dissabte, 13 d’abril del 2019

Camino Primitivo - Etapa 1: Oviedo-Grado

30/03/19: 26 km / 530 m desnivell positiu



Comença el camino!! 💪
Esta nit he dormit be, de fet, he apagat el despertador abans que sonés.

Tot un altre cop dins la motxila i a esmortzar (al costat hi ha un bar que obrin pronte).

Ara ja a sortir de la ciutat, hi han casi 4km de ciutat.
Aquí a Oviedo són tant senyorials que no hi ha ni una sols fletxa...tot està en conches metàl·liques al terra...que nets que són...
Diuen que és la ciutat més neta de tot l'Estat Espanyol, i que ni hi ha ni un paper al terra...
La veritat és que jo no he vist cap paper per terra....



Ara ja comença l’Astúries del camp i de les vaques.
Paissatges molt wapos. Avui serà així tot el dia, i segurament tots els dies...
Quan surts de capital, ja vas pujant, i el paissatge ja et senyala com serà aquest camí...


Moment absurt del dia: el camí que anava desenvocava en un camí perpendicular i principal.


Justament al final del meu camí hi havia un patrol d’uns ramaders que estaven portant unes vaques d’un lloc a un altre.🐂🐂🐂🐂
Me diuen: quedate junto al coche, que pasaremos las vacas.

- El resultat? Que la meitat s’han desviat cap a mi, cap al camí secundari i perpendicular...🙈

- El problema? Que entre el patrol i fora cami, sols cavia una persona (jo) o pasava una vaca (elles)
Així que al vindre varies vaques cap a mi i jo poc valent (suposo) he anat al final del patrol...aquí estaré segur...


- La sorpresa? Que també venien més vaques per l’altre costat del patrol...🐂🐂🚖🐂🐂

- La solució? Pujar damunt del patrol🤷‍♂️😂😂



I els pastors enfadats de que les vaques marxassin pel camí alternatiu i encara més vorem pujat al capot del seu cotxe🙈🙈

Me diuen: que haces? I jo...pues que quieres que haga?
Venian hacia mi...
I ells: pues escondete en la montaña, fuera del camino...
I jo: claroooo...y si vienen, que? Eh? 🤷‍♂️😂😂😂

Res, he demant disculpes i a seguir en el cami...jeje!!


Més endavant he trobat una capelleta on es podia cunyar...primer cuño post-Oviedo...



Més paissatge bonics...


Als 12km a Escamplero trobo un bar...au!! A esmortzar i descansar!!
Pintxo d'ou en panceta....booooo!!!


Ara ja a seguir.
En tot el camí no he trobat a cap peregrí. Aquí veig a un que surt d'esmortzar...l'únic!! (es Jose Luis, d'Oviedo, que demà el coneixeré...).
Lo que si he vist és a dreta i esquerra vaques i ovelles...



Més i més km...ja en porto 22 quan arrivo a Peñaflor.
Veig un bar i aprofito per carregar aigua i decansar.
Fora estan fent barbacoa, me comenta en del restaurant que en dissabtes fan carn a la brasa...
Però mireu quin sistema té el tio per fer costellar de tocino...


Mireu el video: espectacular!!
Me diu que el corder queda fantàstic!!



Voldria quedar-me a dinar, ja que són les 13,15...però el problema serà fer els 3-4km que me queden en la pantxa plena...bufff quina perea!! Passo passo!!

Ara ja cap a Grado. Arrivo.
Llegeixo que l’alberg privat és una passada. De fet ho és: mireu!!


Problema: estan pintant, i no obrin fins a l’1 d’Abril, és a dir, fons d’aquí 2 dies...ohhh!!


Torno 500m cap enrere fins al públic.
També és molt bonic.


Nota: entre els dos albergs, a les 15 de la tarde, hi ha una festa terrible....música i gent ballant devant d'un camionet que fa d'escenari....festa que seguirà fins la nit...quina festa!!! (es veu que celebren l'entrada a la Primavera....o algo així...)

De fet, Grado té moltes cases estil indià, moltíssimes!!
No sé el motiu, però hi ja cada casa que flipes!! Per exemple...

- El Capitolio (o Palacete Velazquez)...just al costat de l'alberg...


- L'Ajuntament....



- El mercat del peix...


Entro a l’alberg, soc el tercer. L’hospitaler és Paul, un londinenc afincat de fa anys a Galícia pero que ara està aquí a Grado a l’alberg.
Faig el checkin. És un dels pocs albergs que queden que el preu és la voluntat, i inclou poder agafar menjar que hi ha a la cuina i també esmortzar.
Recordo que quan vaig començar en aquesta història peregrina hi havien bastants...
Ara ja no hi han. Per això m’ha fet hràcia trobar-me un...

Dutxa, roba neta, rentar la suada...i a menjar!!
Vaig a Casa Pepe El Bueno.


Brutal qualitat-preu!!
Menú de 15€, amb beguda, postre i café m’han invitat.

De primer Faves: un perol, que estava increïblement bo i golós!! He tripetit de plat...quina fartada😋😋

De segon: Cachopo...ieahhh!!
No he pogut. I amablement me l’han ficat a un tupper, que ha segut el meu sopar!!

De postres: tarta de la abuela. Després, café i xupito...tot per 15€!!



He vist una part del Barça-Espanyol.
Després, cap a l’alberg a descansar un ratet.
Comença a ploure, així que agafo la roba estesa i me l'emporto al llit, i instalo una espècie de "tenderete" mentres descanso...jeje!!


Un cop descansat: ja a la tradicional volta pel poble, on he pogut seguir veient lo bonic que és.

Abans de tornar a l’alberg he tastat els famosos Tocinillos de Cielo de Grado a una pastisseria


Me falta tastar el formatge més antic d’Astúries que és d’aquí: AUFEGA'L PITU.

El formatge Afuega'l Pitu és un de les més antics i estesos de tota Astúries. El seu origen és desconegut, es preparava a les cases de pagès que posseïen guanyat pel simple procediment del quallat espontani de la llet. El seu nom Afuega'l Pitu (ofega la veu) prové de la seva textura, ja que en menjar-s'enganxa al paladar. El formatge d'afuega'l pitu té Denominació d'Origen des de l'estiu de l'any 2004.

SI voleu més info, premeu aquest link: http://www.doafuegalpitu.com/

Però no he trobat on podia tastar-lo no tampoc tenia gens de gana després del dinaron i del tocinillo...

M'han dit que pot ser el trobava als supers d'Astúries: ALIMERKA
Però no l'he trobat...
El que si he vist és el preu tant baix que tenen en el peix i el marisc....mireu mireu...


Trobo que per casa nostra, tamt el lluç com el centollo valen no el doble, si no el triple com a poc....

Ja cap a l’alberg: a escriure aquest diari i poca cosa més...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada