriçò: Sotavent

4. Mixte de Bunyol de Galera i croqueta d'eriçó
El Faro, del l'Angels i la Gema.
Una croqueta de la carn dels eriços i un bunyol de galeres


Mixte de Bunyol de Galero i croqueta d'eriçó: El Faro

5. Delícia del Mediterrani al llagostí
La versió del seu suquet de llagosti en pataca en format tapa

Delícia del Mediterrani al llagostí: Mareny

6. Croqueta de peix amb llagostí
Mesón del Mar
Unes croquetes fetes de peix i llagostí.


Croqueta de peix al llagostí: Mesón del Mar


7. Tartaleta de patata i ceba amb pop i allioli
Una base de pataques i ceba estil "paja" amb pop i allioli gratinat

Tartaleta de pataca i ceba amb pop i allioli: Café del Mar "La Lluna"

dimecres, 18 de març del 2015

Les Moles: Jornades 2015: XIQUETS, A TAULA!!!!

Cada any Jeroni i Carmen celebren les Jornades Gastronòmiques sobre aquestes dates, on es presenta les seves noves creacions que protagonitzaran part  de la carta de tot l'any. La primera nit, divendres, a més a més de ser la presentació "oficial", es convida a un celler, on es mariden aquests nous plats.


1. EL LOCAL:
Envoltat d'una antiga pedrera, el restaurant està ubicat del que va ser el magatzem de la pedrera.
Un local molt acollidor que no li falta cap detall: bones copes, vaixella, coberteria, etc. tot està perfectament pensat i cuidat.
També tenen un local per les grans celebracions.

2. LA CUINA:
La cuina de Les Moles es resumeix en: TÈCNICA, PROXIMITAT I DIVERSIÓ: una mescla perfeta i xaladora!!

3. DADES D'INTERÉS:
RESTAURANT LES MOLES
Cuiner: Jeroni Castell
Cap de sala-Sommelier: Carmen Sauch
Ctra. La Sénia, Km. 2
43550 Ulldecona (Tarragona)
Tel: 977 57 32 24


4. LES JORNADES:
Les jornades es celebren del 28 de Febrer al 8 de Març.

El dia zero, el divendres 27, és la nit de la presentació, on s'expliquen els plats i es porta a un celler convidat per maridar tot el menú.

4.1. ELS VINS
Cada any ha anat portant cellers importants, però lo d'aquest any simplement és i serà insuperable!!
Ha portat les 5 maisons més emblemàtiques de la Champagne francesa:
Moët&Chandon, Dom Perignon, Veuve Cliquot, Ruinart i Krug.
Cada un amb les seves ampolles més valuades...
Aquest any la família de Les Moles ens ha fet un regal: literalment!!

Els millors champagnes a ca Jeroni i Carmen: un autèntic regal!!

4.2 EL MENJAR


A Les Moles se va a xalar!
El menú degustació d'aquest any és un "Menú Infantil", un homenatge a la gastronomia que fem als menuts, un repte total del trampantojo: una festa!!

                                 XIQUETS, A TAULA !!!!!                               


1) UN XAROP, PER SI DE CAS, NO US POSEU MALALTSDalmy -cocktail. Ja comença el catxondeo....jeje!!

Dalmy per si mos fiquem dolents...


2) UNES GOMINOLESCors d’oli d’oliva disfrassat de "chuche"!

3) ROLLER DE REGALESIATinta de calamar, un joc de textures i sabors

4) GALETA OREOOlivada amb gelat de sobrassada. Una barbaritat, tot al seu punt, sabors en equilibri, el gelat, l'olivada...

Trilogia de divertimentos

5) UN XUPA- XUPBolets amb gelatina de tòfona. Sense paraules...

6) PA EN TOMACA I FUETFuet de cabra hispànica dels Ports i caramel d’oli. Jeroni o està com una cabra o és un crack treballant aquesta carn...jeje!! Molt autèntic!!

Un xupa-xup i pa en tomaca en fuet...

7) ESPAGUETIS: d'oli al pesto: en espaguetis...la última forma de mejar-te l'oli a ca Jeroni...

Un trampantojo total!!

8) UN OU AMB PATATES, carabassa i pernil. Estes petites coses tant bàsiques i tant bones...menjades dins un ou...

Aqui si que hi han ous...un de molt bo!!

 9) PETIT SUISSE, de remolatxa: textura que te transportava a la teva infància...unicament que aquí no ens van donar dos...com diuen els de la tele...

Remolatxa en la seva terra

10) OSTRA AL SOL, el dia de la presentació, a més de l'ostra del menú, anomenada 11) UN POLO DE GEL (ostra del delat amb salicòrnia i gelat de citronella), ens van portar un altre regal, i en primícia mundial!! Són les ostres al sol, un projecte d'on Cèsar Gòmez, gernet de l'empresa, vol portar les ostres del delta a la qualitat suprema.
Consisteix en el que vos imagineu: unes hores al dia es pujen les ostres de la mar per a pendre el sol. Aquesta pràctica la fa una empresa francesa amb resultats molt bons. Ara sols cal esperar que si el nostre producte del delta és bo, amb aquestes ostres "bronzejades" arrivin al top de les ostres!!

Si voleu saber més, podeu trobar xaafrdejar a la seva web: http://ostrasdelsol.com/es/

Ostres que han estat al sol un ratet cada dia: Ostras al Sol

12) BOSSA DE CHUCHESAmanida amb cavalla, tomaca i cítrics: llagostins, alfàbrega, taronja sanguina i vionagreta d'all negre. L'amanida no pot fallar mai a les Jornades. Jo que no sóc massa fan, aquesta amanida l'he trobat brutal.

Amanida made in Les Moles

13) BOCATA DE PEIXET FREGITLlucet a baixa temperatura, amb tomaca i aire d’oli d’oliva. Una altra versió d'un bocata en pa ratllat

Una altra forma d'un bocata de peixet


14) HOT DOGTonyina de l’Ametlla de Mar, amb romesco picant. Un dels millors trampantojos que he menjat, excepcional fer un hotdog de tonyina de l'Ametlla, el ketchup és un romesco picantet!!

Hot-dog de tonyina amb el seu trampan-ketchup...

15) RAVIOLIFoie i garrofa. El foie i la garrofa no poden fallar. Aquest any Jeroni els ha fusionat, bravo!!

Ravioli de foie i garrofa

16) MASSANA DE FIRAPorc Ral d'Avinyó. Porc amb pedegrí que tenim a Catalunya. Si voleu més info: Aquí

Porc Ral d'Avinyó


Postres...

17) ANEM A JUGAR A LA NEUSorbet gin-lemon....mireu mireu....com molaaaa...



18) OU KINDERNo podia faltar la xocolata, total, brutaaaal

Ou Kinder...

19) SANDWICH DE FINAL DE FESTA I UN GLOBUSCada xiquet tindrà el seu, doncs això...un divertimento més, com a que no n'havien prou..

Sandwich de final de festa i un globus...

20) UN JOC, I ARA DE VERITAT! A JUGAR! Un tres en ratlla...qui perd paga....jeje!!

Tres en ratlla i qui perd paga...
Una altra experiència gastronòmica, i un regal dels champagnes que no es veuen aquí la xalera que vam tindre!!

dijous, 12 de març del 2015

Bergantin Vinaròs: "lo dijous de tapes"

Fa temps que veig pel facebook que el restaurant Bergantin de Vinaròs fa una mena de jornades de les tapes cada dijous a la nit: Sopar lo dijous de Tapes

Cada setmana presenta 5 tapes, més una sexta de postre, vi d'alguna DO veïna i un cremaet.
Lo més expectacular: el preu...tot això per 15€!!


Lo dijous de tapes: Jornada del 05/03/15

El Bergantin sens dubte és un dels 3-4 millors restaurants millors de Vinaròs, treballen molt be l'arròs entre altres coses.
La família Albiol fa més de 45 anys que regenta aquest restaurant. Podeu trobar diferents plats, tant a carta com en diferents menús en aquest enllaç: Carta i Menus Bergantin


CONTACTE:
Restaurant Bergantin
C/ Varadero s/n (dalt del Naútic)
12500 Vinaròs
Phone: 627523114 / 964455990
Web: www.restaurantebergantin.com
e-mail: info@restaurantebergantin.com
Facebook: www.facebook.com/restaurantebergantin


Dijous passat (05/03/15) vaig quedar per fer un mos i una bona xarrada amb els meus bons amics Jesús i Chals. Feia molts mesos que no feiem això. Vos ho recomano!! Un sopar en amics a meitat setmana, ancara que sigui cada 3-4 mesos...

Res, ja vos podeu pensar on vam fer cap...
El restaurant ple fins la bandera, com si fos una bona nit de dissabte.

Vos conto el que vam menjar aquell dijous:

- Tapa 1: Amanida de tomaca, sardina i alvocat


Tapa 1: Amanida de tomaca, sardina i alvocat


Tapa 2: Crema de xampinyons amb tostons de musclo


Tapa 2: Crema de xampinyons amb tostons de musclo


Tapa 3: Remenat de Galeres


Tapa 3: Remenat de Galeres


Tapa 4: Rap fregit a la crema


Tapa 4: Rap fregit a la crema


Tapa 5: Garró ibèric amb puré de poma


Tapa 5: Garró ibèric amb puré de poma


- Postre (Tapa 6): Brotxeta de raïm farcit de formatge amb xocolate


Postre (Tapa 6): Brotxeta de raïm farcit de formatge amb xocolate


Per beure vam demanar un vinet blanc de la DO Terra Alta: Mas Tarroné, de Cellers Tarroné, a Batea, un vi blanc fet amb la tradicional i famosa Garnatxa Blanca i una mica de Macabeu


Mas Tarroné,vi blanc de Batea


I per acabar no hi ha res millor que un cremaet...boooo!!!


Un cremaet per acabar unes bones tapes

...i aquí tot junt un collage...



dijous, 26 de febrer del 2015

StreetXO - Madrid

Fa dies que tinc pendent fer aquesta entrada, i no sé com començar ni que dir d'aquest genial lloc, massa informació per dir...de fet vam anar el 13/12/2014, fa més de 2 mesos...

Vam fer un cap de setmana pels madriles en plan romàntic, evindenment no havia taula per anar a DiverXO, així, que vam passar pel Gourmet Experience del Corte Inglés de Callau a la sèptima planta a tastar el que David Muñoz fa al StreetXO. (nota 1)

Nota 1: eren els últims dies de l'StreetXO a Callau, al cap d'una setmana es van traslladar i van inaugurar el StreextXO Serrano, un espai de 220m2 que tornarem a assistir.


StreetXo Madrid: un nova i revolucionaria forma de menjar


EL CUINER:
David Muñoz (Dabiz com signa) és el capità de tot aquest univers XO. He llegit moltes cròniques sobre ell i entrevistes...el vaig descobrir ara fa uns quants anys quan Jeroni el xef de Les Moles em va dir que havia anat a un restaurant d'una estrella a Madrid que era una passada...
Allà vaig començar a seguir-lo...després li va arribar la segona estrella, i ara fa poc més d'un any la tercera...l'únic restaurant triestrellat a Madrid.
Actualment David està "en la cresta de la ola" mai millor dit...ha esclatat mediàticament.

Si tingués que fer un resum d'ell, ocuparia massa espai...per mi un "puto" crack!!
Vos deixo algun link d'alguna entrevista que ha donat en l'últim any que valen la pena:

- Viajando con Chester, amb Risto Mejide (quan tenia el segon restaurant Diverxo)
- Iñaki Gabilondo con David Muñoz, Canal +

Un tio amb les idees molt clares, una persona a admirar, tant dins com fòra de la cuina.

Cuina urbana StreetXO


EL RESTAURANT: 
DiverXO és l'origen i ho seguirà sent d'aquesta revolució culinària. Un espai on Dabiz i el seu equip "destrossen" el concepte de cuina que teníem fins ara.
Ara fa uns parell d'anys que va voler fer un negoci pararel, menjar "callejero" però d'alta cuina: StreetXO!!
T'ho fan devant de tu, al foc (wok, flames) amb molta música, menjant amb els dits, o com a màxim amb "palillos"...tot un homenatge al menjar de carrer asiàtic.
David és un fan d'aquest tipus de cuina, tot i que el fusiona, el barreja amb altres cuines i cultures, com pot ser la mediterrànea, mexicana, peruana, etc etc...

StreetXO Callao era una barra per a 8-10 persones màxim...t'ho cuinen tot al moment, en directe, davant teu!!
L'actual, el de Serrano, té més de 200m2.
Els seus companys ens van dir que l'StreetXo de Londres serà la bomba!! I ell mateix diu que StreetXO London serà únic en tota la city...
En l'actualitat estan treballant per obrir un StretXO Singapur i un a New York.

Menjar a sobre d'un paper
La coberteria: plastic, rentamans i tovallons de paper









Un cuiner-cambrer per client...i molta música!!

















LA CUINA: 

Plats que fusionen diferents sabors i cultures per produïr-te un plaer explosiu en la boca. Una autèntica barbaritat...poc espai, treballant amb ordre a tota màquina, tot un espectacle contemplar com treballen: la preparació dels ingredients, les flamerades del wok, la música forta, la cara d'extassiats de la gent que està menjant a la barra...una animalada!!


Periòdicament van canviant la carta, deixant alguns plats emblemàtics, com el Cocido Hong Kong-Madrid, el Tuètano y Cocotxa a la brasa, els Nyoquis d'arrós amb bolonyesa coreana, el Sandwich Club...

Nosaltres vam demanar dos plats dels clàssics:

- Pad Thai - versió paella: cintes d'arròs cremades al wok, col xinesa, carabineros, musclos i pell de tortilla. En boca t'arribava un picant molt suau i fresc que anava pujant d'intensitat justament quan ja te l'havies empassat...


Pad Thai amb la tortilla...
...menjant Pad Thai...




- Chili Crab: un dels plats, o el plat, més famós de la cuina d'StreetXO: cranc tallat en viu i cap al wok, amb chipotle (un chile sec maexicà), chile tailandès, tomaca deshidratada i palo cortado. Es menja amb els dits i es suca amb l'ajuda del mantou. S'acaba en barra afegint unes gotes de suc de llima, chalota fregida cruixent, ceba tendra fresca molt fina i coriandre (cilandro).
Per menjar-ho has de fer servir les mans si o si...
No sé com definir l'experiència de menjar aquest plat....vulgarment diria que vaig tindre un "orgasme gastronòmic", no podia parar de menjar, cada cop amb més intensitat....cada cop amb més plaer...a mesura que anaves menjant amb els dits en volies més...és com si ja no pots controlar el que t'està passant...
Si això és la cuina de DiverXO entenc perquè tothom parla d'ell i li han donat tres estrelles....

Chili Crab: brutal
He trobat un vídeo on David Muñoz cuina aquest Chili Crab a StreetXO Callau. Aqui el teniu:


En resum....una passada...molt recomanable anar a StreetXO, i en moltes ganes de que ens donin reserva al DiverXO....ja us ho contarem quan anem!!


La factura nostra
L'última carta d'StreetXO Callao














divendres, 20 de febrer del 2015

VII Jornades de Cuina de la Galera - Vinaròs

Vinaròs inaugura el calendari gastronòmic de l'any amb les VII Jornades de Cuina de la Galera

Deu restaurants de Vinaròs acullen des del 20 de febrer fins el 22 de març les VII Jornades de Cuina de la Galera, la primera de les cites de l'any dins de l'ampli calendari gastronòmic que organitzen la Regidoria de Turisme de Vinaròs i l'Associació d'Hostaleria de Vinaròs. La galera es converteix en la protagonista d'uns menús marcats per la innovació i per l'originalitat que giren al voltant de les múltiples possibilitats de preparació i degustació que presenta aquest crustaci. Els menús, que oscil·len entre els 25 i 29 €, consten de diversos entrants i plat principal a escollir, entre els quals trobem arrossos, fideuaes o guisats mariners com allipebres o calderetes. El menú inclou postres, cafè i celler en tots els restaurants participants.


Podeu vore els menús que ofereixen els restaurants al següent enllaç:


La regidora de Turisme, Elisabet Fernández, ha agraït a l'Associació d'Hostaleria "la implicació i esforç amb què participen en tots els actes gastronòmics que organitzem que demostren el dinamisme i ganes d'oferir alternatives del sector hostaler de Vinaròs". Fernández recordava que "els fullets en què apareixen tots els menús participants poden obtenir a la Tourist Info o consultar, via online, a través del web de Turisme Vinaròs". Fernández convidava a "veïns de Vinaròs i visitants a degustar aquests menús, a preus molt competitius i amb una oferta culinària nova i atractiva".


D'altra banda, els que realitzen les seves compres en els comerços adherits entraran en el sorteig de cinc sopars o dinars d'aquestes Jornades de Cuina de la Galera, dins de la campanya 'Si compres aquí, bon profit', una aposta conjunta de les Regidories de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Vinaròs per fomentar el consum en el comerç de proximitat i la gastronomia local.

Font: Premsa Ajuntament de Vinaròs

GALERIA FOTOGRÀFICA: